Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifon wt 30 do Esa Continuum

Kamil Pawłowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Przymierzam się do zakupu pierwszego wzmacniacza lampowego, mam na oku amplifon wt 30.

Jakie macie doświadczenia z wt 30 współpracujące z kolumnami opartymi o przetworniki Scan Speak 18W8545?

Na co należy zwrócić uwagę kupując używany wzmacniacz lampowy?

Będę wdzięczny za każdą radę

Pozdrawiam,

Kamil

https://www.audiostereo.pl/topic/116401-amplifon-wt-30-do-esa-continuum/

Kiedyś bardzo dawno temu pewien młody człowiek kupił ode mnie ESA Continuum. Zapytany przeze mnie z jakim wzmacniaczem będą współpracowały stwierdził, że z Amplifonem. Nie wiem, czy w ogóle słuchał kiedyś takiego zestawienia, czy wyszedł z założenia że dwa dobre urządzenia muszą dać razem przyzwoity efekt (nieprawda).

Z czysto teoretycznego punktu widzenia (bo nigdy czegoś takiego nie próbowałem) i jako były posiadacz ESA Continuum, nie polecałbym takiego zestawienia. ESA Continuum mają te ScanSpeaki w bardzo dużej kubaturze i z tego powodu nigdy nie będą mistrzem szybkości, impulsu czy kontroli basu. Z tego względu potrzebują naprawdę mocnego wzmacniacza który będzie umiał utrzymać w ryzach ciężkie membrany.

U mnie te kolumny współpracowały dobrze z Musical Fidelity A1001, ale oczywiście zostawiały w odtwarzaniu muzyki swój charakterystyczny rys.

Również, tak jak przedmówcy, odradzam Ci połączenie Amplifony z Continuum. Osobno to dobre elementy ale razem dobrego połączenia nie stworzą. Strussa 140 tylko słuchałem i nie wzbudził mojego entuzjazmu, S nie słyszałem więc się nie wypowiem.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.