Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie największa rozpierdalanka jest ?

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

... w zakładce hi end oczywiście. Bo to największa kasa do wzięcia jest ...

Szczególnie przed AS :).

Ktoś rozwinie temat ??? Czy wszyscy zwieracze razem trzymają?

Piszę co myślę ... wolno mi ...

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość vasa

(Konto usunięte)

Nic podobnego. Największa jest na bocznicy.

To tam lądują nieprawomyślne wątki z High-endu.

Tutaj Sly z Paltonem pilnują żeby wszyscy dobrze słyszeli różnicę.

(między tanim a drogim oczywiście)

@vasa Przyjacielu, ktoś musi pilnować aby owieczki ukierunkować w jedynie słusznej wykładni wartości. A cóż nią może być bardziej niż cena??? :-)))

Serdeczności.

Włodek.

Szczerze? Dmucha mnie to.

Kto ma rozum ten nie da się wziąć na lep propagandy.

Że można dobrze i tanio? 20 lat przerzucania gratów nauczyło mnie, że niestety - nie można.

Chyba że ktoś jest b. bogaty, wówczas moje wydatki na Hi-Fi to będzie dla niego "tanio", bo wszystko jest przecież względne.

A czy można źle i drogo? OCZYWIŚCIE! :)

Kilka takich systemów, złożonych z klocków o nazwach, przed którymi każą nam padać na kolana, słyszałem... :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Główny problem leży w słowie "dobrze", no właśnie! Kiedy system gra dobrze a kiedy przeciętnie? Większość ludzi uznaje kina domowe,sprzęt Technicsa i do tego Altusy za wystarczająco dobre (a potem przypadkowo wchodzą na forum AS i następuje tzw. "brainfuck" :-)) )

Już wiele razy słuchałem systemów znajomych którzy byli nimi zachwyceni (m.in Audiolab i Ushery DMD oraz Kharmy) a dla mnie brzmiały one gorzej niż sprzęt pokroju Rotela.

Główny problem leży w słowie "dobrze", no właśnie! Kiedy system gra dobrze a kiedy przeciętnie? Większość ludzi uznaje kina domowe,sprzęt Technicsa i do tego Altusy za wystarczająco dobre (a potem przypadkowo wchodzą na forum AS i następuje tzw. "brainfuck" :-)) )

Już wiele razy słuchałem systemów znajomych którzy byli nimi zachwyceni (m.in Audiolab i Ushery DMD oraz Kharmy) a dla mnie brzmiały one gorzej niż sprzęt pokroju Rotela.

Bo Rotel to taki Audiolab, tylko minimalnie bardziej wyrafinowany. :)

przypadkowo wchodzą na forum AS i następuje tzw. "brainfuck" :-)) )

To dobrze. Im szybciej tym lepiej!

Inicjalny szok zaraz przeminie i mamy kolejnego Klubowicza! :)

Inna sprawa, że 90% populacji popularne sprzęty typu wieża z Tesco pasują.

Nie czuję żadnej misji wyprowadzania ich z błędu.

Mnie też w życiu wali kupa rzeczy więc jestem w stanie pojąć ludzi których wali jakość ich domowego HiFi.

Tym bardziej że poprawa tego stanu bywa wstąpieniem na drogę ciernistą: długą i kosztowną.

A ludzie mają 100 innych wydatków...

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Hi-Endu unikam jak zarazy, mimo iż kilkoma klockami spokojnie mógłbym się tam panoszyć. I pewnie zebrałbym mały fanklub.

Jak dla mnie większość postów tam ociera się o infantylność.

Jestem dużym chłopcem, nie bawi mnie picie z dzióbków, nie szukam przyjaciół na forum (acz parę osób szanuję za teksty).

Wiekowo jestem w tym przedziale iż obcinam już kupony, a nie dorabiam się.

Ale czasami coś tam poczytam - nie ukrywam iż dla śmiechu. Wyjątkowo jajeczne linki podrzucam znajomym - a co, nie jestem chytrusem, niech inni mają tez ubaw z pustaka tego czy owego.

Także zostawcie Hi-End w spokoju, nie psujcie mi zabawy - proszę.... A innym polecam lekturę tego działu - naprawdę można się pośmiać....

P.S. Tylko cała baja polega na tym, żeby nie dać się samemu wkręcić i ograniczyć się do czytania...

30 lat przerzucania gratów nauczyło mnie że można jednak dobrze i tanio. Ale trzeba mieć dużą wiedzę - i nie z tanich sprzętów tylko ze sprzętów które niegdyś były drogie a teraz jako używane są tanie i zapomniane bo ... zupełnie niemodnych marek. Liczy się przecież jakość danego urządzenia a nie estyma marki wypracowana przez marketingowców. Ale co z tego - polecasz komuś dobrze grające (ale nieprestiżowe) sprzęty - wszyscy cię oleją bo każdy chce np. Marantza albo B&W.

Z jednym się zgodzę - można źle i drogo. I chyba takich systemów jest dużo ...

Całkowicie się zgadzam z przedmówcą.

Ja próbuję modyfikować sprzęty.

Nie zawsze z sensem i nie zawsze z pożądanym efektem.

Bo jest tuning miejski i jest tuning wiejski.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Hi-Endu unikam jak zarazy, mimo iż kilkoma klockami spokojnie mógłbym się tam panoszyć. I pewnie zebrałbym mały fanklub.

Jak dla mnie większość postów tam ociera się o infantylność.

Jestem dużym chłopcem, nie bawi mnie picie z dzióbków, nie szukam przyjaciół na forum (acz parę osób szanuję za teksty).

Wiekowo jestem w tym przedziale iż obcinam już kupony, a nie dorabiam się.

Ale czasami coś tam poczytam - nie ukrywam iż dla śmiechu. Wyjątkowo jajeczne linki podrzucam znajomym - a co, nie jestem chytrusem, niech inni mają tez ubaw z pustaka tego czy owego.

Także zostawcie Hi-End w spokoju, nie psujcie mi zabawy - proszę.... A innym polecam lekturę tego działu - naprawdę można się pośmiać....

P.S. Tylko cała baja polega na tym, żeby nie dać się samemu wkręcić i ograniczyć się do czytania...

A może jakieś przykłady ? Śmiech to zdrowie.

Jedni przerzucają sprzęt 20 lat inni 30 lat - a wystarczy pomyśleć, wysunąć wnioski i przerzucanie kończy się na 2-3 latach...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

wystarczy pomyśleć, wysunąć wnioski i przerzucanie kończy się na 2-3 latach...

Jeżeli zna się dobrze audio (w 3 lata ???) i ma się sporo kasy na sprzęt (albo kogoś kto za rękę dobrze pokieruje) - to tak, można złożyć dobry sprzęt po 3 latach doświadczeń.

Ale żeby uzyskać dobrą jakość tanio (!) - to trzeba się przeczołgać po własnych błędach i umieć korzystać ze źródeł - a ta nauka trwa.

Wszystkie sprzęty DIY jakie kupowałem (niby klasy high end) to była całkowita porażka brzmieniowa ...

To po co kupowałeś?

No i rozpisaliśmy się nie na temat.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Żebyście nie myśleli że zakładka DIY jest pełna altruistycznych przyjaciół.

Pseudo konstruktorzy, tworzą małe kółka gospodyń wiejskich i jedno kółko napierdala drugie, hi hi. Oczywiście nie w takim zakresie cenowym. W takiej makro skali.

Ja też przewaliłem, chyba większość DIY klocków. Godne zainteresowania jest 5%.

Jeżeli zna się dobrze audio (w 3 lata ???) i ma się sporo kasy na sprzęt (albo kogoś kto za rękę dobrze pokieruje) - to tak, można złożyć dobry sprzęt po 3 latach doświadczeń.

Ale żeby uzyskać dobrą jakość tanio (!) - to trzeba się przeczołgać po własnych błędach i umieć korzystać ze źródeł - a ta nauka trwa.

Wystarczy logicznie pomyśleć, otworzyć się na nowe doświadczenia i połazić po ludziach, uwierz mi, można szybko niezależnie od ceny. Oczywiście sparzymy się po drodze nie raz, ale właśnie tak zdobywa się doświadczenie i pogląd na to i owo. Mi zajęło to około 4 lata. Uwierz mi, na forum niczego się konkretnego nie dowiesz, trzeba chodzić od domu do domu i przede wszystkim swoje uprzedzenia zostawić za sobą.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

swoje uprzedzenia zostawić za sobą

Z tymi uprzedzeniami to trafna uwaga. Niektóre sprzęty za nic ludziom nie podchodzą - choćby były najlepsze.

Wielu ludzi trzyma też różne bobole w swoich systemach myśląc że jak coś się nazywa "X" albo "Y" to to musi być high end - i za nic nie zmienią swojego zdania.

Gość

(Konto usunięte)

Wystarczy logicznie pomyśleć, otworzyć się na nowe doświadczenia i połazić po ludziach, uwierz mi, można szybko niezależnie od ceny. Oczywiście sparzymy się po drodze nie raz, ale właśnie tak zdobywa się doświadczenie i pogląd na to i owo. Mi zajęło to około 4 lata. Uwierz mi, na forum niczego się konkretnego nie dowiesz, trzeba chodzić od domu do domu i przede wszystkim swoje uprzedzenia zostawić za sobą.

Jak się w to wczytać, to wychodzi, że autor jehowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.