Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM-KI Pearl Lite / PM8003

volter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu poluję na Marantza PM8003 . Nie pojawia się jednak w serwisach aukcyjnych w Polse i Europie,

Za to niesamowity wysyp jest bliźniaczego PM-KI Pearl Lite .

Czyżby okazało się , że nie są takie wspaniałe (KI) i ludzie się tego pozbywają ? Może ten tuning KI popsuł oryginalny 8003 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/115174-marantz-pm-ki-pearl-lite-pm8003/

Pearl idzie w stronę większej szczegółowości na górze i środku przez co większej przestrzenności a PM8003 idzie bardziej w stronę masy i dociążenia na dole - Kto co woli. A co masz obecnie za wzmacniacz ?

Pearl idzie w stronę większej szczegółowości na górze i środku przez co większej przestrzenności a PM8003 idzie bardziej w stronę masy i dociążenia na dole - Kto co woli. A co masz obecnie za wzmacniacz ?

Na czas szukania kupiłem sobie Marantza PM-75 . Mam też starego Technicsa A700-MK2 i amplituner Denona 7.1.

Nic nie powala na kolana ale czuć moc w PM-75 . Zaskoczony jestem tym, że na forach piszą o PM-75 , że ociepla dźwięk. Ja tego nie czuję.

I nie wierzą w zbieg okoliczności. Za dużo tego.

zły to on nie jest ten 15s1,nie każdy da tyle za używkę,mój rotelek to pikuś przy nim,ta sama cena heh o czym my tu rozmawiamy? :)

podejrzewam że ten Marantz to do spokojnej muzy jak w morde,miałem 6005 i się sprawdził w tym rodzaju/gatunku ale nie tędy droga jak człowiek wychował się na Death,Slayer,Grave itp i najdzie ochota na wspomnienia a tu kupa z kolumn płynie.

co do Marantza to jak sprzedawałem swój zestaw to też zauważyłem wysyp w UK na ebay,gumtree właśnie CD i PM 6005,spowodowane to jest tym iż tutaj kupisz taki zestaw za 500funa a po 3 lub 4 miesiącach sprzedajesz bo czegoś ci brakuje,właśnie pisali że sprzęt tyle ma miesięcy "przebiegu"

mój miał też 5 miechów obecnie szukam kolumn pod rotela ale zostawie to do przeprowadzki i pod salon je dobiorę

Łokmen Saba

A mnie zastanawia czy ten 15s1 jest taki zły ze sie nie sprzedaje

Nie ma oryginalnego pudełka a to dosyć istotna sprawa przy odsprzedaży :) no i ostatnio nówki 15S2 wyprzedawali za 5,4 tyś zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.