Jump to content
IGNORED

Bluesound Node + B&W CM5

sisco

Recommended Posts

Witam

Mam na zestaw stereo przeznaczone ok. 8,5 k

Mój wybór padł na Bluesound Node (taki model

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) + B&W CM5 + okablowanie i podstawki.

Muzykę mam zamiar słuchać tylko w formacie Flac.

Czy coś w tym zestawie zmienić? Może kolumny w podobnej cenie są JBL ls40.

Pozdrawiam

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

Witaj,

w podanym budżecie jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości brzmienia, zdecydowanie polecam zupełnie inny wzmacniacz strumieniowy, zbudowany przede wszystkim do uzyskania możliwie najlepszej jakości brzmienia. Urządzenia typu Bluesound, Sonos, Heos oferują bardzo dobrą funkcjonalność, jednak musisz się liczyć z dosyć dużymi kompromisami jakościowymi w kwestii wzmacniaczy, szczególnie jeśli chcesz podłączyć tak dobre kolumny.

Jeśli nie masz dużo miejsca do postawienia klasycznego system, zbudowanego na bazie pełnowymiarowych segmentów, zwróć proszę uwagę na Naim UnitiQute 2. To przy niedużych rozmiarach, naprawdę świetnie brzmiący system o pełnej funkcjonalności i możliwościach rozbudowy. Bardzo dobrym i znacznie tańszym urządzeniem jest Cambridge Audio Minx XI. Jeśli możesz wybrać klasyczne segmenty, spójrz proszę na system Cambridge Audio Azur 351A lub 651A z odtwarzaczem strumieniowym Stream Magic 6.

Kwestia kolumn - w tym przypadku wybór zależy od wielu czynników. Nie podałeś żadnych informacji, które umożliwiłyby zaproponowanie konkretnych modeli. Podaj proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego, Twoje preferencje brzmieniowe, gatunki zazwyczaj odsłuchiwanej muzyki, ewentualnie ulubione zespoły.

Czekam na odpowiedź, już teraz serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam

Dzięki za odpowiedź

Pokój w którym postawię kolumny ma 20m. Słucham głownie rocka, ulubione zespoły to Pink Floyd, Genesis , Peter Gabriel.

Jak pisałem wcześniej muzykę będę słuchał tylko w Flakach + radio.

Nie brałem pod uwagę tego Cambridge Audio Minx XI, czy zagra dobrze Z B&W CM5, może polecisz inne kolumny

Pozdrawiam

Hidden Content

Witam

Dzięki za odpowiedź

Pokój w którym postawię kolumny ma 20m. Słucham głownie rocka, ulubione zespoły to Pink Floyd, Genesis , Peter Gabriel.

Jak pisałem wcześniej muzykę będę słuchał tylko w Flakach + radio.

Nie brałem pod uwagę tego Cambridge Audio Minx XI, czy zagra dobrze Z B&W CM5, może polecisz inne kolumny

Pozdrawiam

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.