Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Stereo do 4000

Sajmon Jabłoński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję pary kolumn do 4000 zł

Zastanawiam się nad JBL Studio 290, Dali Zensor 7, Klipsch R28F i może jeszcze coś?

Chciałbym poznać opinie oczywiście jeśli ktoś słuchał ww kolumn. Jakie będą słabe i mocne strony danej konstrukcji.

Kolumny będą pracować Z Sony ES i czasem z Harmanem HK.

To pewnie ważne ale sprzętu będę słuchać po 3,4 godzinny dziennie.

Pozdrawiam !!1

https://www.audiostereo.pl/topic/116316-kolumny-stereo-do-4000/

Więcej danych podaj...

Metraż?

Co za model Sony ES?

Jakie wymaganie co do brzmienia?

Pokój 15

SONY TA-F 870 ES choć mogę mieć także modele niższe np. 500 czy 590 a Harman HK 680 lub 970

Brzmienie nie musi być dokładne. Wolę żeby było radosne i żywe z barwnym wokalem i szeroką sceną,przestrzenią. To jesli chodzi i słuchanie Trance. Jeśli chodzi o słuchanie Elektrohouse to musi być mocny bas i dobre odseparowanie dźwięków których w tym gatunku jest miejscami sporo.

Witaj,

Z bardziej budżetowych konstrukcji zdecydowanie polecam polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25, powinna być idealnym rozwiązaniem do Twojego systemu.

Bardzo dobrym rozwiązaniem powinny być także kolumny Focal Chorus 716 oraz Dali Zensor 7.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Z bardziej budżetowych konstrukcji zdecydowanie polecam polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25, powinna być idealnym rozwiązaniem do Twojego systemu.

Bardzo dobrym rozwiązaniem powinny być także kolumny Focal Chorus 716 oraz Dali Zensor 7.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

A jak duże są różnicę między Focalami z Zensorami ???

Zensory zagrają bardziej ciepło, łagodniej w górze pasma, głębiej w basie. Focal to szybkie, dynamiczne, przestrzenne brzmienie także z dobrym basem, ale bardziej trzymanym w ryzach. Kwestia gustu, zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pomysl o uzywanych kolumnach, gdyz 4 tys na nowe kolumny to za malo do tego wzmacniacza, do trance i ogolnie wszelkiej elektroniki szukaj wysokich modeli kolumn cantona z lat 90

15m2 o ile pomieszczenie nie jest zagracone to Wcale nie jest tak malo, zmieszcza sie spore podlogowki i odwdzieczna sie pelnym dzwiekiem

Miałem już w pokoju JBL Studio 190 i się nie gotowałem :v gra to całkiem zacnie (y)

Co do Trance to lubię posłuchać Sobie cicho czasem w Pro Logic ale jak puszczę Showteka czy tam Tomorrowland to musi mi trzęść chałupą :P

Nie chcę używanych kolumn. Patrząc po tym co niektórzy z nimi wyprawią i wysyłają pseudo filmiki na yt to ...

Polecam jeszcze Magnat Quantum 675/677

A ja polecam wyszukiwarkę. Identycznych tematów było już przynajmniej 20

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zapomniales dopisac "moim zdaniem"

Muzyka jak kazda inna, kazdy gatunek ma inne wymagania wzgledem sprzetu, jesli ktos mysli ze do muzyki elektronicznej wystarczy duzy glosnik jak w altusach czy cv to jest w wielkim bledzie. Ta muzyka jak kazda inna zabrzmi lepiej na wyzszej klasy sprzecie ktory bedzike spelnial pewne wymagania.

Zapomniales dopisac "moim zdaniem"

Muzyka jak kazda inna, kazdy gatunek ma inne wymagania wzgledem sprzetu, jesli ktos mysli ze do muzyki elektronicznej wystarczy duzy glosnik jak w altusach czy cv to jest w wielkim bledzie. Ta muzyka jak kazda inna zabrzmi lepiej na wyzszej klasy sprzecie ktory bedzike spelnial pewne wymagania.

Jednak będę nadal oponował. Duży głośnik najlepiej 15 cali. I koniec tematu ,no ale prawdziwie grające paczki to koszt od 12000zł za używki do 50000zł. No można znaleść coś w przedziale 4000-8000zł ale wiedza jest potrzebna.

CV jak najbardziej się nadają tylko trzeba wiedzieć który model ,nowe jak i kilkuletnie nadają się jedynie do Plumkania.

A ja polecam wyszukiwarkę. Identycznych tematów było już przynajmniej 20

czy tylko na tyle Cię stać? miło by było gdybyś o coś zapytał tu na forum i byś dostał odpowiedź: MASZ WYSZUKIWARKĘ...

przecież to normalne, że od takich pytań jest to forum a jak nie potrafisz odpowiedzieć to lepiej nie pisz głupot - przepraszam za pisanie nie w temacie ale wnerwiają mnie cwaniaki, którzy tylko kierują do wyszukiwarki - nic od siebie nie wnosząc....

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Ja bym poszedł w stronę Polk Audio RTi A5

http://sklep.rms.pl/polk-audio-rti-a5-rtia5-kolumny-podlogowe-2szt

- 6 warstwowa gięta obudowa wykończona fornirem

- system PowerPort Plus - możesz dostawić kolumny bliżej ściany dzięki rozpraszaczowi

- ciepłe mocne brzmienie z kulturalną górą

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Brzmienie nie musi być dokładne. Wolę żeby było radosne i żywe z barwnym wokalem i szeroką sceną,przestrzenią. To jesli chodzi i słuchanie Trance. Jeśli chodzi o słuchanie Elektrohouse to musi być mocny bas i dobre odseparowanie dźwięków których w tym gatunku jest miejscami sporo.

Posłuchaj, a potem poszukaj w dobrej cenie Audio Academy Phoebe III. Kolumny łatwe do napędzenia, z dobrą sceną, dobrym basem, doświetlone. Resztę zainwestowałbym w wymianę elektroniki, bo w takim układzie to ona będzie stanowić ograniczenie. Jeśli natomiast otworzysz się na rynek wtórny, to propozycji jest zdecydowanie więcej.

niestety za te 4 tys nie kupisz nic co sie sprawdzi, sam przerabialem ten temat i slucham pozobnej muzyki, z nowych nie ma nic, z uzywek kilka par dawalo rade, ostatecznie zrobilem kolumny diy

Eeee tam... przy wymaganiach gościa to co napisałeś jest nadinterpretacją.

Witam wszystkich jeszcze raz

Bym zdecydował się na te kolumny Paradigm MONITOR 9V5

wiem, że Paradigm MONITOR 9V7 są nowsze ale 5 jakoś bardziej mi odpowiadają. Czy może ktoś ma wiedzę gdzie mogę kupić 9v5 a ewentualnie 11v5 ???

W sumie jestem ciekawe które kolumny są lepsze 9v5 czy 9v7

Miałem Paradigm 11v7 dwa lata i zapewniam cię, że potrafiły dużo...

Znam tą markę i nie rzucam powielanych opinii...

W tym momencie przewyższasz swoją opinią inżynierów Paradigma, twierdząc że nie wykonali żadnych postepów w stosunku do kolejnych serii...

Miałem Paradigm 11v7 dwa lata i zapewniam cię, że potrafiły dużo...

Znam tą markę i nie rzucam powielanych opinii...

W tym momencie przewyższasz swoją opinią inżynierów Paradigma, twierdząc że nie wykonali żadnych postepów w stosunku do kolejnych serii...

11v7 pewnie ale są jednak sporo mocniejsze niż 9v7 :v

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.