Jump to content
IGNORED

DSV koszty naprawy

barni

Recommended Posts

Witam

Ktoś orientuje się jaki poziom cenowy ma serwis autoryzowany Pioneera DSV ? W ampli pojawił mi się jakiś zimny lut albo brak kontaktu na złaczce od wyjść pre-out. Jak dognę złącze w dól kontaktuje, bez dogięcia nie kontaktuje. Problem w tym, że są one pod płytką procesora video, a na jej płytce jest sporo złaczek i kablologii, której na czuja wolałbym nie rozpinać. Pytanie ile za taką naprawdę może krzyknąć DSV.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DSV jest dystrybutorem sprzętu Pioneer ale serwis realizują różne placówki na terenie kraju. Nie wiem ile to będzie kosztowało ale ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że mam złe doświadczenia z serwisami Pioneer. Odtwarzacz naprawiali 2 miesiące i nie obchodziło ich, że nie takie są warunku umowy gwarancyjnej. Amplituner znajomy odsyłał trzy razy i za każdym razem jak wracał był problem z czymś innym - jedno naprawili to następne rzeczy nie działały.

Hidden Content

Z moich doświadczeń z autoryzowanymi serwisami to są one droższe, powolniejsze i wcale nie bardziej doświadczone niż te małe. Co więcej, "autoryzowani" najchętniej robią na zasadzie FRU (czyli wymiana całej płyty, co pociąga koszty!) a mali bawią się w dłubactwo typu wymiana kondensatorka. Jak jesteś po gwarancji, to rozejrzyj się za kimś, kto Ci to po prostu tanio i dobrze zrobi.

Pisałem generalnie, nie konkretnie o DSV.

Hidden Content

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Mój kolega ma plazme Pioneera 5090. Zadzwonił do serwisu DSV i powiedział,że plazma się wyłączała wielokrotnie,ale włączała potem. Teraz sie wyłączyła i nie che się włączyć od tygodnia. Pan przez telefon powiedział mu,że naprawa będzie kosztowała........... 3 tys zł

Hidden Content

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Audioquest Rockefeller , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Moja znajoma kupiła iPhona 4s w w oficjalnym iSklepie, po około roku bateria padła jej na tyle że trzeba było kilka razy dziennie ładować, w autoryzowanym serwisie powiedzieli że wymiana to jakieś 1900zł bo wymienią cały ;>

W serwisie GSM w dużej galerii handlowej, cała operacja 90zł i godzina czekania.

Podobnie w lokalnych "Serwisach RTV" można wiele jeszcze naprawić, szczególnie takie błahostki jak zimny lut ;>

Ostatnio za bardziej skomplikowaną naprawe (Chyba jakiegoś czujnika zabezpieczajacego) wyłączającego się Denona AVR 1508 policzyli 100zł a sprzęt był już na następny dzień.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.