Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lub amplituner do Dali Ikon 1

Rudebens

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zwracam się do szanownych forumowiczów z następującym zagadnieniem. Potrzebuję dobrać wzmacniacz lub amplituner do kolumn Dali Ikon 1 które miałyby zagrać w stereo, budżet : około 1000 zł, pomieszczenie sypialnia około 11 m2, preferencje muzyczne : bardzo szerokie. Zestaw miałby służyć zarówno do odtwarzania muzyki jak dodatkowy zestaw kolumn do telewizora. Interesuje mnie wyłącznie rynek wtórny. Zależy mi też na ociepleniu brzemienia ikonów gdyż w drugim pokoju mam zestaw 5.1 Dali Ikon podłączony do Onkyo 905 i brzmi to bardzo jasno i analitycznie, co w zasadzie mi nie przeszkadza, gdyż lubię tą charakterystykę brzmienia , jednak do sypialni szukam pewnej odmiany. Chętnie rozważę każdą radę jednak najbardziej proszę o rady wynikające empirycznych doświadczeń. Aha bardzo istotna kwestia sprzęt musi być z pilotem, bezpilotowce odpadają.

A może minimalnie zwiększysz budżet i zastanowisz się nad fabrycznym wzmacniaczem Xindak A-06 ? To moim zdaniem bardzo dobre połączenie z Dali Ikon, które zaoferuje Ci brzmienie jakie szukasz. Drugą propozycją (aj, znowu znacznie droższą, ale naprawdę wartą przemyślenia) jest lampa Yaqin MS-20L. To wzmacniacz który kosztuje trochę ponad 2000 zł., będziemy je mieli w salonie po Audio Show czyli już w przyszłym tygodniu.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam

Zwracam się do szanownych forumowiczów z następującym zagadnieniem. Potrzebuję dobrać wzmacniacz lub amplituner do kolumn Dali Ikon 1 które miałyby zagrać w stereo, budżet : około 1000 zł, pomieszczenie sypialnia około 11 m2, preferencje muzyczne : bardzo szerokie. Zestaw miałby służyć zarówno do odtwarzania muzyki jak dodatkowy zestaw kolumn do telewizora. Interesuje mnie wyłącznie rynek wtórny. Zależy mi też na ociepleniu brzemienia ikonów gdyż w drugim pokoju mam zestaw 5.1 Dali Ikon podłączony do Onkyo 905 i brzmi to bardzo jasno i analitycznie, co w zasadzie mi nie przeszkadza, gdyż lubię tą charakterystykę brzmienia , jednak do sypialni szukam pewnej odmiany. Chętnie rozważę każdą radę jednak najbardziej proszę o rady wynikające empirycznych doświadczeń. Aha bardzo istotna kwestia sprzęt musi być z pilotem, bezpilotowce odpadają.

polecałbym audiolaba lub vincenta, amc też ok ale ciężko na rynku wtórnym, xindaki to dobry pomysł również. Odradzam CA czy Roksany na przykład

Dzięki za propozycje Q21 jednak jak pisałem wcześniej interesuje mnie rynek wtórny. Numik masz na myśli jakieś konkretne modele sprzętów które wymieniłeś ? jeżeli tak to chętnie przeczytam jakie.

Rozważam od jakiegoś czasu Arcama 300 jest to co prawda amplituner ale ponoć wybitny w stereo i kosztuje ok. 1000 zł pod warunkiem że występuje na rynku wtórnym. Podobnie jest z Denonem A11SR nigdy go nie słyszałem podobnie jak Arcama 300 jednak w stereo sprawdza się ponoć wybitnie. Przystępne cenowo są też wzmacniacze Onkyo Integry których też nie miałem okazji słyszeć. Proszę o skomentowanie ww. pomysłów oraz wrzucanie nowych.

• 2 tygodnie później...

Ok dzięki wszystkim 2 forumowiczom za pomoc zdecydowałem się na wzmacniacz stereo Thule IA 100 - właśnie go kupiłem niestety bez odsłuchu. Kiedy przyjdzie i go podłączę napiszę jeszcze z dwa słowa dla potomności.

Zgodnie z tym co powyżej pochwale się jak gra Dali Ikon 1 z Thule ia 100 - a więc gra doskonale, wzmacniacz wyciska takie dźwięki za ikona o które nigdy bym tej kolumny nie podejrzewał - Ikon gra pięknym ciepłym zaokrąglonym basem potrafiącym zejść bardzo nisko, i to bas w wielu odsłonach. Średnica - detaliczna, Góra - detaliczna. Świetna dynamika, piękna scena i co jeszcze przykuło moją uwagę to fajny balans pomiędzy ciepłym basem i detaliczną górą niczego nie ma zbyt wiele. Warto jeszcze wspomnieć o tym że ikon stracił na swojej jasności ( z korzyścią dla niego ) zyskując wiele ciepła. - Polecam to zestawienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.