Skocz do zawartości
IGNORED

Kto może zbudować dobrą końcówkę mocy?..

buberro

Rekomendowane odpowiedzi

Jest może ktoś lub zna kogoś kto robi lub też może zrobić dobrą końcówkę mocy? Sprzęt kupiony w sklepie OK.-tylko koszty są ogromne.Mi potrzebna jest końcówka bez obudowy za którą najczęściej się płaci ok 50% ceny całego klocka.Obudowę wykonam sam.Zasilać to będzie JmLab`y

polecam GAINCLONA

W dziale diy napewno kogoś znajdziesz. Ja miałem 2 wersje zrobione przez Bartka1. Warto chociaż pożyczyć na odsłuch czy porównanie. Koszty znikome jak na taką jakość dźwięku. Posłuchaj koniecznie zanim wydasz 3X więcej na coś innego. Brzmienie dorównuje klockom "sklepowym" powyżej 10 tys.

Witam.

Posiadam przypadkiem dwie płytki do fajnie brzmiacej końcówki. Jest to zmodyfikowany projekt Darkula. Ja tego już nie użyje bo robie nową wersje. Jednak jeśli zależy Ci na dobrym brzmieniu za niewielkie pieniądze to puknij do mnie. Na zdjęciu poniżej ta wersja tyle, że Twoja ewentualnie byłaby bez filtra i zwiekszym radiatorem. Pozdrawiam.

[obrazekLUKASZ-178751_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jaki przeznaczasz budżet? I jakiej klasy ma być to sprzęt?

Mimo wszytsko proponowałbym rozważyć kupno uzywanego i sprawdzonego wzmaka. Jest tu duzo ludzi, co by Ci dobrze doradzili. W DIY możesz nie uzyskac tego co oczekujesz - to tez jest trocha zabawa w ciemno.

W pewnym sensie się z Tobą Jar zgadzam. Jednak sam wiesz, że da się zrobić dobry wzmak za nie duże pieniądze. My tę końcówkę porównywaliśmy jeśli chodzi o przebiegi oscyloskopowe do wzmaka za grube tyś. i miał podobne a nawet lepsze. Oczywiście przebiegi przebiegami a brzmienie brzmieniem, ale i ono było bardzo dobre. Wybór oczywiście należy zawsze do zainteresowanego. Pozdrawiam.

Ależ DeTom i ja sie z Tobą zgadzam. Powiem więcej, ta płytka i jej wykonanie bardzo mi sie podoba i nie wątpię, że przy znajomosci rzeczy i doswiadczeniu mozna to zmontować w bardzo dobry wzmak. Nawiasem mówiąc dobre parametry na oscyloskopie osiągnąc jest nie sztuką.. Net jest jednak dostepny powszechnie i jest zlepkiem 'wszystkiego' i wszystkich. Dla osoby nie zorientowanej w temacie jest duzy problem z wyborem odpowiedniej opcji. Sam wiesz, że nawet tutaj jest wielu oszołomów i neofitów, co to już są the best. Tylko Ci, co maja troche wiedzy i doswiadczenia zdaja sobie sprawę że duzo z tej zabawy, jaka tutaj sie odbywa jest w rzeczywistości tylko zabawą. Oczywiście ta zabawa moze sie dalej przerodzić w coś wiecej, ale to dość długa droga. Czy zauważyłeś, że zawsze najwiecej do powiedzenia i najwiecej prostych rozwiazań maja ludzie, którzy sa dopiero na poczatku drogi?

Jar ciężko nie przyznać Ci racji. Ludzie są różni. Jedni robią dużo hałasu i nic poz tym. Inni w zaciszu domowym klecą kolejne klocki, słuchają, porównują. Każdy ma swój sposób na dojście do swojego celu. Myśle jednak, że każdy który poczyta trochę to forum pozna jednych i drugich. Których posłucha i jaką droge wybierze to i tak zawsze ostatecznie zdecyduje sam. Ja ze swojej strony mogę życzyć zwłaszcza tym początkującym szczęścia w dokonywaniu tych wyborów, ponieważ jego brak owocuje bardzo kosztownymi rozczarowaniami.

buberro -Z JMLabem Abox spisuje się bardzo przyzwoicie.Myślę ,że Bodzio zwany Z za przyzwoite pieniążki zaoferuje ci taką końcówkę.

Ukryta Zawartość

Tu masz wgląd do środka tej końcówki,ta wysyłana do testów ma nieco gorsze zasilanie.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.