Skocz do zawartości
IGNORED

Pasek napędowy CEC BD2000

Jorguś Kimada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem całkowitym świerzakiem na tym forum i z tego co widzę, to żałuję, że wcześniej tutaj nie trafiłem. Poproszę Was o pomoc, bo w moim framofoniku walnął pasek napędowy, a raczej sparciał i się rozsypał, więc nawet nie mam jak pomierzyć oryginalnej długości. Pomóżcie mi proszę w doborze nowego, bo serce się kraje jak taka maszyna staje, a płyt cała ściana :)

https://www.audiostereo.pl/topic/115935-pasek-nap%C4%99dowy-cec-bd2000/

Kochani paseczek dostałem od ręki, ale nie w sklepie, tylko od znajomego. Gramofonik już śmiga jak dawniej, z tym, że teraz korniki zostały oklejone czarnym karbonem i podoba mi się jego nowy image. Pokazałbym Wam fotkę, ale nie wiem jak ją tutaj dodać, taki peszek.

• Redaktorzy

Wstaw przez fotosik,pl fotoo.pl imageshack itp. Jak to mawiał inżynier z filmu "Dziewczyny do wzięcia": "- Jest wiele możliwości" ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Wstaw przez fotosik,pl fotoo.pl imageshack itp. Jak to mawiał inżynier z filmu "Dziewczyny do wzięcia": "- Jest wiele możliwości" ;)

To, to wiem, ale jak na razie w firmie siedzę, a tu necik poblokowany, więc pochwalę się wieczorkiem dopiero :)

a do tego coraz gorzej płacą i mam ograniczony budżet na polowania perełek audiofilskich, a na moim ryneczku staroci jest facio, co ma całego Żuka (w sensie auto takie) vinyli w oryginalnych wydaniach, no normalnie nie mam za co kupić, ale stoję i się gapię, bo to piękny widok jest.

• Redaktorzy

Jak złożysz dobry system, to tanie polskie płyty zaczną Ci grać. Oczywiście nie wszystkie dobrze zabrzmią, bo polscy realizatorzy nie zawsze dobrze robili swoją robotę. I wtedy nie bedziesz szukał wydań audiofilskich, choć trzeba przyznać, że to hobby do tanich nie należy. Płyty swoje kosztują. A nawet jesli są tanie, to kupowanie ich w dużej liczbie zaczyna robić się drogie.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Mam większość płyt, które były dostępne w naszych sklepach za komuny a także kupowałem tłoczone u ruskich czy w Bułgarii i nie mam raczej co narzekać na jakość, bo dbam o nie, ale i jakość tworzywa była słabsza z roku na rok. Różnicę widać od razu jak się porówna płytę z dobrej wytwórni z taką no name rynkową

oto jak wygląda teraz mój gramofonik :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i skromny zbiór winylków :) -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i skromny zbiór winylków :) -

Ukryta Zawartość

- winyle nie mogą leżec na kupie...potrzebna nowa szafka...

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Hejas :) Co do okleiny, to jest folia karbonowa, ale taka z fakturą 3D, z tym, że jeszcze nie potraktowana ciepełkiem, więc na ma docelowej struktury. A co do planów sprzętowych i tego "króliczka" to jak mam odpowiedzieć, to musisz mi rozjaśnić pytanie.

Excel, one normalnie zawsze są w pionie, ale wczoraj były w użytku i tak sobie chwilkę poleżały.

Za to pojawił się nowy problem przez zabawę z oklejaniem. Gdzieś pękł mi kabel sygnałowy i dzisiaj muszę to wszystko rozebrać i wymienić, bo wystarczy go tknąć i byczy na obu kanałach, że masakra, no ale swoje lata już ma i dało o sobie znać zmęczenie materiału.

Na razie muszę naprawić kabel, bo teraz brzmienia teraz nie ma całkiem a niechcący można przy zwarciu rozwalić kolumny jak się zapomni przyciszyć wzmaka. Co do poprawy dźwięku, to na 100% muszę wyczyścić igłę, bo się trochę usyfiła od nieużywania, a jak naprawię kabelek, to posłucham jak to gra. O, może podeślesz mi linka do tematu z czyszczenie igiełki, bo ja jeszcze nie bardzo umiem się tu poruszać na forum. A jeszcze muszę zobaczyć jakiego ja tam kiedyś zafasowałem przewzmaka, bo mój soniak nie miał wejścia na taki gramofon i coś tam zapodałem po kablach, ale jak to dzisiaj odsunę od ściany to dopiero zobaczę :)

Wiecie może jak się dobrać do wnętrza mojego gramofonu, bo muszę wymienić kabel sygnałowy a nie wiem jak oddzielić obudowę od wnętrza aby to wszystko ładnie polutować.

• 3 tygodnie później...

A tam, skoro o CEC, to mój odrestaurowany wygląda mniej wiecej tak. Spostrzegawczy zauważą że to Eurofunk, ale to praktycznie to samo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam. Dzisiaj już nie będę kombinował bo będzie bardzo potrzebny do sylwestrowych zadań specjalnych, ale fakt pokombinować trzeba delikatnie i z głową. Podpowiedzcie mi, bo się znacie, od jakiego innego gramofonu może pasować pasek napędowy, bo na mojej wiosce Białystok, zdobycie czegokolwiek do innego sprzętu niż plastik-fantastik, chyba zaczyna graniczyć z cudem.

A tam, skoro o CEC, to mój odrestaurowany wygląda mniej wiecej tak. Spostrzegawczy zauważą że to Eurofunk, ale to praktycznie to samo.

Super to wygląda,a już nawet nie pytam jak gra, bo na sam widok mi w duszy gra :)

Witam. Dzisiaj już nie będę kombinował bo będzie bardzo potrzebny do sylwestrowych zadań specjalnych, ale fakt pokombinować trzeba delikatnie i z głową. Podpowiedzcie mi, bo się znacie, od jakiego innego gramofonu może pasować pasek napędowy, bo na mojej wiosce Białystok, zdobycie czegokolwiek do innego sprzętu niż plastik-fantastik, chyba zaczyna graniczyć z cudem.

Super to wygląda,a już nawet nie pytam jak gra, bo na sam widok mi w duszy gra :)

A sklep WAMAT podesłał mi linka, że ma tylko taki pasek i będzie pasował. Prawdę piszą? Luknijcie fachowym okiem:

Ukryta Zawartość

No w końcu kupiłem. Dzięki za pomoc i szczęśliwego nowego roku :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.