Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacza i kolumn do Cambridge Audio STREAM MAGIC 6

Michug

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym wyposażyć sobie pokój wielkości ok. 20m2 w sprzęt stereo.

Na razie jako pierwszy zakupiłem odtwarzacz strumieniowy Cambridge Audio STREAM MAGIC 6, ze względu na to że słucham muzyki ze wzmacniacza słuchawkowego.

Teraz pora na zakup wzmacniacza oraz kolumn.

Na pierwszy ogień ma iść wzmacniacz, bo mam w domu kolumny Sony, ale docelowo chciałbym już dobrać komplet z kolumnami.

Na razie mój wybór padł na Cambridge audio azur 651a , Atoll in 100 lub Audiolab 8200A. Do tego chciałbym jakieś kolumny podłogowe lub podstawki.

Słucham różnej muzyki, najczęściej Rocka i Popu. Możecie coś doradzić? Na kolumny planuje wydać max 4000.

Pozdrawiam

Witam.

Temat wyboru wzmacniacza upadł... kupiłem Audiolaba 8200A i zdecydowanie jestem zadowolony. Co ciekawe, okazało się, że przycisk sterowania głośnością w Cambridge pasuje również do Audiolaba.

Pozostaje jeszcze otwarta sprawa kolumn. Słuchałem na Pylonach Sapphire 25, całkiem nieźle to brzmiało. Może macie jakieś inne ciekawe propozycje ?

Pozdrawiam

moja rada zapomnij o monitorach, ten wzmacniacz poprostu nie pociagnie monitora na 20m, i nie o moc tu idzie a o wydajnosc bo gralem 8watami na 25, no probs. Mysle ze jakas mala podlogowka powinna sie sprawdzic, nie dostaniesz takiej glebi jak z monitora w tej cenie ale moze zagrac calkiem sympatycznie. Kolega wyzej zaproponowal Phobe3, nie sluchalem ale ty posluchaj, odemnie propozycja polskiego jaga, latwosc wysterowania tej kolumny bez kompresji bedzie dodatkowym atutem w twoim systemie i powinno go przeniesc oczko wyzej.

Witam.

Temat wyboru wzmacniacza upadł... kupiłem Audiolaba 8200A i zdecydowanie jestem zadowolony. Co ciekawe, okazało się, że przycisk sterowania głośnością w Cambridge pasuje również do Audiolaba.

Pozostaje jeszcze otwarta sprawa kolumn. Słuchałem na Pylonach Sapphire 25, całkiem nieźle to brzmiało. Może macie jakieś inne ciekawe propozycje ?

Pozdrawiam

Skad wiesz ze jestes zadowolony jak nawet go nie sluchales?

?👈

Skad wiesz ze jestes zadowolony jak nawet go nie sluchales?

Jak pisałem w tym co sam zacytowałeś słuchałem na Pylonach, co prawda ich nie kupiłem, bo się jeszcze zastanawiam co kupić, ale w domu mam kolumny podłogowe Sony SS-F6000 i w tej chwili na nich słucham.

Dźwięk mi się podoba tyle że jest to rozwiązanie tymczasowe, bo na pewno na lepszych kolumnach można uzyskać dużo lepszy dźwięk. Póki co, jak piszę myślałem o Pylon Sapphire 25 lub 31, nie wiem czy na tą wielkość pomieszczenia 31 nie są za duże, ale chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych ludzi i spróbuję jeszcze innych kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.