Skocz do zawartości
IGNORED

Avance Omega 509 MKII - Rotel RA-01 czy moze raczej Arcam Alpha 8R?

tomasz renkiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

jestem nowym uzytkownikiem forum chociaż czytelnikiem juz od dluzszego czasu.

pytanie, ktore zadaje, nie jest moze 'odkrywcze' lecz, pomimo to, poprosze o odpowiedz.

czy ktos z Forumowiczow mial doswiadczenie z takim oto zestawem, w dwoch wariacjach:

Avance Omega 509MKII + Rotel RA-01

Avance Omega 509MKII + Arcam Alpha 8R

jesli tak, czy moge prosic o drobne sugestie, ktore podpowiedza mi w ktora strone zmierzac?

muzyka z gramofonu = Thorens TD160. CD - Marantz CD6000 OSE.

klimaty: jazz, polska muzyka lat 80-tych, klasyka rock'a.

z gory dziekuje za odpowiedzi,

tomasz renkiel

• Redaktorzy

I jak, próbował ktoś tego zestawienia? Bo to co wyczytałem sugeruje, że kolumny potrzebują wzmacniacza z mocnym basem, więc zapewne z wydajnym zasilaczem.

Miałem Omegi 505. To prawda, one potrzebują wydajny prądowo wzmaczniacz, z wysokim damping factor. Tylko wtedy można okiełznać ich niedostatki na dole pasma. Ja grałem 505-tkami na Creeku 4330 i było bez rewelacji na basie, ale sprawdzając wydajniejszy piec, było znacznie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.