Skocz do zawartości
IGNORED

dźwięk po hdmi

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanie jak podłącze odtwarzacz multimedialny(ust.Bitstream) z hdd do tv po hdmi to jakie rodzaje będą dekodowane max czy DTS,DD5.1,DD,plus? jak rozumiem wszytko będzie zbijane do stereo 2.0 czy jakoś emulowane przez głośniki tv czy jak?bo na próbę puściłem film z dts i odtwarzacz pokazuję dts na wyświetlaczu a w rzeczywistości jaka jest

https://www.audiostereo.pl/topic/115649-d%C5%BAwi%C4%99k-po-hdmi/

Niechce ci się w instrukcji sprawdzać jakie sygnały może wysłać odtwarzacz a jakie dekoduje tv. W tv masz gora kilka głośników więc będzie pseudo przestrzenny dźwięk jak z soundbara ubogiego, cudów w każdym razie się nie spodziewaj i jakiegoś skoku w jakości

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

odtwarzacz ma wbudowane wszystkie dekodery włącznie z hd tv w manualu jest ubogo napisane stereo,dd,dd-plus,mpeg,he-aac a dts chyba idzie tylko po optyku w tv ale mogę się mylić chodź jak podałem na próbę to był po hdmi głoś.Interesuje mnie jak to tv będzie dekodował czy otrzymam bezstratne mnie int.dts,dd i ddplus

już znalazłem dekoduje DD,DDPlus i DTS ma dodatkowo Uprzestrzennienie dźwięku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.