Jump to content
IGNORED

Yamaha RX-650 vs Koda AV-600

grego3

Recommended Posts

Jak do tej pory bylem zdecydowany na pierwszy z w/w ale po jednej z weryfikacji w sklepie w P-ń zaproponowano mi bardzo ciekawą alternatywe w postaci owego amplitunera Kody. Co Wy byscie wybrali z pomiedzy tych dwóch i z jakiego powodu? Mam nadzieje że pomoże mi to w podjęciu ostatecznych decyzji

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A propos malucha i mercedesa.

Na wstępie zastrzegam że nie słuchałem nowego ampli kody ani Y650 i nie jestem audiofilem. Słuchałem i porównywałem natomiast modele o oczko niższe czyli moją Y440 i Kode 505. Teoretycznie Y grała z lepszymi (droższymi?) kolumnami Kody bo KF225 a koda 505 z F51. Wnioski wcale jednak nie są jednoznaczne. Owszem Y ma więcej opcji, możlowiści ustawienia/ regulacji sprzętu, programów DSP (których w kodzie nie ma w KD), etc. Ale jak przychodzi co do czego to w kinie oba zestawy wypadają równie dobrze [może nawet koda lepiej - bardziej przestrzennie ale może to kwestia ustawienia (u mnie głośniki są szeroko rozstawione w rogach pokoju] a w stereo ... cóż kwestia gustu - ampli kody z F51 grał inaczej, bardziej delikatnie i przestrzennie podczas gdy w Y wszystko jest zaznaczone grubą krechą.

Wniosek - przede wszytkim przesłuchać oba zestawy i wybrać ten, który bardziej odpowiada a nie z góry skreślać sprzęt dlatego że nie ma znanego znaczka.

Hidden Content

>GHUL

No własnie jak na razie moje odczucia jesli chodzi o ten rzad wyżej sa własnie podobne i nawet po odsluchu nie jestem do konca pewny który by mi bardziej odpowiadał. KODA ma tylko 1 optyczne i to mnie troche martwi również. A cena się różnią ....

Hidden Content

To jakiś żart ?

Hidden Content

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

GHUL bo f51 graja chyba najbardziej przestrzennie ze wszystkich kolumn Kody,i srednie tony maja najbardziej wyraziste i dlatego tak ampli Kody grało.A tak na prawde to chyba jakis zart z tym porównaniem.koda to w swej klasie dobry porducent ale kolumn,bo w elektronice to oni sa słabi,zwłaszcza z takim znawca jak Yamaha.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.