Skocz do zawartości
IGNORED

Przenośne głośniki do laptopa dla kobiety

Krzysztof_Lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Powiedzmy, że chciałbym sprezentować pewnej pani głośniki do laptopa.

Ogólne wymagania pewnie byłyby takie:

- przenośne,

- stereo (nie 5.1, 2.1 itd),

- ładne,

- lekkie,

- możliwie dobrej jakości,

- bez zasilacza aby ograniczyć plątaninę kabli.

Typowe zastosowania to słuchanie muzyki podczas:

- pracy,

- posiłku w tym samym pomieszczeniu.

Mieszkanie w bloku ok 40-50m więc nie potrzebny żaden mega bas :)

Co możnaby zakupić aby sprostać takim wymogom?

Pewne pojęcia z powyższej listy są bardzo względne (np. "lekkie", czy "ładne"), ale ja bym polecił takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są w systemie 2.0, nie posiadają zasilacza zewn., są ładne (wg moich kryteriów) i z pewnością dobrej jakości.

Jest jeszcze coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ale tego nie słuchałem, więc dźwiękowo nie doradzę. Z pewnością jednak kobiecie może się spodobać, a sama firma robi dobre głośniki, więc jest szansa, że zagra to sensownie. Ktoś tu na forum pisał, że takie ma i sobie chwalił, nie pamiętam gdzie to czytałem konkretnie. Najlepiej sprawdź sam, gdzie można przesłuchać powyższe modele. Creativy słuchałem i szczerze polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bose Soundlink Mini

JBL Charge 2

Bose Soundlink II White jesli dwa poprzednie okazalyby sie za male.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Edifiery mam ja, nie sa do konca mobilne, swoje waza, maja zew. zasilacz. Graja w swojej cenie bardzo dobrze, zupelnie inna polka w gore niz T20. Nie polece Ci ich, bo nie spelniaja Twoich wymagan.

Male pieknie glosniki multimedialne to Bose Music Monitor lub Monitor Audio WS100. Brzmienie zdecydowanie blizsze mini budzetowemu stereo Yamahy niz komputerowym graniu. Jednak swoje kosztuja, placi sie za ten dzwiek i ta mobilnosc.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie wiem jaką cenę autor tego wątku chce przeznaczyć, ale jeśli w okolicy 1600 złotych to zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem będzie Bose SoundTouch 20. Rety, ile dźwięku wydobywa się z tego urządzonka, to się w głowie nie mieści. Do 30 m2 poradzi sobie bez problemu. I ten bas. Niesamowite. Można tego słuchać godzinami. Ma AirPlay oraz przede wszystkim lata w sieci domowej WiFi. Jest też w tej samej cenie wersja portable. trochę mniejszy, ale wigor ten sam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.