Skocz do zawartości
IGNORED

Krell Kav-300i + Thiel

tatabliźniaków

Rekomendowane odpowiedzi

Krell KAV-500i + Thiel CS 3.6 przez kilka lat i było bardzo kontrolowanie, bas trzymany za mordę, znakomita przestrzeń ale sucho i analitycznie. Zero barwy. Detaliczność i frajda za smaczków ale barwa i kolory żadne. teraz zmieniły mi się preferencje :). Ile mozna słuchac dźwięków zamiast muzyki?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

witam

słuchał ktoś takiego duetu? jakie wrażenia odsłuchowe?

Słuchałem gdy szukałem pieca do swoich Thieli. Odpadł szybko. Odradzam takie połączenie, inaczej będzie tak jak pisał pmcomp.

Thiele należy łączyć z dobrymi lampami, albo tranzystorami z najwyższej półki. Wtedy będzie barwa i muzyka.

co możesz polecić z używek do 5 tys.?

tylko tranzystor

kiedyś miałem ECI3 ale jakoś brakowało drivu, dynamiki

barwa było ok ale jakoś całościowo za bardzo grzecznie na mój gust....

Obecnie mam hybrydową Jolkę ale to chyba nie ta półka co Thiele.

Słuchałem gdy szukałem pieca do swoich Thieli. Odpadł szybko. Odradzam takie połączenie, inaczej będzie tak jak pisał pmcomp.

Thiele należy łączyć z dobrymi lampami, albo tranzystorami z najwyższej półki. Wtedy będzie barwa i muzyka.

myślałem o końcówce BAT-a

do tego jakiś przedwzmacniacz

podobno super się zgrywa z Thiel

ale to koszt podchodzi do 8 tys.

Tranzystor za 5 tys. do Thiel? Nie znam takiego. Ja skończyłem na lampie.

a może stary i leciwy MF 308?

myślałem o końcówce BAT-a

do tego jakiś przedwzmacniacz

podobno super się zgrywa z Thiel

ale to koszt podchodzi do 8 tys.

• 2 miesiące później...

Trochę odswiezę kotleta.

Thiel 3.6 z krell fpb700cx pre AudioNote M3 lampowy dac na tda1541S1 lub nawet na Oppo 105d jest naprawde muzycznie o gramofonie nie wspomne :) Lubie bardzo laampy Mialem wiele lat Aleph pass 0s i rozne lampy wiec nie jestem raczej "tranzystor" ale to polaczenie ma synergie i gra. Natomiast Evo 302e niestety mi nie podeszlo. Zaplacilem wiecej za fpb niz moglem za Evo 302e bo dzwiek z evo jakos kupy sie nie trzymal. Sucho bylo i tyle.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Trochę odswiezę kotleta.

Thiel 3.6 z krell fpb700cx pre AudioNote M3 lampowy dac na tda1541S1 lub nawet na Oppo 105d jest naprawde muzycznie o gramofonie nie wspomne :) Lubie bardzo laampy Mialem wiele lat Aleph pass 0s i rozne lampy wiec nie jestem raczej "tranzystor" ale to polaczenie ma synergie i gra. Natomiast Evo 302e niestety mi nie podeszlo. Zaplacilem wiecej za fpb niz moglem za Evo 302e bo dzwiek z evo jakos kupy sie nie trzymal. Sucho bylo i tyle.

Witam.

Jeżeli ma być lampowo-(soczyście i gęsto ) plus detaliczność na bogato i do tego z wykopem uwzględniając Twoje głośniki...........

To jedyne co mi przychodzi do glowy to VTL 450 series 3 Signature.

Jak będziesz miał okazje posłuchać koniecznie spróbuj....

Myślę że po takim doświadczeniu zdziwisz się a zarazem zrozumiesz cakowicie dlaczego tak podoba Ci się AudioNote M3 ...

pozdrawiam.

Witam.

Jeżeli ma być lampowo-(soczyście i gęsto ) plus detaliczność na bogato i do tego z wykopem uwzględniając Twoje głośniki...........

To jedyne co mi przychodzi do glowy to VTL 450 series 3 Signature.

Jak będziesz miał okazje posłuchać koniecznie spróbuj....

Myślę że po takim doświadczeniu zdziwisz się a zarazem zrozumiesz cakowicie dlaczego tak podoba Ci się AudioNote M3 ...

Na pewno sprobuje jak trafi sie okazja :)

pozdrawiam

pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.