Jump to content
IGNORED

Marantz 2220b problem.

matziegh

Recommended Posts

Witam!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż nie jestem elektronikiem ani nikim w podobie, a moja wiedza ogranicza się do wymiany bezpiecznika ew. rozpoznania kilku elementów (co jak się nazywa) więc proszę o wyrozumiałość. Jest to też mój pierwszy post na forum więc jeżeli popełniłem jakiś błąd to z góry przepraszam.

Wzmacniacz/amplituner wymieniony w temacie dostałem już około dwa lata temu i po podłączeniu do kolumn przez 1-2,5 godziny grał normalnie i nie było problemu, ale po jakimś czasie coś zaczynało szumieć coraz głośniej aż w pewnym momencie dźwięk "wybuchał" i szumiało na tyle głośno, że nie dało się tego znieść. Kręcenie żadnym potencjometrem nic nie dawało, po wyłączeniu i odstaniu paru godzin wszystko wracało do normy i znowu działo się to samo.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pojawia się stałe na wyjściu. Na 90% pęknięta gdzieś ścieżka, pozostałe 10% jakiś kondensator.

Problem widzę w Twoim kręceniu potencjometrami - jak to porozkręcałeś to masz teraz sporo do poregulowania.

Hidden Content

shittzu nie wciagaj juz tego białego proszku z płyty bo nie zaskoczyłes ,ze koledze chodziło o potencjometr głośnosci oraz barwy dzwięku :)

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.