Skocz do zawartości
IGNORED

Gzie są starzy przyjaciele... wrogowie?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Paszeko - u Lancastera znany jako Detektyw Kwass - nauczył mnie, co znaczą lampy i wzmacniacze lampowe. Nieprawdopodobnie inteligentny facet

Wladz - ?

Atopos - niszczony przez wszystkich skretyniałych modów ?

Widzę że szukasz kłótni na forum patrząc na użytkowników jako na przyjaciół lub wrogów. Otwórz własne forum dla kłótliwych audiofili - jak widać jest takich mnóstwo. Tam do woli obrzucajcie się gów...m ...

Paszeko - u Lancastera znany jako Detektyw Kwass - nauczył mnie, co znaczą lampy i wzmacniacze lampowe. Nieprawdopodobnie inteligentny facet

Wladz - ?

Atopos - niszczony przez wszystkich skretyniałych modów ?

Tez brakuje mi tu paru osob, bywala goraco, acz fajnie. Wiekszosc usunela sie w cien, inni zdystansowali swoje emocje. Co tu robic, albo klaszczesz jak reszta, albo wylatujesz na margines z odznaczeniem pieniacza.

A kto tu komu - albo czemu - klaszcze ... ?

Chodzilo mi o zgodnosc pogladow z moderacja, ktora funkcjonuje tu na zasadzie liberum Veto. To zniecheca odmiennie myslace jednostki i ludzi z dystansem do audio majacym sie bardziej ku muzyce niz sprzetowi. Atmosfera nagrzewa sie tu wybitnie w przypadku roznicy zdan. Nie wiem jak dzis, ale pare miesiecy temu bywalo tu wiecznie goraco.

No to ja mogę pomóc co niektórym, szczególnie tym którzy mają odmienne zdanie od moderacji z która i ja już jak widać na dzień dobry miałem scysję a mianowicie mam od kilku lat forum i mogę udostępnić Wam nawet czat, założyć specjalny dział itd., ażeby nie żegnać się ze sobą a wręcz przeciwnie, głosić sobie swoje poglądy bez ograniczeń :-), nikt Was nie będzie banował, temperował itd., to mogę Wam zagwarantować jako właściciel tegoż forum i nie jest to reklama mojego forum, nie jest mi potrzebna w przeciwieństwie do tego forum gdzie pewni ludzie muszą tu funkcjonować ażeby coś sprzedać a moje forum nie jest również konkurencją bo moja pasja to GSM i forum tejże branży więc spokojnie moderacjo i bez panelu moderatora też można coś osiągnąć :-).

Pozdrawiam.

• Redaktorzy

Wiesz Grevor, aż z ciekawości zajrzałem sprawdzić twój status ostrzeżeń. Mogę cię pocieszyć (lub zmartwić) - nie miałeś scysji z moderacją, miałeś z innymi użytkownikami.

Widzisz moderatorze....panel moderatora nie daje Ci pełnego podglądu rozmowy z innym moderatorem :-) i naszej wymiany poglądów, oczywiście miałem scysję z jednym idiotom który obraził moje dzieci i niech ziemia mu lekką będzie, każdy normalny człowiek, ojciec zareagowałby tak samo ale widocznie Twój kolega z "ławki" jest z innej bajki ale to już Jego problem.

Na marginesie, nie mam do Ciebie nic kolego bo nawet całkiem sensownie się zachowujesz jak na zielonego nicka :-), natomiast mam do Twojego kolegi z "ławki" bo tu kolorek zielony i panel moderatora całkowicie mu zaszkodził i widziałem wielu takich "guru" netu którzy otrzymali "władzę" i zwariowali, uszanuj proszę moje zdanie bo mam prawo się nie zgadzać z takim zachowaniem i wcale nie zamierzam takiemu komuś klaskać. Mam nadzieję, że będzie mnie omijał z daleka a ja ze swojej strony postaram się dostosować do "Waszego" wartościowania ludzi, kto zły a kto dobry czyli do Waszego regulaminu.

P.S. Ciekawość to pierwszy krok do piekła :-) a tam juz z panelem moderatora będzie trudno zadziałać :-).

Pozdrawiam kolego i bez urazy.

• Redaktorzy

Oczywiście. Narzędzie moderatorskie daje mi tylko wgląd w komentarze, które były podstawą nadania punktów. No i te komentarze były cóż, sam wiesz jakie, prawda? Brak sympatii do jakiejś partii politycznej zupełnie nie upoważnia do używania takiego języka, więc pomimo sympatycznych słów pod moim adresem (za które dziękuję) wyliczyłbym przynajmniej tyle samo, co tamten moderator.

Oczywiście. Narzędzie moderatorskie daje mi tylko wgląd w komentarze, które były podstawą nadania punktów. No i te komentarze były cóż, sam wiesz jakie, prawda? Brak sympatii do jakiejś partii politycznej zupełnie nie upoważnia do używania takiego języka, więc pomimo sympatycznych słów pod moim adresem (za które dziękuję) wyliczyłbym przynajmniej tyle samo, co tamten moderator.

Bardzo Cię proszę, nie porównuj się do tamtego moderatora i nie osądzaj ludzi, wiem wiem, jest opcja "poskarżenia" się moderatorowi jak ktoś mnie atakuje ale.... mam już trochę latek i od ponad 40 lat nie skarżę się :-) więc i tym razem dam sobie radę nawet kosztem 11 ostrzeżeń -)

Nie dotyczyło to partii politycznych bo o takie rzeczy nawet się nie kłócę a moich dzieci które obraził a za takie coś ręce bym mu połamał a nie nawrzucał no ale wirtualnie tylko tyle mogłem niestety :-).

Pozdrawiam.

Cześć, Grevor!

Tego "kolegi z ławki" już nie ma. Popłynął, podobno na własną prośbę-:)

Pozdro - Jacek.

Witaj Jacku -),

To bardzo dobra wiadomość bo koleszka tak mnie zagrzał, że gdybym go spotkał a jest z mojego miasta, to nie ręczę za siebie więc zrobił dobry ruch zmieniając piaskownicę :-), płyń, płyń ex-zielony szkodniku :-).

Pozdrawiam,

Andrzej

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

....

To bardzo dobra wiadomość bo koleszka tak mnie zagrzał, że gdybym go spotkał a jest z mojego miasta, to nie ręczę za siebie więc zrobił dobry ruch zmieniając piaskownicę :-), płyń, płyń ex-zielony szkodniku :-).

...

Uprzejmie Cię proszę odwal się od mojej osoby. Pisanie o kimś i o czymś w kontekście rozmowy, do której nikt inny nie ma wglądu, jest bardzo nieładne. Bo można dowolne farmazony wypisywać.

Bluzgałeś poblicznie jak nakręcony. I to właśnie brak panowania nad językiem, emocjami "nie ręczenie za siebie",, doprowadził do konfliktu. Dałeś się wpuścić w klasyczny sposób w trollingową pułapkę i postępowałeś dokładnie tak jak troll sobie życzył, bluzgając na prawo i lewo. I dokładnie to starałem Ci się wytłumaczyć na priva, a z czego sam powinieneś zdawać sobie sprawę, jako właściciel jakiegoś tam forum. Jakie są mechanizmy anonimowego trollingu. Ale nadal widzę, jak grochem o ścianę....

I po potrzebna jest na forach moderacja, bo ktoś niezaangażowany emocjonalnie w pewnym momencie musi takie wzajemne bluzgi użytkowników ucinać. Inaczej będą jechać sobie wzajemnie od serca godzinami. Opcja puszczenia jakiegokowliek forum samopas, w dobie anonimowego internetu, to czysta utopia.

A propos opcji poskarżenia się. Właśnie się poskarżyłeś, tyle że w inny sposób, a podobno tak tego nie lubisz :P. A groźby pod moim adresem też możesz sobie odpuścić. Bo to jest żałosne i małostkowe.

Widzisz moderatorze....panel moderatora nie daje Ci pełnego podglądu rozmowy z innym moderatorem :-) i naszej wymiany poglądów, oczywiście miałem scysję z jednym idiotom który obraził moje dzieci i niech ziemia mu lekką będzie, każdy normalny człowiek, ojciec zareagowałby tak samo ale widocznie Twój kolega z "ławki" jest z innej bajki ale to już Jego problem.

...

Tu się zgadzamy, ojciec puszczający w zacietrzewieniu i w emocjach, wiązanki wyzwisk publicznie na forum. A, które to forum, mogą przecież czytać dzieci w dowolnym wieku, to faktycznie "nie moja bajka". I właśnie po to potrzebna jest moderacja. Czy się to komuś podoba, czy nie. Ludzie są tylko ludźmi. Zbyt często kierują się emocjami, które w takich anonimowych zbiorowiskach, potrafią eskalować do poziomu, na który nikt by sobie nie pozwolił w rozmowie twarzą w twarz. Puszczenie tego "free" to czysta utopia. Bo zawsze znajdzie się ktoś, kto czy to specjalnie, czy w zwykłych emocjach, przekroczy poziom który powoduje że dana zbiorowość zaczyna trzeszczeć w szwach. A w skrajnych przypadkach możliwość normalnej dyskusji ulega paraliżowi. Bo ciężko się racjonalnie dyskutuje, w trybie, gdzie k..wa służy za przecinek. I to "ojciec dzieciom" powinien zrozumieć. A nie obrzucać innych epitetami per. szkodnik.

naprawde musze i to bardzo pochwalic Sławka co wydawało mi sie niemozliwe.Dotychczas..Teraz dopiero zakumałem ze ten biedny, okradany i opuszczany przez panstwo a broniacy bezsensownie swoich córek których nikt nie atakował to imc pan grevor.Faktycznie jak puscił wiazanke z gruszki ni z pietruszki to rence mi opadły a nogi ugiely. A przeca nie takich tegich idiotów juz miałem na tacy. Tak durne , pozbawione sensu i monotonne ze mozna było schylic głowe z politowaniem.Slawek jak mniemam z litosci do czlowieka usunał te brednie.Tu akurat chyle czoło przed nim.Obronił czlowieka przed samym sobą. ale mnie to specjalnie nie zdziwiło jako normalna reakcje zdrowego czlowieka.

Opcja puszczenia jakiegokowliek forum samopas, w dobie anonimowego internetu, to czysta utopia.

Tu chyba kiedyś tak było...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pewnie dlatego "było", że nie bardzo się sprawdziło, bo nigdzie się nie sprawdza na dłuższą metę, jak pokazuje praktyka. I pewnie dlatego właśnie kluczowym słowem jest "było".

Poza tym były inne czasy, nie było Fejsbooków i podobnych wynalazków i nie był tak modny, szukam adekwatnego określenia.... pewien rodzaj ekshibicjonizmu emocjonalnego. A który obecnie jest bardzo modny i często rodzi agresję emocjonalną w odpowiedzi. A bierze się ona choćby stąd, że ktoś bez wyczucia sytuacji i miejsca, manifestuje, w uciążliwy sposób, określone uczucia i poglądy, ot tak ni z gruszki ni z pietruszki. Nie trzeba Einsteina, aby przewidzieć reakcję odwrotną. Dobry przykład, wątki w stylu skośnookiej piosenkarki, albo w kółko powtarzane jak mantra określone skrajne manifestacje światopoglądowe czy też polityczne. I to niezależnie czy ultra takie, czy ultra śmakie. Niepohamowana nijak skrajność, w odpowiedzi rodzi kolejną skrajność. I eskalacja konfliktu gotowa. I dlatego brak jakichkolwiek mechanizmów równoważących te zjawiska jest utopią. To nigdzie tak nie działa, a każda próba zawsze kończy się równie żałośnie. Skoro są określone zjawiska we wszechświecie, potrzebne są inne, które je równoważą :).

Tu chyba kiedyś tak było...

...do czasu, kiedy jozwa maryn wkleił widok z panela moderatora, jako załącznik potwierdzający jego racje w dyskusji, a teraz udaje, że nic takiego nie było. Podobnie, jak i Administracja.

Pokazaliście Panowie ( SławekR i muls) jak fantastycznie można manipulować ludźmi i być przy tym bezkarny, dokładnie jak nasze media, brawo.

Faktycznie pojechałem troszkę z typem ale nie użyłem nigdzie słowa wulgarnego co mi przypisujesz Sławek, nie ukrywam, że emocje mnie poniosły i nie jestem z tego dumny, dałem się ponieść jak dziecko.

Nigdy nie twierdziłem również, że na forum nie potrzeba moderacji bo nie ma szans egzystencji forum bez moderacji i to akurat wiem dobrze bo trochę większe fora prowadziłem.

Reasumując : obróciliście kota do góry ogonem pewnie jest to u was standard ale nie chcę mi się już do tego wracać, szkoda czasu bo i tak nie dogadamy się, można było nam wywalić po jednym ostrzeżeniu, usunąć całą dyskusję i na PW napisać krótko : jeszcze raz taka akcja i pożegnamy się, tyle kolego Sławek chciałem osiągnąć a nie bić piane gdzie się tylko da, uważam, że nie zachowałeś się w porządku wobec mojej osoby dlatego dalsza dyskusja jest bezsensu, zakończmy ten temat.

Pozdrawiam.

naprawde musze i to bardzo pochwalic Sławka co wydawało mi sie niemozliwe.Dotychczas..Teraz dopiero zakumałem ze ten biedny, okradany i opuszczany przez panstwo a broniacy bezsensownie swoich córek których nikt nie atakował to imc pan grevor.Faktycznie jak puscił wiazanke z gruszki ni z pietruszki to rence mi opadły a nogi ugiely. A przeca nie takich tegich idiotów juz miałem na tacy. Tak durne , pozbawione sensu i monotonne ze mozna było schylic głowe z politowaniem.Slawek jak mniemam z litosci do czlowieka usunał te brednie.Tu akurat chyle czoło przed nim.Obronił czlowieka przed samym sobą. ale mnie to specjalnie nie zdziwiło jako normalna reakcje zdrowego czlowieka.

Dodam przed wypowiedzią, że muls to własnie osoba z którą miałem zatarg i sytuacja się powtarza ale teraz wiadomo jest, że to kryty typ przez administrację dlatego bezkarny :-) i w wielu postach już obrażał ludzi i co ? usuneli go ? no jakże....przecież to nasz pupilek....

A kto dał Ci prawo krytykowania mojej osoby ? kto Ty jesteś robaczku ? zaproponowano Ci moderację czy jesteś cichy wielbiciel ? dupowłaz to widać nie trzeba odgadywać.

Biedny, okradany i opuszczony przez wszystkich a przede wszystkim opuszczony przez mózg to jesteś Ty bo pokazałeś na jakim poziomie jesteś i pewnie dlatego, że jesteś dupowłaz możesz bezkarnie krytykować innych, ja zapewne dostałbym już kolejnych kilka ostrzeżeń ale Ciebie ochroni "góra" więc daj sobie spokój, idź to swojej piaskownicy i baw się z kim innym oraz trzymaj się z daleka od mojej osoby bo nie trawie takich kreatur jak Ty , chorągiewek na wietrze która ustawia się jak zawieje, przez takich właśnie jak Ty szponcicieli mamy w kraju jak mamy.... jesteś czystym przykładem tego jakim nie powinno się być człowiekiem, brawo, zrobiłeś sobie fantastyczną reklamę.

P.S. Zacytuje Twoje słowa .."Faktycznie jak puścił wiazanke"...a co Ty jakaś przedszkolanka jesteś ? Podreślam ! nie użyłem nigdzie, żadnego słowa wulgarneg ale idole forum już przedstawili swoją wersję której nikt nie ma prawa podważyć bo "MY" to władza....skąd ja to znam w PL :-) a to, że życie Cię bije, jesteś zwykłym popychadłem w realu to bardzo mi przykro kolego ale to nie moja wina i nie obwiniaj mnie za taką sytuacje ani innych forumowiczów, współczuje Ci z głębi serca ale to Ty wybrałeś swoją drogę tyle, że coś nie wypaliło i masz jak masz, przykro mi widocznie nie zasługiwałeś na nic więcej i takie skutki Twojej polityki Cię dopadły :-).

• Redaktorzy

Faktycznie pojechałem troszkę z typem ale nie użyłem nigdzie słowa wulgarnego co mi przypisujesz Sławek

Grevor, zlituj się. Rozumiem że można nie pamiętać, ale wypowiedzi będące podstawą przyznania punktów karnych są automatycznie archiwizowane. I daruj, ale nie będę ich tutaj publicznie cytować, bo prawdopodobnie regulamin moderacji tego zabrania. W każdym razie zapewniam cię, że owszem, słów wulgarnych jest tam "wystarczająco, żeby zepsuć reputację archanioła" (R.Kipling). I zakończmy już tę nic nie wnoszącą przepychankę.

...do czasu, kiedy jozwa maryn wkleił widok z panela moderatora, jako załącznik potwierdzający jego racje w dyskusji, a teraz udaje, że nic takiego nie było.

Może dowiem się tym razem, o co chodzi, bo już raz pytałem i nic.

Grevor, zlituj się. Rozumiem że można nie pamiętać, ale wypowiedzi będące podstawą przyznania punktów karnych są automatycznie archiwizowane. I daruj, ale nie będę ich tutaj publicznie cytować, bo prawdopodobnie regulamin moderacji tego zabrania. W każdym razie zapewniam cię, że owszem, słów wulgarnych jest tam "wystarczająco, żeby zepsuć reputację archanioła" (R.Kipling). I zakończmy już tę nic nie wnoszącą przepychankę.

OK sorry kolego, masz rację tylko proszę bądź moderatorem i nie takim jak SławekR, przeczytaj uważnie post #14 i jeśli chcesz być sprawiedliwym moderatorem, bezstronnym to powinieneś nie mnie upominać ale tego typa prawda ? .... czy faktycznie to i Twój kolega i nic nie możesz zrobić ? :-)

(...)

Już pisałem. Upubliczniłeś dane użytkowników, czego nie miałeś prawa zrobić.

na razie musze cie pochwalic za tasme.1234 naboje poszly.Na razie w powietrze....ale popracujemy nad tym.Jak pisalem wczesniej sprobuj ujac to na poczatek w punktach a potem tematycznie.Zasada jest prosta.Tekst powyzej pięciu zdań mało kto czyta.Ja przez pewien czas poswiece ci uwage....bo rozbawiasz mnie ..doskonale.

imc panie gregor.

• Redaktorzy

naprawde musze i to bardzo pochwalic Sławka co wydawało mi sie niemozliwe.[...]

Itd, itp. Panowie, wystarczy. Zdaje się że wątek nie jest poświęony waszym wzajemnym stosunkom. Idźcie je sobie uprawiać na PW czy gdzieś.

• Redaktorzy

Wrogowie? Na forum internetowym? Nie bądźmy dziecinni. Wroga trzeba przynajmniej znać, dobrze też, żeby coś zmalował, zabił babcię staruszkę albo chociaż narobił na wycieraczkę. A tak to to tylko pieprzenie o głupstwach.

Itd, itp. Panowie, wystarczy. Zdaje się że wątek nie jest poświęcony waszym wzajemnym stosunkom. Idźcie je sobie uprawiać na PW czy gdzieś.

OK Jozwa, pokażę jednak wyższość [wulgaryzmy]

Sorry moderatorze, czasem mnie ponosi jak czytam takich [wulgaryzmy] i już trudno mi się opanować, nie da się tego od tak zmienić jeśli całe życie taki jestem :-), omijam łukiem takich[wulgaryzmy] no ale tu się nie udało i sprowokował mnie. Co do wątku to jak połowa na tym forum, nie wielkie ma znaczenie i jest na bocznicy więc nie róbmy wielkiego halo z tego :-), kolega skynyrd pewnie się nie obrazi za to ale jeśli tak, serdecznie go przeproszę za to, że dałem się sprowokować tej [wulgaryzmy].

Pozdrawiam i już nie będę odpisywał na ataki [wulgaryzmy] bo to faktycznie chore, jak można się zniżyć do jego poziomu.. fee!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.