Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio A1 v2.0 - problem

maksym655

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś czas temu trafił mi się w ręce wzmacniacz Cambridge Audio A1. Wszystko niby ok, ale zauważyłem że coś jest nie tak albo z potencjometrem albo problem tkwi głębiej... Mianowicie podczas zgłaśniania od zera leci tylko jedna kolumna i dopiero ok godz. 8 załącza się druga i wtedy wszystko już gra cacy. Może i nic wielkiego, ale na dłuższą metę może się okazać frustrujące jak ktoś będzie chciał posłuchać cicho w nocy (jedna kolumna :( ) Po przeszperaniu niejednego forum, uznałem że potencjometr wymaga wyczyszczenia (aczkolwiek nie było żadnego trzeszczenia). Zabieg wykonałem ale problem z opóźnionym załączaniem drugiej kolumny dalej jest. Czy ktoś z forumowiczów miał może już taki problem w swoim wzmacniaczu (może właśnie w CA A1)? Co to może być za usterka? Czy taki potencjometr dostane gdzieś jeszcze? Sam wzmacniacz gra bardzo fajnie,chciałbym go zostawić sobie, dlatego piszę, tym bardziej, koszt zakupu wyniósł mnie dosłownie jedno piwo.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115407-cambridge-audio-a1-v20-problem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.