Jump to content
IGNORED

Odtwarzacz CD do ok. 200zł

mercury3

Recommended Posts

Witajcie,

po przeszperaniu całego alledrogo i przeczytaniu serii opinii dot. odtwarzaczy CD...nadal nie wiem co kupić :P Mam wzmacniacz Pioneer SA5300 i poszukuję odtwarzacza CD do około 200zł. Z dotychczasowych poszukiwań znalazłem:

- Sony CDP-XE520/530

- Yamaha 396/496

- Onkyo 7111

Który z tych sprzętów warto wybrać? Może coś jeszcze warto wziąć pod uwagę? Muzyka której słucham to najczęściej rock, czasem zdarza się hip hop czy r&b także dosyć zróżnicowana.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Marcin

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

taki Pioneer DV868Avi jako transport sprawuje się wyśmienicie,co prawda nie testowałem po analogu gdyż kabli się pozbyłem,ale pewnie katastrofy nie będzie.

Hidden Content

Łokmen Saba

• Użytkownicy+

Niskie modele Philipsa to kupa .

Marantz CD40

Myślę, że kolega Hi-Endu się nie spodziewa. Za 200zl, można coś dostać. Recepty gotowej nie ma, trzeba posłuchać. Nie wykluczałbym DVD i serwerków typu WD. Te ostatnie to wygoda i jako taki dźwięk. Wiele CD, ma mechanizmy DVD. Można też znaleźć starsze DVD z dobrymi napędami, grającymi w stereo całkiem nieźle.

Hidden Content

Myślę, że kolega Hi-Endu się nie spodziewa. Za 200zl, można coś dostać. Recepty gotowej nie ma, trzeba posłuchać. Nie wykluczałbym DVD i serwerków typu WD. Te ostatnie to wygoda i jako taki dźwięk. Wiele CD, ma mechanizmy DVD. Można też znaleźć starsze DVD z dobrymi napędami, grającymi w stereo całkiem nieźle.

Marantz CD40 jest o niebo lepiej wykonany i lepiej grający od Philipsów do Serii 6xx .

Napęd nie do zajechania , raz na xx przypadków pada zębatka od wysuwania tacki dostępna nowa za 50zł .

Żaden mechanizm DVD nie będzie miał takiej trwałości i niezawodności .

skoro wszystkie sprzęty do 200zł to "kupa", to jaki budżet należałoby mieć żeby liczyć na coś przyzwoitego?

Chodziło mi o niskie modele Philipsa dostępne w tej cenie .

Mozesz w tej cenie kupić też jakiegoś CD Sony ale CD40 uważam za lepszy i mniejszego ryzyka wybór .

Więcej ?

Marantz CD50 , CD60 na tym samym napędzie

Hidden Content

Marantz CD40 jest o niebo lepiej wykonany i lepiej grający od Philipsów do Serii 6xx .

Napęd nie do zajechania , raz na xx przypadków pada zębatka od wysuwania tacki dostępna nowa za 50zł .

Żaden mechanizm DVD nie będzie miał takiej trwałości i niezawodności .

Mialem cd-42, 2szt cd-52, 2 szt cd-72, cd-50 i w jednym bylo cale kolo zebate. To ze szuflada sie otwiera nie znaczy ze nie jest polamane, bo czesto lamie sie oska z jednej strony. Do tego niektore wybrzydzaly przy stary CD-R-kach. Te napedy sa juz na wykonczeniu i trafic na dobry to lotera. Moze jeszcze 5lat temu bylo z tym lepiej, ale nie teraz. A nowe kolo zebate jest na alegro moze raz na pol roku.

Hidden Content

?👈

Mialem cd-42, 2szt cd-52, 2 szt cd-72, cd-50 i w jednym bylo cale kolo zebate. To ze szuflada sie otwiera nie znaczy ze nie jest polamane, bo czesto lamie sie oska z jednej strony. Do tego niektore wybrzydzaly przy stary CD-R-kach. Te napedy sa juz na wykonczeniu i trafic na dobry to lotera.

To miałeś zbiorowego pecha . Przerabiałem CD40 i miałem ich ponad 20 sztuk . W każdym zębatka była cała . Padnięta była w jednym CD52 . To czy jest całe łatwo sprawdzić - nacisnąć OPEN . Jak coś chrobocze przy wyjeździe tacki to jest zębatka uwalona .

Jeżeli chodzi o CDRy to CD52 czytają płyty które inne napędy wraz z czytnikami PC nie widzą .

Co do samego napędu to nie trafiłem na uwalony a łącznie tych z CDM4 miałem kilkadziesiąt sztuk . Ostatni kilka miesięcy temu .

A nowe kolo zebate jest na alegro moze raz na pol roku.

Widzę je często . Można kupić cały sprawny mechanizm za 50zł , albo kupując idealnego Philipsa z tym napędem do 100zł z przesyłką .

Hidden Content

Chciałbym się podpiąć pod ten temat, szukam odtwarzacza CD Technicsa do 200 zł.

Posiadam decka Technicsa RS-TR555 i zależy mi na tym aby cd był z tej samej "serii" "epoki" (kwadratowe przyciski itp.)

Ważne żeby był sprawny technicznie a przedni panel nie był zbytnio porysowany.

Na allegro w tym przedziale cenowym jest multum modeli a nie orientuje się który jest lepszy/gorszy.

Tak wiem że do 200 zł to kupa i pewnie ktoś jeszcze powie że Technics to kupa bo brzmienie metaliczne czy coś :)

ten jest śliczny

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale może ktoś zna/sprzedaje tańszy model?

Hidden Content

Hidden Content

Z tego co widzę Marantz CD40 jest za 230zł na alledrogo z tym że czarny (szukam srebrnego bo taką mam resztę sprzętów). Ale cena byłaby ok.. To lepiej Marantza niż modele o których wcześniej myślałem (wypisane w pierwszym poście)? Czy po prostu na tym pułapie cenowym nie będzie to miało aż takiego znaczenia i tak jak pisał rafal735R szukać sprzętu który będzie po prostu cały i zdrowy?

Hidden Content

szukam srebrnego

Trzeba było tak napisać na początku .

. To lepiej Marantza niż modele o których wcześniej myślałem (wypisane w pierwszym poście)?

Marantz CD40 zagra w systemach budżetowych bo gra barwnie i ciepło . Jest bezproblemowy i tani / prosty w naprawie . Do tego niezawodny .

Yamaha jest tytanowa - nie srebrna .

Masz Pioneera , kup CD Pioneera jak ma być srebrne i pasować - w jak najlepszym stanie

Hidden Content

• 2 months later...

Podepnę się pod temat,szukam jakiegoś Cd do 300 zł i znajomy polecił mi coś takiego

Hidden Content

czy to dobry sprzęt ?

Chodzi mi głównie o to,żeby miał wyjście słuchawkowe z regulacją i żeby przy ew.wymianie lasera nie zjadło mnie to z butami.Podobno do tego Sony,lasery tanie.

Ktoś potwierdza w/w ?

Brać tego,czy jeszcze jakieś propozycje ?

Hidden Content

Hidden Content

Od ES-ów lepiej trzymać się z daleka - laser! Dobrze grają Sony CDP serii 7xx i 9xx. Spokojnie się trafi do 200 zł.

Najlepsze Technicsy to SL-P2000 i SL-PS7, ale one będą dużo droższe. Jeżeli tanio - to SL-PG 540A lub SL-PS 840.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.