Skocz do zawartości
IGNORED

Microlab solo 7c głośniki aktywne + dac/amp fiio e07k czyto dobre połączenie?

czaron87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam głośniki microlab solo 7 c. Z tego co wiem to są to głośniki aktywne tzn mają wbudowany wzmacniacz, mimo to grały one cicho porównuję do głośników creative za okło 250 zł które były głośnikami pasywnymi (bez wzmaka). Przyznaję że nie mam dokupionej do swojego komputera żadnej karty muzycznej. Poziom dźwięku ustawiałem na 60 i wcale nie były aż takie głośne czy to na laptopie czy na komputerze stacjonarnym. Trochę mnie to zaskoczyło. Do tej pory używałem tylko do słuchawek fiio e07k w takim celu to kupiłem i na początku nie myślałem nawet żeby podłączyć głośniki do fiio ale w końcu to zrobiłem okazało się że jest głośniej no i grają ogólnie lepiej.

I teraz się zastanawiam czy fiio e07k to już jest wystarczająco dobre połączenie czy lepiej pomyśleć o kupnie jakiejś karty dźwiękowej wewnętrznej do komputera albo jakąś inną kartę dźwiękową zewnętrzną tzn jakiś DAC? Czy to się jakoś nie gryzie że fiio jest wzmacniaczem no i w głośnikach również jest wzmacniacz. Czy jeśli głośniki mają już wcmacniacz to mogę jeszcze używać dodatkowy wzmacniacz w formie fiio e07k? A może lepiej dokupić po prostu jakąś samą zewnętrzną kartę dźwiękową jakiś creative sound blaster x-fi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.