Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz/wzmacniasz + dac do Dali Zenzor 7?

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jaki wzmacniacz + dac/wzmacniacz z wbudowanym DAC do słuchania muzyki z komputera, pliki FLAC, polecacie? Kolumny Dali Zenzor 7.

Zależy mi na szczegółowym i przestrzennym dźwięku przy muzyce typu Queen, Sting, Enya, Depeche Mode oraz niskim, mięsistym, niedudniącym, miękkim i niebuczącym, ani niezlewającym (dokładnym) się basie przy muzyce elektronicznej.

Kwota 2-5 tys. razem z DAC.

MARANTZ?

NAD?

Pioneer?

Yamaha?

Onkyo?

Kenwood?

a może jeszcze coś innego?

Znajomy ma te kolumny i jest fanem DM. Słucha też m.in. rocka. Używa zestaw Primare A20 + D20. On nie narzeka, raczej przeciwnie, a i mi się te zestawienie u niego podoba.

Witaj,

pierwszą, bezpieczną propozycją będzie NAD C356BEE w wersji z wbudowanym przetwornikiem. To mocny, wydajny wzmacniacz, który w połączeniu z kolumnami Dali zapewnia fajne, rockowe brzmienie. Drugą propozycją jest Roksan K2 Integrated, który w połączeniu z przetwornikiem np. Arcam rPac możesz u nas kupić poniżej 5 tys.zł., a zagra z Twoimi Zensorami naprawdę dobrze.

Jeśli natomiast mógłbyś minimalnie zwiększyć budżet, proponuję posłuchać integrę Hegel H80, która na pokładzie masz już bardzo dobry DAC.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Odsłuchiwałem Zensory 7 z Music Hall-em a35.2 i dobrze to razem grało. Jak będziesz miał możliwość to odsłuchaj. Z Nad-em 356 też nie najgorzej, brakowało tylko szybkości basu.

Witaj,

pierwszą, bezpieczną propozycją będzie NAD C356BEE w wersji z wbudowanym przetwornikiem. To mocny, wydajny wzmacniacz, który w połączeniu z kolumnami Dali zapewnia fajne, rockowe brzmienie. Drugą propozycją jest Roksan K2 Integrated, który w połączeniu z przetwornikiem np. Arcam rPac możesz u nas kupić poniżej 5 tys.zł., a zagra z Twoimi Zensorami naprawdę dobrze.

Jeśli natomiast mógłbyś minimalnie zwiększyć budżet, proponuję posłuchać integrę Hegel H80, która na pokładzie masz już bardzo dobry DAC.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Q21, a NAD 375, byłby znacznie lepszy niż 356? W jakich kwestiach różnica jest odczuwalna ?

Jak sprawują się Zensor przy muzyce z duża dawką syntestycznego basu np Depeche Mode czy Massive Attack. ? Potrzebuje małych estetycznych podłogówek do sypialni. Myślałem o Monitor rx6 lub właśnie Dali Zensor. Ma RX6 raczej kiepsko sobie radzą.

Jak sprawują się Zensor przy muzyce z duża dawką syntestycznego basu np Depeche Mode czy Massive Attack. ? Potrzebuje małych estetycznych podłogówek do sypialni. Myślałem o Monitor rx6 lub właśnie Dali Zensor. Ma RX6 raczej kiepsko sobie radzą.

Póki co jestem zadowolony. kolumny się jeszcze nie wygrzały. Producent pisze w instrukcji o stu godzinach podczas których dzwięk będzie się szlifował.

Mam kiepski ampli, to osobna kwestia. Nie mniej jednak na tej yamaszce (niski i stary model do kina) bas jest miękki, ale i szczegółowy przy odpowiedniej akustyce pomieszczenia. Jest w stanie zejść nisko. Brzmi jak z suba. Do muzyki o jakiej napisałeś sie nadaje. Do jakiegoś szybkiego trancu, czy czegoś o szybkim bicie może być inaczej ale nie próbowałem jeszcze takiej muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.