Skocz do zawartości
IGNORED

Znikające tłoczone płyty

pikop58

Rekomendowane odpowiedzi

To że niektóre płyty CDR po jakimś czasie zaczynają trzeszczeć wiadomo , ale dziś po raz pierwszy wkładam płytę tłoczoną a tu na wyświetlaczu 00 00 000 . Ale mówili uczeni , że to raczej tyczy płyt CDR .

Pomyślałem że coś z cedekiem , ale drugi to samo . Wkładam w komputer , po długim czasie cos się pokazuje , ale właściwie to tylko opis kawałków . Czasami płyty lekko trzeszczały i przekopiowanie ratowało krążek . Tak że nie bądźmy zaskoczeni , jak włożymy ulubioną płytę do cedeka a tu zostanie tylko okładka na pamiątkę . pikop58

ale dziś po raz pierwszy wkładam płytę tłoczoną a tu na wyświetlaczu 00 00 000

Ja tak miałem w ubiegłym tygodniu gdy kupiłem box 15 cd M.Grechuty i wkładam drugą płytę a tu 00 00 000 i ani ruszy EAC widzi płytke i można ją zripować ale cd jej nie pociągnie a to w sumie najważniejszy album "Korowód" boxik kupiony w Empiku bezproblemowy zwrot i wymiana i chodzi bez problemowo. Trzeba uważać szczególnie na duże boxy żeby je na szybko w domu przeglądnąć bo może być mina

Duzo zalezy od playera. Jak wymęczony to i nie zobaczy. Mam stare jak swiat plyty tlocozne jak i CD-R i wsio lata na playerze. Mam plyty CD-R, ktore maja 14 lat, wypalane na predkosciach maksymalnych tj. wtedy chyba 48x, CD-Ry watpliwej jakosci i chodza jak zloto mimo tego ze stare, porysowane i juz nawet sie rozklejaja.

?👈

Tutaj znajdziesz rozwiązanie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powinni za to palić na stosie. :)

Ukryta Zawartość

Duzo zalezy od playera. Jak wymęczony to i nie zobaczy. Mam stare jak swiat plyty tlocozne jak i CD-R i wsio lata na playerze. Mam plyty CD-R, ktore maja 14 lat, wypalane na predkosciach maksymalnych tj. wtedy chyba 48x, CD-Ry watpliwej jakosci i chodza jak zloto mimo tego ze stare, porysowane i juz nawet sie rozklejaja.

Dokładnie jak napisaleś. Ja mam stare płyty Platinum, które mają z 15 lat i wszystko śmiga. Nie mówiąc o oryginalnych. Jedynie pamiętam kiepskiej jakości byly Akoss i Basf, gdzie potrafiła farba z wierzchu odłazić.

Doświadczenie odwrotne: DG - Musica Antigua Koeln - Goebel suity Bacha itp.

Jedyna płyta, którą CD'k przestaje widzieć i zmuszony byłem do zrobienia kopii na CD-R, którą ten sam odtwarzacz gra bez żadnych przygód.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie, bo zaraz dojdziemy do wniosku że lepiej pirata wypalić na kompie, niż kupować oryginalnie tłoczone płyty po 50zł:) Mnie się zawsze wydawało, że taka tłoczona to bombę atomową przetrwa, a tu jednak widać zdania podzielone.

Tutaj znajdziesz rozwiązanie -

Ukryta Zawartość

Powinni za to palić na stosie. :)

Boże...

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Płyty z początkowego okresu istnienia CD miały ten problem. Jest to w szczególności poważny problem w muzeach pomimo odpowiedniego przechowywania.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.