Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe a niedrogie odtwarzacze sieciowe.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chyba nie ma tutaj jeszcze jakiegoś zbioru z naszymi typami na tego rodzaju playery.

Na dniach ma się pojawić na półkach taka zabawka:

http://www.hdmarket.pl/pl/p/The-Little-Black-Box-XBMC-Media-Center-v2/456

Ma XBMC i podobno potrafi wypuścić formaty dźwięku HD w 7.1 po HDMI( passthrough).

No i ma kosztować około 400zł.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tu też ciekawa propozycja:

http://allegro.pl/tv-box-android-4-4-kitkat-4k-3d-hdmi-1-4b-cxtb8-i4624237635.html

Niby daję radę z 4K, ma dobry procek i lepszy układ graficzny.

No i też podobno obsługuje formaty dźwięku HD. I w cenie dodatkowy pilot żyroskopowy z klawiaturą.

Daj se siana ...

Wszystko co tylko wcisnę do mojego TV PHILIPSA po USB HD działa bez żadnych problemów.

TEMAT CUDOWNYCH niby "all in one" playerów to przeszłość !

Kiedyś życzyli sobie 1 300 pln a dziś 249 pln.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie dam se siana, bo coś muszę kupić.

Mój Panas 55VT30, mimo że obraz daje piękny, to do odtwarzania plików się nie nadaje.

Kupiłem Asusa i było niby O.K., ale wyzionął ducha. Dzisiaj Redcoon po ponad miesiącu napisał, że jest nie do naprawy. I mam albo coś sobie u nich wybrać, albo mi oddają kasę. I tą opcję wybieram. Niby mają mi oddać 830zł. I coś chcę kupić. Potrzebny mi odtwarzacz płyt BD i odtwarzacz sieciowy. Niby Asus łączy te funkcje i można teraz nowy za 500zł kupić, tylko nie wiem czy nie kupić coś jeszcze lepszego do plików i osobnego odtwarzacza BD. Tu może być nawet używka, bo ma tylko płyty odtwarzać.

Jesteś w stanie podpiąć pod Twój TV zewnętrznego twardziela z filmem 40Gb i uzyskać na amplitunerze dżwięk DTS HD MasterAudio 7.1?

Witam,

Już pisałem na forum jak to jest z TV i odtwarzaniem filmów... Z roku na rok jest coraz gorzej gdyż producencji szukają oszczędności i nie opłacają wszystkich licencji....

Ja przerobiłem kilka róznych playerów i rozwiązań... Skończyło się na MACu Mini - polecam.

Kiedyś kupiłem używanego zboxa na e350, musiałem tylko dokupić ram i zasilacz. Wykopałem jakiś stary pen 4GB zainstalowałem openelec i jest cud malina.

Chodzi wszystko, totalnie wszystko, ustawiam jak chce i nie ma głupich błędów z gotowych odtwarzaczy. Wygląda, chodzi szybko i umożliwia bardzo fajną organizację biblioteki, do tego audio i wideo w jednym. Jakość audio bez zastrzeżeń, jakość wideo.. czasem szczena mi opada.

Asusa posiada teściu, miałem go u siebie przez jeden dzień na szybkie testy, w dużym skrócie wyglądało to tak:

detale – pc

neutralność barw – pc

skalowanie obrazu – pc

szybkość działania – pc

ogólny odbiór materiału wideo – pc

interfejs – pc

Do tego asus kilka razy poważnie zamulił a PC miał potężną przewagę w dodatkach i organizacji materiałów audio – wideo.

na HTPC spokojnie wystarczy Tobie 1000 zł, jak nie używasz tego do audio to nawet mniej. Mnie cała impreza kosztowała 450 zł ponad rok temu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No a masz jakieś sprawdzone typy kompletnego urządzenia?

Nie ma dużego kłopotu z konfiguracją takiego zestawu i późniejszą eksploatacją?

W tych sprawach jestem totalnie lewy. Mi by jednocześnie zależało, żeby to było debilnie proste w użytkowaniu.

Openelec do działania nie wymaga żadnej konfiguracji, w razie czego wszystko ma bardzo ładne GUI i jest po polsku z dodatkowymi opisany danych ustawień. Przez ten rok chyba 2 razy miałem jakieś delikatne problemy których rozwiązanie nie zajęło więcej niż 10 minut. Odpalanie proste, ściągasz, wrzucasz na pewna i lata, a jak masz dysk to możesz go zainstalować (też z pena).

Co do sprzętu to powinno chodzić na wszystkim i tak jest, warto jednak mieć akcelerację sprzętową (czyli wszystkie atomy odpadają) bo 40gb film może nam zajechać procesor. Wydajnościowo starczy athlon na AM1. Sprzęt ma już nawet wsparcie 4k, niestety tylko 24hz.

W zakładce PC audio temat był omawiany.

• 2 miesiące później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

No z początkiem roku zawitają do nas bardzo ciekawe sprzęty:

http://www.popcorn-hour-fr.com/boutique/index.php?id_product=51&controller=product&id_lang=1

Może wreszcie będzie to sprzęt z dopracowanym XBMC. Czy ktoś z Was już wie, czy te zabawki wypuszczą po HDMI formaty dźwięku HD w 7.1?

Te zabawki z początku tematu niestety niekoniecznie sobie z tym radzą. Jak się okazuje większość zabawek na XBMC ma z tym kłopoty. Ciekawe jak będzie z tymi nowymi?

• 1 miesiąc później...

skrętkę utp kable skręcasz kolorami a potem końcówkę zaciskasz ja bym kupił gotowy kabel przecież to grosze wychodzi są różnych długości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prosty. Skręcony tylko przy bezpośrednim połączeniu kompa z odtwarzaczem.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nowy Tronsmart:

http://www.aliexpress.com/item/Tronsmart-Orion-R28-Meta-Android-TV-Box-RK3288-Quad-Core-Smart-TV-IPTV-XBMC-1-8GHz/32223483330.html?s=p

Cena niska a bebechy rewelacyjne. Ciekawe czy już teraz te zabawki na androidzie poradzą sobie z formatami dźwięku HD i wypuszczą je po HDMI w 7.1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.