Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do domu

Kamil1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstepie chcialbym powiedziec ze jestem w tym temacie kompletnym laikiem i prosze o nie wyzywanie.

Mam mozliwosc kupna bardzo tanio 2 takich glosnikow (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i do tego chcialbym jeszcze dokupic 2 gwizdki.

I tu moje pytanie jaki wzmacniacz w miare tani musialbym kupic zeby to w ogole jakos gralo. Czy taki da rade ? i na co zwracac uwage przy kupnie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/115389-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-domu/

To są głośniki samochodowe, o zupełnie innym zastosowaniu. Szkoda zachodu. To z fachową wiedzą mogłoby zagrać w domu przeciętnie - bez wiedzy beznadziejnie. Lepiej kup sobie jakis zestaw stereo z allegro.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

DZiekuje za opinie. A czy moglby mi ktos podac jakiegos linka do glosnikow z allegro w mniej wiecej tej samej cenie ktore by sie nadawaly ? Oczywiscie mam na mysli sam glosnik bez skrzyni.

Jak chcesz zadebiutować bez szaleństw, to na początek kup komplet np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem, w jakich skrzynkach ma to grać, ale przy np. 25 l pojemności, dopasowanym BR do częstotliwości głośnika i zwrotnicy II rzędu na 3 - 3,5 kHz powinno działać przyzwoicie. Jak za tanio i za mała moc, szukaj dalej. Z czasem może będzie coś innego, ale na debiut w sam raz. R.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zagra to jak pobudzona do drgań ścianka kartonowo- gipsowa.

Jak chcesz taki montaż, należałoby głośniki montażowe (fabryczne, o parametrach i konstrukcji do tego celu przeznaczonej) zamontować w specjalnie przygotowanej ściance, ze wzmocnionym w tym miejscu szkieletem, by nie było wzbudzenia drgań płyty.

Głośniki niskotonowe sprzedawane luzem, do zastosowania w obudowie, mogą się do takiego montażu nie nadawać ze względu na parametry T-S.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.