Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc w wyborze wzmacniacza i kolumn.

Exciter555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zakupić niedrogi zestaw stereo. Na poczatku myslalem o Edifier s730 , gdyz posiadam model do komputera Edifier C3 i bardzo podoba mi sie dzwiek. Lecz w sumie stwierdzilem , ze chyba lepiej bylo by zakupic jakis uzywany wzmacniacz + kolumny. Zestaw nie bedzie podpinany do komputera. Muzyka z Cd.

Pokoj w ktorym bedzie zestaw jest nie za duzy gdyz okolo 16 m2 , jednak to tymczasowo (jakies 6-8 miesiecy), pozniej bedzie wiekszy. Muzyka ktorej slucham to glownie ciezkie brzmienia typu Hard Rock , Heavy Metal. Lubie dzwiek z czystymi wyraznymi sopranami i dobrym szybkim nie dudniacym basem, srednica lekko wycofana. Znalazlem poki co pare wzmacniaczy , prosze o porade ktory z nich bylby dobry do moich preferencji muzycznych. Trzeba bedzie dobrac jeszcze kolumny.

Wzmacniacze:

PIONEER A-656 REFERENCE

DENON PMA-925

DENON PMA-920

YAMAHA AX-550

Nie wiem czy ktorys z nich to dobry wybor, dlatego prosze o wszelkie sugestie. Moze jakies inne.

Szukam wzmacniacza tak do 500 zl. Kolumn tak do 700zl. Co do cd to mam odtwarzacz blu ray Pioneer Bdp 160 wiec on moglby mi poki co sluzyc jako odtwarzacz plyt. Pozniej najwyzej bym cos dokupil.

Pozdrawiam ...

Żaden z tych wzmacniaczy. Wzmacniacze wymieniałem niedawno w wątku o tanich wzmacniaczach - proponuję tam zajrzeć. Kolumny - Acoustic Energy Aegis Three, JPW ML-910, Dali 104 / 505/ 5005 albo Eltax Liberty 5+ lub Celestion F3, F30

Wzmacniacze:

PIONEER A-656 REFERENCE

DENON PMA-925

DENON PMA-920

YAMAHA AX-550

PMA-920 jest dosc cieply i ma super barwe. Jesli lubisz takie brzmienie powinien ci podejsc.

?👈

Żaden z tych wzmacniaczy. Wzmacniacze wymieniałem niedawno w wątku o tanich wzmacniaczach - proponuję tam zajrzeć. Kolumny - Acoustic Energy Aegis Three, JPW ML-910, Dali 104 / 505/ 5005 albo Eltax Liberty 5+ lub Celestion F3, F30

Dziekuje za odpowiedz, nie moge znalezc tego tematu, moglbym prosic linka?

PMA-920 jest dosc cieply i ma super barwe. Jesli lubisz takie brzmienie powinien ci podejsc.

A jakie kolumny byc proponowal do tego wzmacniacza tak do 700 - 800 zl? Czy ktores z podanych przez "justas32" by dobrze sie zgraly z tym wzmacniaczem?

Kolumny jak Acoustic Energy Aegis 3 to świetny wybór. Dali 104 również. Pozostałych nie znam.

Do Aegis 3 polecałbym Sony ta-f550ES, 570ES, 670ES, Denon PMA-860, Philips FA-960, a jeżeli któreś z kolumn są 6-8ohm, to Hitachi HA-007 też będzie dobrym wyborem.

P.S

Do PMA-920 Aegis 3 będą dobre.

A ja ze swojej strony mogę Ci zaproponować Infinity RS 5001, lekko zmodyfikowane pod kątem muzyki której słuchasz :). Szybki bas, możliwość wycofania średnicy za pomocą zwrotnicy, oraz głośniki wstęgowe - takie same jak w serii Infiniy Kappa. Za 850zł z wysyłka włącznie.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Kolumny jak Acoustic Energy Aegis 3 to świetny wybór. Dali 104 również. Pozostałych nie znam.

Do Aegis 3 polecałbym Sony ta-f550ES, 570ES, 670ES, Denon PMA-860, Philips FA-960, a jeżeli któreś z kolumn są 6-8ohm, to Hitachi HA-007 też będzie dobrym wyborem.

P.S

Do PMA-920 Aegis 3 będą dobre.

Pma-860 gra wogole inaczej niz 920.

?👈

Posiadam ax-700 który gra u mnie zamiennie z Mission m33i i JBL 580. Moc, dynamika, mocny szybki bas, szczegółowa góra, czytelna średnica. Przeciwieństwo Pioneerów 6x6 z serii Reference. Wymaga koniecznie ciepło muzykalnie grających kolumn bo inaczej może być zbyt jasno.

Panowie co możecie powiedzieć na temat wzmacniacza Rotel Ra-611 Solid Stereo Amplifier czy warto go nabyć za nie wielką kasę.Pozdrawiam Miłośników dobrego brzmienia

Moj glos na Dali 104 albo 505 ze wzmacniaczem Sony TA-F570ES

mala uwaga co do kolumn, potrzebuja troche przestrzeni wokol siebie, wiec nie mozesz ich wcisnac w sam rog pomieszczenia, jesli dasz im swobode to odwdziecza sie bardzo silnym i precyzyjnym basem.

Bumpalump dziekuje za sugestie. Znalazlem taki wzmacniacz, czy wart jest tej ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapomnialem dodac, zaden obecnie sprzedawany wzmacniacz na allegro nie jest wiarygodny, dlatego nie polecam zakupu zadnego z nich, obserwujcie temat klubu sony es na tym forum, czesto wstawiam tam aukcje klockow ktore uznaje za bezpieczne.

Zapomnialem dodac, zaden obecnie sprzedawany wzmacniacz na allegro nie jest wiarygodny, dlatego nie polecam zakupu zadnego z nich, obserwujcie temat klubu sony es na tym forum, czesto wstawiam tam aukcje klockow ktore uznaje za bezpieczne.

A po czym poznajesz ze sa "bezpieczne"?

?👈

Jeśli sprzedawca nie chce mi wyslac zdjec wnetrza bo wykreca sie tym ze nie chce mu sie rozkrecac to sorry ale kota w worku nie kupie.

Poza tym sa bardziej i mniej renomowani sprzedawcy na allegro, czasami nawet maja 100% pozytywow ale kreca jakies wałki.

Z Panem z Legnicy naprzyklad mielismy taka sytuacje, kolega kupil PMA-1520 po czym otrzymal informacje ze wzmacniacz nie moze zostac sprzedany gdyz spadl z szafki i ulegl uszkodzenia, po czym po kilku dniach zostala wystawiona ta sama aukcja z tym samym egzemplarzem bez zadnych informacji o uszkodzeniu. Z reszta dokladniej opisywalem ta sytuacje gdzies na forum.

sadze ze na allegro kupisz dobry sprzet ale musisz to samemu odebrac i sprawdzic.jezeli powiesz ze przyjezdzasz i sprzedajacy nie ma nic przeciwko oraz jest otwarty na to by wszystko przetestowac to w czym problem...?

nie dziwie sie ze ktos nie chce otwierac-rozkrecac sprzetu.potem ktos go obwini ze grzebal w srodku.jak wszedzie,sa uczciwi i nie uczciwi sprzedawcy...

A co to jest samo rozkrecenie sprzetu? to jest nic, kazdy sprzet 20 paro letni powinien byc rozkrecony, chociazby ze wzgledu na regulacje pradu spoczynkowego ktory tzreba ustawiac co kilka lat.

Wiec jak ktos mi psize ze sprzet nigdy nie byl rozkrecany i chce zeby tak pozostalo to sorry ale rece opadaja

nie mowie o sprzecie 20 letnim... a zreszta stary czy nowy- normalni zjadacze chleba nie rozkrecaja sprzetu....moze fanatycy tak ale po co normalnej osobie to rozbierac jak wiekszosc nie ma o tym co jest w srodku pojecia...

i naprawde nie wiem dlaczego ci rece opadaja...

Jeśli sprzedawca nie chce mi wyslac zdjec wnetrza bo wykreca sie tym ze nie chce mu sie rozkrecac to sorry ale kota w worku nie kupie.

Poza tym sa bardziej i mniej renomowani sprzedawcy na allegro, czasami nawet maja 100% pozytywow ale kreca jakies wałki.

A ja przestalem komukolwiek wysylac jakiekolwiek zdjecia, bo nie ma to zadnego sensu. Wszyscy, ktorzy zadali takich zdjec mimo tego ze urzadzenie nie bylo naprawiane nigdy nic nie kupili. Malo tego, nawet zadnego meila zwrotnego typu dziekuje chociaz. Takich kupujacych to jest na peczki, oczami by kupywali.

?👈

To rób za każdym razem zdjęcia wnętrza bezpośrednio do aukcji, co za problem? Tak jest wygodniej dla Ciebie i zainteresowanych, a nie wysyłać każdemu z osobna.

Mamy dziś do czynienia z beznadziejną sytuacją: z jednej strony mnóstwo przekrętów, którzy usiłują sprzedać g*wno za normalną kasę (za ułamek wartości, jestem w stanie zaakceptować), a z drugiej strony mamy kupujących którzy usiłują zrobić kogoś w wała - załóżmy - wystawiam system stereo bang olufsen beolab 6000 z beosystem 2500 za 2500zł, a ktoś mi proponuje 1500zł podczas gdy wartość sprzętu na zagranicznych (często tańszych) portalach aukcyjnych oscyluje w granicach 3500zł.

Nie wspomnę o gagatkach, którzy coś zakupią i wymienią sobie część ze środka, albo coś rozpier*olą i wracają bezczelnie z pretensjami. Wartościowsze sprzęty zawsze z odbiorem osobistym i poręczeniem przy odbiorze, że stan jest zgodny z oczekiwaniami.

Słowem: trudno jest u nas robić jakiekolwiek interesy.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Mam mozliwosc kupienia wzmacniacza pol rocznego Pioneer A30 za 700zl na gwarancji. Jak myslicie czy warto i czy sie nada do dynamicznego ciezszego brzmienia? Jak tak to tylko kolumny by trzeba bylo dobrac.

Pdi90 jak by to sie komponowalo z Twoimi Infinity RS 5001?

Ten Pioneer A30 to dziadostwo? ALe w sumie ma pol roku a nie 25 lat;) Wiadomo , ze te starsze sa z innej polki i graja lepiej , ale w sumie troche strach kupowac, choc z drugiej strony jak do 400 - 500 zlotych by sie znalazlo cos porzadnego to wrazie co az takiego zalu nie ma. Poki co zbieram informacje ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.