Jump to content
IGNORED

Yamaha AX-596 do Paradigmów Monitor 7v3

szelbi

Recommended Posts

WItam !!!

Mam pytanie do was. Czy mój wzmak Yamaha AX-596 dobrze bendzie grał z Paradigmami Monitor 7v3 ???

Pmieszczenie ma 22 m2 a CD to yamaha CDX-596.Co sadzicie o takiej konfiguracji do muzyki rozrywkowej Dance,Rock,Pop ???? Prosze o jakieś wskazówki !!!

Szelbi

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednak 596,ale czemu paradigm'y?

Kup sobie audioacademy za tę kasę lub np. visatony vib170 były ostatnio za 2400zł, ewentualnie wersję podłogową phonar compact2, ACOUSTIC ENERGY evo3 taniej z allegro.

W granicach 1500zł mission, tannoy, wharfdale, kef q1.

W moim odczuciu to są dobre kolumny, uczciwie wycenione i nie przereklamowane jak paradigm'y.

Cd też 596?

Hidden Content

Witam

Nie wiem jak Paradigmy zagrają z Yamahą, co niezmienia faktu, że są to dobre kolumny.

Czy jak coś jest reklamowane , to musi być złe ?

Pozdrawiam

Hidden Content

Ja posiadam Yamaszke AX-870 gra podobnie tylko to wyzszy model ze starszej seri moze troche bardziej energiczna niz twoja ,noi ponoc jakosciowo leprza :D dzis sluchalem 2 godziny mojego sprzecika z Paradigm monitor 9v3 i powiem tak jak ktos lubi sejsmiczny basik jak trzesie mu sie wszytko drzy jego serce gdy slyszy uderzenie perkusji , ikrystalicznie czysty sopran , troszeczke cofniete srednie mniej ciepla wiecej dynamiki zywiolu i precyzji w wysokich i niskich ,to polecam do Yamahy paradigma ,sam mysle o zakupie ale na nowe mnie nie stac ,szukam teraz uzywanych ,kolumny dla mnie sa boskie ,7v2 nie wezne bo dla mnie zaslabe lubie mocne koncerty w domu wiec napililme sie na 9 ,ale jak nie zamierzsz poruszac siebie z meblami i nie chcesz sluchac jamszki wiecej jak max na polowe albo moze na 1/3 to 7 bedzie ok ,oczywiscie jesli podoba ci sie dzwiek paradigma bo jak opisalem jest specyficzny ,glownie gora i dol ,srednie tez wystepuja ale znikaja troche dalej ,sluchalem na nich tez ostrej myzki operowej ,wypadly super :)

Hidden Content

ja posiadam yahe ax 496 i paradigmy m3v3 ale sluchalem rowniez paradigmow 7v3 z yamahą i nadem.

Ja szykalem kolumn z kopem a nie jakiegoś mulącego pierdzawka takrze to kwestia gustu... posłuchaj i oceń:)

skoro kupilem paradigmy do yamahy to widocznie mi sie podobaly;)

Hidden Content

Nic niczego nie uszkodzi, ale posłuchaj sobie acoustic energy z yamahą, może będzie bardzo dobrze?

Wogóle posłuchaj przed zakupem kolumn z tym co już masz.

Hidden Content

> Szelbi:

Pożycz sobie do odsłuchu Wharfedale Diamond 9.6... Basów nie powinno zabraknąć! Nie słuchałem (jeszcze) tych głosników, ale jeśli brzmią w podobnym stylu co np Diamondy 8.4 (tylko lepiej!) to do Yamahy bedą pasować jak ulał.

Hidden Content

witam. nie słuchałem "tych" paradigmów ale słuchałem 3. i podobało mi się średnio.

do zestawu do yamahy wybralismy z kolegą (to jego system) cabase jersey MT 360. niezła góra, twardy bas, dynamika wręcz wyjątkowa (kolega szukajacy zestawu miał preferencje zbliżone do Twoich). w 20-to metrowym pokoju gra bdb (choć w mojej ocenie yamaha nie ukazuje wszystkich zalet tych głośników). jako cd gra onkyo dx7711.

Hidden Content

poluchaj Paradigm 9v3 z ta Yamaha mowie ci bedziesz zaskoczony ja ze swoja AX-870 zrobilem naich trzesienie ziemi w sali okolo 40m2 uciekali ze sklepu :DDD

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.