Skocz do zawartości
IGNORED

szukam pomocy w wyborze gramofonu

Tomasz_56490

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu nowy i zaczynam klasycznie: co kupic ?

Moje doswiadczenie vinylowe zakonczylo sie kilkadziesiat lat temu na Danielu zapietego do ws301Trawiata i "sześćdziesiatek" z wrześni jeszcze bez bass-reflexu.

Chce wrocic do soczystego brzmienia, mam wzmacniacz Arcama a28 i zapiete Paradigmy Monitor 9 v 3, porzadne kable; na poczatek biore pod uwage budzetowe: denon dp 300f, rega rp1 lub NAD c556, lub Pro-Ject Debut Carbon DC - co mi polecicie ???

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115744-szukam-pomocy-w-wyborze-gramofonu/

To ja Ci klasycznie odpowiem:

Przeczytaj na wstępie dwa tematy (oba podpięte) w dziale Analog. Przeczytaj je uważnie.

A później - jeszcze raz.

Ps - winyl nie jest dla leni, chcących aby im ktoś podawał wszystko na tacy.

• 1 miesiąc później...

Coz, oczywiscie ze przeczytalem, ale mnie chodzi glownie o wrazenia odsluchowe. Szukam dynamitu nie tylko do sluchania rocka ale i do zwalajacych z nog skrzypiec Kennedy'ego

no i wybralem !

Pro ject 1 expression III classic z wkladka 2m red - pytanie do uzytkownikow - czy stosujecie podkladke pod gramofon np marmur, granit ?

Czy rzeczona podkladka nie "kastruje" basu ? Jakiej grubosci winna byc ?

w innych postach zauwazylem pomysl podkladki ze sklejki - czy ktos wroci do tego tematu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.