Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-2800 i pochodne vs Yamaha RX-V800 i pochodne

pod_innym_nickiem

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości Panowie jakie macie doświadczenia z modelami Denon Avr-2800 (i pochodne) oraz Yamaha RX-V800 (i pochodne).

Interesuje mnie zachowanie wyżej wymienionych tylko w STEREO.

Wiem, ze Denon i Yamaha to dwie zupełnie inne szkoły brzmienia. Jednak ciekawi mnie, który z tych wzmacniaczy nadaje się bardziej do odsłuchu muzyki. Oczywiście różne są upodobania słuchaczy ale pewne łatwe do wyłapania różnice zapewne pomiędzy wymienionymi modelami istnieją - typu podbita męcząca góra, metaliczny środek, brak najniższego zejścia, naturalna średnica, wrażenie mega mocy itp itd.

Oba te klocki są porównywalne względem budowy, mocy i ceny. Na temat Denon AVR-2800 własciwie zero informacji w sieci jeśli chodzi o odsłuch stereo. Yamaha posiada dość dobre noty choć czasami sprzeczne są opinie na temat brzmienia tego klocka.

Na koniec pytanie do posiadaczy modeli Denon AVR- 3300, Denon AVR-3801, Denon AVR-3802 - te modele posiadają w środku wentylatory. Prosiłbym o info kiedy się owe wentylatory załączają? Czy przy zwykłym odsłuchu STEREO (tylko dwie kolumny podłogowe) wentylatory się uruchamiają? Czy po całodniowym (16 godzin) normalnym graniu w stereo (czasem głośniej czasem ciszej) te wentylatory choćby na chwilę się załączają?

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.