Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głosnikowe w rozsądnej cenie...

fetek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po 14 latach eksploatacji moich zwykłych OFC czas na zmiany, tematyka kabli była mi obca i zawsze starałem się ich "nie słyszeć", niestety po podpięciu innych szajsowatych różnica na plus była zbyt poważna by zlekceważyć temat.

Moje propozycje to:

Jak widać wszystkie kable w rozsądnej cenie, nie wiem czy wydawanie więcej niż 20 zł za mb (2x,2,5) ma jakikolwiek sens. Jeśli są osoby które z tymi kablami miały styczność to prosiłbym o opinie. Bardzo ciekawi mnie Melodika (bo sa polskie).

4 propozycje, niestety o 3 za dużo...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jantzena bym odradzał - mały przekrój i mega sztywny. Sam mam wewnątrz kolumny solid core 0,5 na tweeter i 1 na midwoofer, ten od midwoofera będę zmieniał na plecionkę 5N od jantzena. Słyszałem sporo opinii, że 1mm solidcore "kastruje bas", więc sprawdzę to w praktyce:)

Do autora wątku bierz Qed ruby polecany przez wielu userów, nawet takich co mieli w domciu kable o 10krotnej wartości Qeda. Solidna budowa, dobre materiały - bezpieczny zakup.

Ja używam kabli "Jantzen Audio Solid Core Ofc 17+20 Awg 6N Bi-Wire" miałem przy V-601 teraz mam przy Be-718DMD i raczej nie mam zamiaru zmieniać. Rozdzielone na bi-wire, grubszy przekrój na woofera, cieńszy na tweeter to dobre kabelki w takiej kombinacji nie kastrują basu tylko zapewniają dobrą kontrole dołu. Do wad rzeczywiście trzeba zaliczyć tą sztywność, lepiej nie ruszać nimi za mocno bo mogą wyślizgnąć się z zacisków.

pisz na prv mam chord Silver screen oddam za darmo tylko zapłacisz za przesyłkę

aż tak z nim źle ? jaki masz przekrój chętnie przetestuje.

Ja używam kabli "Jantzen Audio Solid Core Ofc 17+20 Awg 6N Bi-Wire" miałem przy V-601 teraz mam przy Be-718DMD i raczej nie mam zamiaru zmieniać.

byłaby to ciekawa propozycja, zwłaszcza że u mnie grałby w bi-ampingu, tylko że nie takie malutkie przekroje.. na dole gra Seas 26 L...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) które konkretnie ?

Ukryta Zawartość

np tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Solid-cora kupisz też na pewno w polinku (hasło na wyszukiwarkę - polink).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

av4h-qed-performance-ruby-evo-2.jpg

wygląda ciekawie, nie powiem, chyba pierwszy kabel jaki widzę który pasowałby do teorii naskórkowości.

Tak się tylko zastanawiam, strasznie grube te kable.. da się je używać bez wtyków czy będą stwarzać problemy ?

Bierz tego QEDa za 34 zł za metr jest jednym z najlepszych wyborów, poczytaj tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

też polecam Jantzen Audio Solid Core Ofc 17+20 Awg 6N Bi-Wire, u mnie gra pięknie, bas pod pełną kontrolą, nic nie ucina...

to napiszę dosadniej.. 1mm nitka do 125w i 3 metrów ? podałem moc jednego głośnika.

Bierz tego QEDa za 34 zł za metr jest jednym z najlepszych wyborów, poczytaj tu:

Ukryta Zawartość

taki mam zamiar.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -kup sobie,takie kable,można np u tego sprzedawcy.Gwarantuje,że nie będziesz żałował.Strona producenta: coppercolour.cn

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -kup sobie,takie kable,można np u tego sprzedawcy.Gwarantuje,że nie będziesz żałował.Strona producenta: coppercolour.cn

w polsce gdzieś do dostania ?

Posiadam Qed REVELATION 2x2,5m na zbyciu w dobrej cenie,jak coś to na prv

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ja widzę tylko 2x5mm chyba że masz inne na myśli ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ja widzę tylko 2x5mm chyba że masz inne na myśli ? <br />

Mnie chodzi o długość :)

Ukryta Zawartość

u nas nie ma.To zupełnie inna liga,niż to o czym rozmawiacie.Wiem bo mam.

Triode,

jak to sie ma do Stereovox'a ??

----------------------------------------------------

Jakie są w nich głośniki wysokotonowe, bo jeśli twarde, ceramik lub tytan, możesz przesadzić z agresywnością gdyby było zbyt przejrzyście... ostrożnie!. Może się okazać, że nie ma jak ordynarna miedziana linka OFC ;-) R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Jak ktoś będzie je sobie zamawiał to proszę o kontakt, być może podzielimy koszty przesyłki. A spróbować może warto.

Ukryta Zawartość

Przesyłka jest free. Odradzam grupowe zakupy, bo nasi dobroczyńcy ze służb BEZcelnych przyp.. cło. Zamawiałem z Ali wzmak o wart 100 dol i zapłaciłem 60 zł cła.

Triode,

jak to sie ma do Stereovox'a ??

podobna szybkość,rozdzielczość-cieplejsza,naturalna barwa,drobne problemy z kontrolą basu.w zestawie z kablem sieciowym PennyIV-nie znam czegoś podobnego.te kable przywróciły mi radość słuchania-mocno nadwątloną po sprzedaniu Firebirda

av4h-qed-performance-ruby-evo-2.jpg

wygląda ciekawie, nie powiem, chyba pierwszy kabel jaki widzę który pasowałby do teorii naskórkowości.

Tak się tylko zastanawiam, strasznie grube te kable.. da się je używać bez wtyków czy będą stwarzać problemy ?

Alez to musi brzmiec!!!!!!

?👈

Jakie są w nich głośniki wysokotonowe, bo jeśli twarde, ceramik lub tytan, możesz przesadzić z agresywnością gdyby było zbyt przejrzyście... ostrożnie!. Może się okazać, że nie ma jak ordynarna miedziana linka OFC ;-) R.

Usher T9950C-15, Qed'y ponoć ocieplają więc nie powinno być źle.

BTW: teraz mam prądowe, te dopiero dają czadu na górze :)

Alez to musi brzmiec!!!!!!

nie wiem, ale fotka wymiata.

Panowie mam jeszcze takie proste pytanie eksploatacyjne.

kabel miedziany się utlenia (robi się ciemny) w skutek czego traci swoje wzorcowe parametry. Utlenia się tylko tam gdzie ma kontakt z powietrzem, więc teoretycznie gdy mamy szczelny banan / wtyk zalany kabel cyna - srebro koszulki i inne pierdoły to z czasem kabel nie wytraci swoich parametrów ?

opcjonalnie co rok - dwa obcinać 2-3 cm :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.