Skocz do zawartości
IGNORED

sekcja Phono we wzmacniaczu stereo

Thrudpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Był już co prawda temat o dobrych sekcjach we wzmacniaczach ale proponowane wzmacniacze były dla mnie zbyt ciemne.

Szukam więc jasnego i niedrogiego wzmacniacza z dobrym pre phono.

Podoba mi się bardzo Fine Arts Grundiga A-903 i cenowo dobrze wygląda dla mnie Yamaha A520 (słyszałem że to dość jasne wzmacniacze) - nie wiem tylko jak w tych modelach właśnie z PHONO. Ktos je podpinał do gramofonu?

https://www.audiostereo.pl/topic/116339-sekcja-phono-we-wzmacniaczu-stereo/

Od niedawna jestem właścicielem A904. Z góry założyłem, że będę go używał z pre zewnętrznym CS BLUE, który posiadałem wcześniej. Jednak zostałem pozytywnie zaskoczony wbudowanym pre, który okazał się nie gorszy, przynajmniej w moim systemie.

Nie sugeruj się tym jednak w 100% ponieważ wszystko zależy od reszty toru i mój wzmacniacz jest troszkę inny (gra bardziej neutralnie od 903, który jest bardziej analogowy)

Jako fan Fine Artsów polecam rozwagę w kupowaniu ich w Polsce. Jak jesteś zainteresowany mogę doradzić pewnego sprzedawcę z Niemiec - sprzęt idealny za rosądną cenę.

Jako, że miałem też Yamahy to mogę polecić, ale modele wyższe: 700, 900, 930 jako wzmacniacze w ogóle natomiast Yamahy słyną też z wbudowanych pre ale te zostały już konkretnie wymienione w innych wątkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

także jest ciekawy wątek na audio**** - ale nie można go tu wklejać...

Trzeba słuchać - jedyna rada, inaczej to troszkę strzelanie w ciemno (choć sam tak robię czasami:)

Ukryta Zawartość

Witam,

Był już co prawda temat o dobrych sekcjach we wzmacniaczach ale proponowane wzmacniacze były dla mnie zbyt ciemne.

Szukam więc jasnego i niedrogiego wzmacniacza z dobrym pre phono.

Podoba mi się bardzo Fine Arts Grundiga A-903 i cenowo dobrze wygląda dla mnie Yamaha A520 (słyszałem że to dość jasne wzmacniacze) - nie wiem tylko jak w tych modelach właśnie z PHONO. Ktos je podpinał do gramofonu?

Popatrz na Audiolab 8000a

Kolega z wątku nie popatrzy ale ja chętnie.

Jest w moim zasięgu.

Gdzie można go zobaczyć bo w Polsce jest pewien problem.

używany w bdb stanie możesz kupić od 500-1000 zł

Załaczam wnętrzości z mojego audiolaba - w lewym górnym rogu masz sekcję phono.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pewno masz rację ... mam go podłączonego jako drugi zestaw ... i za 490 (tyle za niego dałem) gra naprawdę bardzo fajnie! "Fajniość" jest zawsze względna i zależna od jej ceny - a tu masz fajny wzmacniacz za cenę dwóch butelek whisky ;)

pewno masz rację ... mam go podłączonego jako drugi zestaw ... i za 490 (tyle za niego dałem) gra naprawdę bardzo fajnie! "Fajniość" jest zawsze względna i zależna od jej ceny - a tu masz fajny wzmacniacz za cenę dwóch butelek whisky ;)

Nie wiem gdzie kupiłeś tego Audiolaba ale ja od dwóch lat próbuję to zrobić bezskutecznie na polskim rynku wtórnym.

No i jeszcze ta cena.

Nigdzie nie spotkałem egzemplarza poniżej tysiaka.

Nie wiem gdzie kupiłeś tego Audiolaba ale ja od dwóch lat próbuję to zrobić bezskutecznie na polskim rynku wtórnym.

No i jeszcze ta cena.

Co prawda za trochę więcej niż 490 pln, ale się trafiają::

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i jeszcze ta cena.

Niedawno był MKII na allegro za ok 900zł - ja swojego kupiłem dwa lata temu - licytacja była od złotówki i kończyła się o 3 rano ;)

Raz też widziałem za ok 1200 zł NAIM NAIT 3 z oryginalnym phono NAIMa - też polecam

Co prawda za trochę więcej niż 490 pln, ale się trafiają::

Ukryta Zawartość

Tak , tyle że to handlarz.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.