Jump to content
IGNORED

Uchwyty na tylne kolumny

darek2

Recommended Posts

Panowie, prawdopodobnie będę zmieniał miejsce zamieszkania, zmieni mi się trochę układ pokoju do kina, z jednej strony będę miał pustą ścianę - na ekran, z tyłu mam niestety balkon, z tego powodu będę miał trudności z montażem tylnych kolumn ( układ 7. 1). Kolumny to Usher S - 520, czy macie na to jakąś radę, czy są uchwyty aby można było zamontować kolumny do sufitu ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 2 weeks later...

Mam uchwyty B-Tech i na ścianie sprawują się ok, panowie może uda mi się wcisnąć tyły na oknami balkonowymi na ścianie, kolumny tylne i boczne będą musiały być w jednej linni pod sufitem - nie za wysoko ?

Hidden Content

Czemu na siłę. Mam już system 7.1, w tej chwili mam dobry układ jedna ściana pusta na ekran z tyłu też pusta na tylne, 7.1 bardzo ładnie chodzi, jednak planuję przeprowadzkę a tam niestety na tylnej ścianie mam balkon, i jedyne rozwiązanie dać tyły i boki wyżej, dlatego pytam, czy to będzie miło dobry efekt, do tej pory mam boki i tyły ok. 100 cm na głową po przeprowadzce będzie wyżej z 80 cm

Hidden Content

Kiedyś bawiłem się 7.1 i ciekawe efekty przestrzenne były jak tyły były powieszone około 2m od podłogi za miejscem odsłuchu a boki na wysokości kanapy tzn w jednej lini ale postawiłem na szafach więc prawie pod sufitem. Sprawdź poprostu bo może zagra dobrze, tyle że boczne u mnie to były dipole a i tak poprzestalem na 5.1

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Hidden Content

Kiedyś bawiłem się 7.1 i ciekawe efekty przestrzenne były jak tyły były powieszone około 2m od podłogi za miejscem odsłuchu a boki na wysokości kanapy tzn w jednej lini ale postawiłem na szafach więc prawie pod sufitem. Sprawdź poprostu bo może zagra dobrze, tyle że boczne u mnie to były dipole a i tak poprzestalem na 5.1

Z Dipolami to zupełnie inna "para kaloszy". Tam z reguły wskazane są ustawienia w linii bocznej do słuchacza i na wysokości około 1.5 - 1.7m od podłogi

Hidden Content

Dobry pomysł, widziałem tak jest w moim kinie, boki trochę nad uszami a tyły już wysoko, chyba tak zrobię boki powieszę na bocznych ścianach na wysokości ok 60 cm nad uszami, tyły na tylnej ścianie pod sufitem

Hidden Content

Wcześniej miałem dipole Jamo - teraz o wiele lepsze efekty,

Jak jamo na ushera zmieniłeś to nie ma się co dziwić że jest lepiej. Ja na razie myślę jak obudowę zrobić do dipola i sensowne głośniki dać

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.