Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Sony SS-F6000P / STX FS250

rafskix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mój aktualny sprzęt to wzmacniacz Onkyo A9211 i kolumny Sony SS-F6000P.Planuję zmianę kolumn i wzmacniacza i chciałbym zacząć od wzmacniacza.Później przyjdzie czas na kolumny,mam na oku STX FS250,podobno świetny stosunek cena/jakość.

No ale na razie wzmacniacz.Chcę go wymienić,ponieważ przełącznik sygnału wariuje coraz bardziej.Przeczyszczenie go daje poprawę na kilka miesięcy a potem to samo.Na dodatek kanał lewy zaczął grać ciszej.Chyba nadszedł jego czas :) .Poszukałem trochę i mam na oku dwa sprzęty które cenowo mi odpowiadają.Są to:

Onkyo A9050

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena 1650 zł

Denon PMA720AE

Ukryta Zawartość

Cena 1300 zł

Jak wygląda porównanie tych wzmacniaczy?Czy ktoś ich słuchał i może mi coś powiedzieć o ich brzmieniu?Nie chciałbym kupować całkiem w ciemno,a nie znalazłem sklepu gdzie byłyby dostępne oba te modele.

Onkyo jest mocniejszy i ma cyfrowe wejścia(1 optyczne,2 koncentryczne) i przełączniki sygnału. Denon 5 lat gwarancji i podobno lepszego pilota.I jest ładniejszy (wg mnie)

Dane techniczne przemawiają za Onkyo,ale najważniejsze jest jak one grają.A tego nie mogę porównać.Proszę o opinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzadko używam gałki.

99% to sterowanie z pilota.

Jedyna dolegliwość to jak jest odłączony od zasilania (nie wyłączony wyłącznikiem) to ustawia się a pierwszym wejściu cyfrowym i w ciągu roku raz się zdarzyło że po załączeniu niw przyłączyl kolumn musiałem z pilota go wyłączyć i załączyć.

Poza tym jest OK.

• 2 tygodnie później...

A z Denonem Pma-720AE nikt nie miał do czynienia?Mam co prawda możliwość jego odsłuchu i na pewno z tego skorzystam,ale jestem ciekaw Waszych opinii.

Czekając na odpowiedzi przekopywałem internet i natknąłem się jeszcze na wzmacniacz Pioneer A-30.W prasie fachowej został on entuzjastycznie oceniony i uznany za lidera w tej klasie cenowej.Nie tylko w polskiej ale też niemieckiej.Opinie klientów też bardzo pozytywne.Jego też miałbym możliwość odsłuchu,ale w innym sklepie i wiadomo na innych kolumnach i źródle.Obawiam się trochę tego,dlatego liczę na Waszą pomoc :) .

Dodam jeszcze że słucham muzyki house i pop.Moje brzmienie to czysta,detaliczna góra.Ale nie piaszczysta ani ostra.Środek naturalny,nie krzykliwy i nie bardzo głośny i dół bardzo dobrze kontrolowany,dynamiczny i potrafiący w razie potrzeby miękko zamruczeć.Lubię jak stereofonia jest dobrze słyszalna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.