Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-596 do Paradigmów Monitor 7v3

szelbi

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak 596,ale czemu paradigm'y?

Kup sobie audioacademy za tę kasę lub np. visatony vib170 były ostatnio za 2400zł, ewentualnie wersję podłogową phonar compact2, ACOUSTIC ENERGY evo3 taniej z allegro.

W granicach 1500zł mission, tannoy, wharfdale, kef q1.

W moim odczuciu to są dobre kolumny, uczciwie wycenione i nie przereklamowane jak paradigm'y.

Cd też 596?

Ja posiadam Yamaszke AX-870 gra podobnie tylko to wyzszy model ze starszej seri moze troche bardziej energiczna niz twoja ,noi ponoc jakosciowo leprza :D dzis sluchalem 2 godziny mojego sprzecika z Paradigm monitor 9v3 i powiem tak jak ktos lubi sejsmiczny basik jak trzesie mu sie wszytko drzy jego serce gdy slyszy uderzenie perkusji , ikrystalicznie czysty sopran , troszeczke cofniete srednie mniej ciepla wiecej dynamiki zywiolu i precyzji w wysokich i niskich ,to polecam do Yamahy paradigma ,sam mysle o zakupie ale na nowe mnie nie stac ,szukam teraz uzywanych ,kolumny dla mnie sa boskie ,7v2 nie wezne bo dla mnie zaslabe lubie mocne koncerty w domu wiec napililme sie na 9 ,ale jak nie zamierzsz poruszac siebie z meblami i nie chcesz sluchac jamszki wiecej jak max na polowe albo moze na 1/3 to 7 bedzie ok ,oczywiscie jesli podoba ci sie dzwiek paradigma bo jak opisalem jest specyficzny ,glownie gora i dol ,srednie tez wystepuja ale znikaja troche dalej ,sluchalem na nich tez ostrej myzki operowej ,wypadly super :)

witam. nie słuchałem "tych" paradigmów ale słuchałem 3. i podobało mi się średnio.

do zestawu do yamahy wybralismy z kolegą (to jego system) cabase jersey MT 360. niezła góra, twardy bas, dynamika wręcz wyjątkowa (kolega szukajacy zestawu miał preferencje zbliżone do Twoich). w 20-to metrowym pokoju gra bdb (choć w mojej ocenie yamaha nie ukazuje wszystkich zalet tych głośników). jako cd gra onkyo dx7711.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.