Skocz do zawartości
IGNORED

Wyciszanie się kanałów HD Playerze

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zauważyłem że mój hd player wycisza wyjścia audio(stereo i analog 5.1 sam ustawia na 17 ale wtedy mam cichy dźwięk) dzieje się to po wyłączeniu urządzenia i muszę ręcznie korygować z pilota.Czy ktoś się orientuję czym to jest spowodowane albo dla czego to się dzieje i nie zapamiętuję moich ustawień reset robiłem

Jeśli na wszystkich kanałach i równomiernie wycisza , a dzieje się to po włączeniu , to w amplitunerze jest opcja regulacji poziomu głoności po włączeniu , a w zasadzie wyboru źródła , tam zacznij ( wybór źródła - poziom głośności .

W amplitunerze mam ustawione dla niego na maxa i jak nie podgłośnie w odtwarzaczu mam nadal cichy dźwięk muszę na pilocie playera podgłośnić ręcznie wtedy jest ok.Dzieje się to nawet pod hdmi jak leci przez niego dźwięk wycisza też to wyjście można to jakoś naprawić czy od razu śmietnik.Mam dwa stare dvd i też ręcznie mogę korygować jedno zapamietuję a drugie to samo ma co hd player.Przedtem nie miałem z tym problemu to się nie działo.Dodam że dzieje się to tylko na tym urządzeniu podłączonym(do amplifa czy tylko do tv(przez hdmi i stereo) do amplifa mam jeszcze 2 BD podłączone i nie ma z nimi problemów więc wina nie stoi po stronie wzmacniacza

"mój hd player"

To marka czy typ?

cudzysłowie chodziło jak nie wiesz w czym problem to nie spamuj chociaż bo ja szukam przyczyny czemu tak się dzieje

Ale pytasz użytkowników forum Audiostereo czy forum Wróżek? Bo te ostatnie mogłyby coś pomóc, zaglądając w szklaną kulę i tam znajdując informację w jakim to urządzeniu (oprogramowaniu?) występuje u ciebie problem.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.