Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki pod PC - do 100 zł

mini21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Na wstępie chciałem się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post :)

A teraz przechodząc do sedna...

Jakiś czas temu "rozleciały się" moje słuchawki od PC (Medusa 5.1) i przez dłuższy czas nie używałem żadnych.

Niestety, często siedzę po nocach i podczas gry dźwięk z głośników okazuje się trochę .... uporczywy dla innych domowników.

Dlatego właśnie szukam jakiś w miarę tanich słuchawek które podepnę pod PC.

Nie chce żadnych 5.1 bo jest mi to zbędne (zresztą, takie z porządnym 5.1 kosztują), zależy mi bardziej na "szczegółowości" dźwięku (lubię jak słysze dźwięki np.: otoczenia czy grający w oddali flet tongue.png ).

Ze słuchawek korzystam dość rzadko (zresztą jak ogólnie z PC - odkąd można leżeć w wyrku z lapkiem na kolanach to nawet się nie chce wstawać :D ), głównie do gier, od "święta" do słuchania muzyki na PC, ale to rzadkość dlatego nie chcę wydawać jakiś dużych kwot.

Sądzę, że 100 zł to będzie max. ile mogę na te słuchawki przeznaczyć.

Wcześniej miałem słuchawki "dla graczy" z dźwiękiem (niby) 5.1 - Speedlink Medusa 5.1 i w sumie byłem z nich zadowolony (niestety, po 4 latach dosłownie się "rozpadły" na wieszaku).

W MP3 używam obecnie AKG K315 (pchełki), grają dość... bum bum (Bass), wcześniej miałem Sennheiser MX 70 VC, które grały delikatniej, ale też mi pasowały.

Mam jeden "typ", który bardzo często powtarza się na forach, jednak występuje w kilku (w zasadzie mnie interesują dwie) wersjach i ciężko podjąć decyzję, ale liczę na Wasze rady, dlatego ich na razie nie podaję (choć pewnie każdy się domyśla :D ).

Z góry dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.