Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny pod Pioneer A-30

nitros

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem już zdecydowany na zakup wzmacniacz Pioneer A-30 i odtwarzacza sieciowego N-30. Pozostaje jedynie wybór kolumn głośnikowych. No więc właśnie możecie coś polecić pod ten sprzęt?

- budżet to ok 2000zł

- pokój o powierzchni 19m2

- słucham w zasadzie różnych gatunków muzyki ale najczęściej muzyki klubowej (trance, house)

Zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości dźwięku, ale nie ukrywam że soczysty bas mile widziany:)

Czekam na rady i propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/115703-kolumny-pod-pioneer-a-30/

Witaj,

do zestawu Pioneer musimy poszukać kolumn o raczej miękkiej charakterystyce, dobrym wypełnieniu i nisko schodzącym basie aby otrzymać brzmienie, o jakim piszesz.

W Twoim pomieszczeniu powinny idealnie sprawdzić się kolumny Indiana Line Tesi 560, które moim zdaniem stworzą bardzo atrakcyjny zestaw audio. Warto także posłuchać zestaw Q Acoustics QA 2050i oraz Tannoy Mercury V4i.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Swoją drogą przekopałem jeszcze trochę rynek i zastanawiam się czy może nie iść w stronę amplitunera sieciowego. W sumie widzę dostępne 3 konkretne modele tj. Yamaha R-N500, Onkyo TX-8050, Harman Kardon HK3700.

Jak te amplitunery mają się do sprzętu Pioneera? Co polecacie?

Co do kolumn, Indiana Line Tesi 560 faktycznie dużo o nich czytałem pochlebnych opinii i chętnie bym ich posłuchał, Q Acoustics QA 2050i wydaję mi się że otwór bass reflex z tyłu to zły pomysł ponieważ kolumny będą stały u mnie blisko ściany, chyba, że się mylę? Tannoy również rozpatrzę.

Odpowiedzi na pytania dotyczące sprzętu Pioneera to zwykle istny żywioł, burza mózgów, erupcja forumowej życzliwości :)

A zatem dorzucę do pieca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teutoni polecają Triangle Titus oraz Dali Lektor 2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Witam

Ja osobiście nie polecam amplitunerów stereo (sieciowych). Wzmacniacz + dac da lepsze brzmienie. Amplituner sieciowy gra jak amplituner kina domowego.

W mm pioneer a30 grał z magnatami quantum 677 i brzmiało to zaskakująco dobrze. W trybie direct brzmiało to lepiej niż mój marantz pm6005. Może magnaty bardziej faworyzują niskie tony i to miało wpływ na to co było słychać.

Nie mam dużego doświadczenia, słuchałem kilku zestawów i np. Focal Electra 1007 Be były o klasę lepsze ale cena zabijała. Scena stereo była dużo lepszą jak w cabasse. W focalach było lekko mało basu. Przy wyborze kolumn warto zainteresować się cabassami. Grają u mnie od roku i wydaje mi się że jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.