Jump to content
IGNORED

Beyerdynamic DT-150 i co do nich?

BeLesiu

Recommended Posts

Witam ponownie wszystkich, którzy poświęcą chwilę na pomoc w rozstrzygnięciu dylematu.

Po wielu godzinach spędzonych na szukaniu słuchawek, które miałyby stanowić wyraźny postęp do posiadanych obecnie Takstarów TS671 (z których nota bene jestem bardzo zadowolony) zdecydowałem się na DT-150. Jako, że dysponuję tylko Fiio E07K (z którego też jestem zadowolony), obawiam się, że niekoniecznie usłyszę wszystko, co "niemiecki czołg" ma do zaoferowania.

Proszę wszystkich, którzy mają, mieli lub po prostu znają te słuchawki, o rekomendację DacoWzmaka, który pokaże na co stać te słuchawki ale jednocześnie nie zdrenuje mi zbyt mocno kieszeni.

Budżet na tę hybrydę to około 1000 zł.

Kiedyś próbowałem opisać gatunki muzyczne, których słucham, ale jest ich tyle, że chyba nie tędy droga... Generalnie - lubię wokale - raczej wysokie niż niskie, lubię bogate aranżacje, rock, orkiestrową klasykę, smooth jazz - no właśnie - dużo tego.

Może jednak jakoś się uda doradzić.

Pozdrawiam - Leszek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

Jeżeli masz urządzenie Fiio E07K i jesteś z niego zadowolony, to ja zaproponowałbym Ci Fiio E09K. Jest to wzmacniacz który tworzy komplet razem z E07K, są zaprojektowane aby działały razem i sprawują się bardzo fajnie.

Jeśli lubisz brzmienie swojego e07K to wyniesiesz je poziom wyżej, jednocześnie nie będziesz miał obaw czy Twoje słuchawki są prawidłowo wysterowane, bo E09K sobie z nimi w zupełności poradzi.

Jeżeli chciałbyś takiego zestawu posłuchać to serdecznie zapraszam do naszego salonu :)

W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą :)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak autor słucha różnych gatunków muzycznych , a ma bayerdynamic dt-150 (też je mam) , a one lubią mocniejszy wzmacniacz - to do tysiaka proponuje:

Hidden Content

albo dołożenie grosiwa i:

Hidden Content

te wzmacniaczo/daci są dwukroś mocniejsze niż filo07/09 i na 99% lepiej by zagrały (ten drugi gra dynamiczniej niż pierwszy).

Można wypożyczyć na próbe od firmy i posłuchać - potem oddać.

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

?

Słuchawki wybrane i zdecydowane, ale jeszcze nie posiadane. Szukam miejsca, w którym mógłbym taki komplet przesłuchać i zanabyć. W Q21 nie widzę tego modelu słuchawek.

Audio-gd (w różnych wersjach) widzę dość często w połączeniu z DF-150 w sygnaturkach użytkowników (o ile można użyć słowa "często" w odniesieniu do tych Beyerów, bo chyba ich głęboko skryta uroda nie zjednuje im zbyt wielu miłośników).

Czy rzeczywiście rodzaj grania Audio-gd daje synergię z tymi brzydalami?

Na temat E09K już wcześniej myślałem, tym bardziej, że jeśli już gdzieś ktoś pisze o tym zestawie (e07k + e09k) to raczej pozytywnie.

Ja trochę obawiam się, że e07k w czasie niezbyt długim zakończy swój żywot (bo jakiś taki jednak wrażliwy i słabowity mi się wydaje) i stanę znów przed koniecznością kupowania daca do (jednak) przeciętnego wzmacniacza. Nie mówię nie dla 09k ale alternatywne rozwiązania będą mile widziane.

Hidden Content

Gdzies na ktoryms forum widzialem ktos sprzedaje zlozonego klona audio-technici HA-2013 na plytkach z forumowego zamowienia. Za te i duzo wieksze pieniadze mozna brac w ciemno.

Nabazgrane wirtualnie

Hidden Content

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Czy będzie miało sens połączenie tego wzmacniacza (mówię o HA-2013) z Fiio E07K i podłączeniu do tej pary DT150? Nie za wiele wiem o audio, ale jakoś tak czuję, że przy tej klasie wzmacniacza musiałbym jednak mieć ciut (w sensie - kilkakrotnie) lepszy DAC.

Proszę nie śmiać się, jeśli plotę bzdury - po prostu nie mogę teraz wydać drugiego tysiąca (lub lepiej, bo przecież klon jest odpowiednikiem urządzenia znacznie droższego) na źródło dopasowane do wzmacniacza.

Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe porady (z prośbą o dalsze błogosławieństwo)

Hidden Content

Przyglądałem się ofercie audio-gd i rzeczywiście wygląda ciekawie. Czy do tych Beyerów któryś z ich DAC-ów szczególnie się nadaje? Chodzi mi o taki, który nie będzie pogłębiał już głębokiego basu i nie spowoduje dodatkowego ocieplenie i zmulenia góry. Jestem raczej zwolennikiem szczegółowości i lubię wyszukiwać "smaczki"

Natknąłem się jeszcze na Dragonfly - wygląda nieprzekonująco, ale wszyscy chwalą brzmienie i ogólną jakość dźwięku. Czy wystarczy do słuchawek, o których myślę? Czy to będzie krok do przodu, czy raczej w bok od E07K?

Hidden Content

ogólnie - jeżeli lubi ktoś szczegółowość i nie chce zamulania dźwięku to polecam audio gd na układzie sabre es9018

dla ciebie najtańszy to raczej:

Hidden Content

- ja mam ten:

Hidden Content

tak to wygląda-

kabeljpge_wprarae.jpg

dorobiłem se ekstra kabel XLR - i przy 250ohm obciążeniu uzyskuje 1500mw/ i 600mw przy 600ohm lub ponad 10 000 mw przy 25 ohm na wyjśćiu ;) - a to już nie mało (na kablu jack 6,3mm - moc spada trzy krotnie - więc jest to "gra warta świeczki" z tym kablem

do muzyki rock/hevy metal - jak znalazł - "balszoj" sprzęt !

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

?

Hmm - założyłem, że na daca nie wydam więcej niż tysiaka ( :) )

Wiem, że to głupie pytanie, ale czy między tymi dacami za niecały tysiąc a tym 11.32 jest rzeczywiście różnica uzasadniająca ten dodatkowy wydatek?

Wczoraj postawiłem sobie daphile i mój system (o ile Fiio E07K i Takstary TS671 można nazwać systemem) tak ożył, że nie umiem wyjść ze zdumienia (polecam gorąco wszystkim - nawet na tak budżetowym sprzęcie jak mój różnica jest porażająca).

Znów mam wszystkie płyty do przesłuchania, żeby poodkrywać wszystkie różnice i poznajdować wszystkie dzwoneczki i szmerki, których wcześniej nie słyszałem. Boję się (pozytywnie się boję - to taki strach jak na rollercoasterze), że jak kupię nowy dac i nowe słuchawki, to będę znów musiał wszystkiego słuchać.

Cholera. Mam 46 lat - z czego 35 lat słucham muzyki. Mogę się nie wyrobić przed śmiercią...

Hidden Content

oho :)- czyli młody nie jesteś :) - ale cotam !

"czy między tymi dacami za niecały tysiąc a tym 11.32 jest rzeczywiście różnica uzasadniająca ten dodatkowy wydatek?" - trza by pożyczyć na odsłuch tego 11.32 i porównać :) ! - to nic nie kosztuje (tylko odesłanie ewentualne do sklepu ):))

te słuchawki dt-150 dobrze nadają sie do słuchania metalu/rocka - ale trza im dobrego wzmacniacza!

Hidden Content

?

oho :)- czyli młody nie jesteś :)

Na ubitą ziemię jeszcze jakoś dokuśtykam, żeby Ci lanie sprawić :)

Masz rację - odsłuch nic nie kosztuje. Tyle tylko, że trzeba by wziąć co najmniej dwa, żeby mieć co porównywać, a wtedy już się robi 2500 do zdobycia i zamrożenia.

Ale trzeba będzie jakoś żonie wytłumaczyć, że tylko przez tydzień będziemy mieć pusto w lodówce ale za to dwa nowe sprzęty na biurku :)

Bo druga opcja - czyli spakowanie sprzętu i jazda do Gliwic, żeby na miejscu odsłuchać jakoś mnie nie kusi (tym bardziej, że słucham z daphile, a jakoś nie chce mi się na miejscu wszystkiego ustawiać i konfigurować).

Tak więc chyba rzeczywiście - zwiększę obciążenie na karcie i będę porównywał.

Mam nadzieję, że 4hifi praktykuje możliwość wypożyczenia dwóch, gdzie na pewno przynajmniej jeden wróci...

Hidden Content

przecież jak sie wypożycza sprzęt to nie płaci sie całej kwoty! - tylko kilka/kilkanaśćie procent wartośći sprzętu, i gdy nie podpaowuje ci to odsyłasz ,a oni kwote oddają, a jak podpasuje to dopłacasz reszte i kupujesz ! :) - to nie tak że płaci sie całą kwote jako kaucje :) od kwoty 2500zł to powinno być góra 500-600zł

powinno dać sie dwa sprzęty bez problemu wypożyczyć - trza tylko zadzwonić/mejlować i sie spytać !

Także z żoną głodni nie powinniście chodzić :):):)

Hidden Content

?

Płaci się całą kwotę :(

Właśnie zamówiłem na próbę 11.32 - jutro będzie u mnie, ale nie wiem, czy jutro posłucham, bo Pan Andrzej powiedział mi, że pełnię dźwięku uzyskam dopiero po około 8 dniach ciągłej pracy Daca.

A co tam. Z żoną doszliśmy do wniosku, że parę kilo mniej nam nie zaszkodzi.

Będziemy muzyką żyć i sobie opowiadać jakie to nowe trzaski i szumki w której piosence znanej od 100 lat usłyszeliśmy. Nie będzie czasu jeść.

A kiedy przyjdą nocą i do drzwi załomocą, że chcą czynsz czy inny gaz, to się dopiero będziemy martwić.

Byleby prądu nie odcięli, bo wtedy cały plan bierze w łeb

Hidden Content

"Płaci się całą kwotę :("

nie wiedziałem :( !?

więc życze aby 11.32 sie spodobał - jak nie to odsyłać - wg mnie nie ma różnicy zbytnio słyszalnej (o ile wogóle jest) między nowym wyjętym z pudełka a np po 100 godz pracy ?

Hidden Content

?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.