Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500pln zamiast Marantz PM6010KIS

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Juz czas wymienić wzmacniacz w moim zestawie,długo juz gościł i chciało by się coś lepszego. Ogólnie zawsze byłem zadowolony z niego, ale jednak przy nagraniach gdzie było mocniejsze uderzenie tego uderzenia mu brakowało.

Gra obecnie na ROTH Audio Oli30, powierzchnia dość duza bo prawie 30m, ale w salonie odsłuchowym , te same Oli30 grały na 30mkw na Roksanie Caspian i to własnie było to. Bas, wykop pomimo małych głośników na wysokim poziomie.

Muzyka to ProgRock, jazz, Vocale damskie, rock klasyczny.

Niestety na tego Roksana mnie nie stac, ale jak kosztem 1500pln przybliżyć się do jego grania?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Hmm, miałem onkyo A-8780 i zamieniłem na Marantza który zagrał zdecydowanie lepiej, więc nie wiem czy A-9711 zagra duzo lepiej.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Nowy to jakoś 4300-4700, a tu stan idealny pudełko i to tylko do świąt ,pużniej drożej.

Zresztą więcej info na priv

Drożej nikt go nie kupi za 1900,1500-1400 to średnia cena tych wzmacniaczy,za 1800 był model 2000 i tu kolega z forum go sprzedawał,nowy pma-1500 ae jak wszedł do sprzedaży kosztował 2400 zł,potem cena została wywindowana na 3 tyś.

proszę sprawdzić cena po podwyżce,nie ładnie tak kłamać,kolegów tu nie allegro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No myslałem, myślałem nad Yaqin-em, bo cenowo tylko na niego mnie stać. Martwi mnie jedynie kurz który będzie zbierał się we wszystkich zakamarkach. A przykrywanie nic nie da bo muzy słucham na okrągło. Do tego badziewne potencjometry które po pewnym czasie trzeszczą i nierównomiernie podają na oba kanały. Innej dobrej lampy do 1500 nie dostanę

Nie wiem jak 1500 AE, ale na pewno polecam poprzednika - PMA 1500 RII, którego sam posiadam. Jeśli Twój problem to brak dynamiki, basu i jak napisałeś wykopu to się na pewno nie zawiedziesz. Na aukcjach teraz go nie ma, ale widziałem go w cenie około 1500 zł.

Drożej nikt go nie kupi za 1900,1500-1400 to średnia cena tych wzmacniaczy,za 1800 był model 2000 i tu kolega z forum go sprzedawał

Pma-2000ae, czy 2000r?

?👈

Pma-2000ae, czy 2000r?

wiadomo 2000R

sporo lepszy od tego wykastrowanego PMA-1500 ae,doprawdy nie wiem dlaczego ludzie kupują ten wzmacniacz ,

Dla wyglądu,pewnie tak .ja pamiętam w 2008 roku poszedłem po niego do audioklanu ,stał tam jeszcze Marantz Pm-7001 ki .denon kosztował 2,4,a Marantz 2,8 wybrałem tego drugiego,i nie żałowałem,miałem go 3 lata.

No myslałem, myślałem nad Yaqin-em, bo cenowo tylko na niego mnie stać. Martwi mnie jedynie kurz który będzie zbierał się we wszystkich zakamarkach. A przykrywanie nic nie da bo muzy słucham na okrągło. Do tego badziewne potencjometry które po pewnym czasie trzeszczą i nierównomiernie podają na oba kanały. Innej dobrej lampy do 1500 nie dostanę

Ale jeśli chcesz wskoczyć na wyższy poziom to zostaje Ci tylko Yaqin. Inne tranzystory to dreptanie w miejscu

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Ale jeśli chcesz wskoczyć na wyższy poziom to zostaje Ci tylko Yaqin. Inne tranzystory to dreptanie w miejscu

Od kiedy lampa jest wyzszym poziomem? po prostu co kto lubi

Co do tych wzmacniaczy lampowych,to tak bym nie popadał w zachwyt,dlaczego.Sam kupiłem najpierw Music Angel 800 mk3,przez pierwszy okres oczarowanie,potem jednak brumienie,wymiana lamp,parowanie,i inne czynności mnie do tego wzmacniacza zniechęciły,potem był mistral,i yaqin,podobne problemy,żeby to były wzmacniacze bez obsługowe to była by inna bajka,tak to jednak mają też swoje wady,druga strona medalu że tanie chińskie lampy nigdy nie grają tak samo,kupisz jeden model w dwuch,lub trzech egzemplarzacz,i każdy gra innaczej,jak trafimy na sprawny w 100 proc to sukces i wtedy to jest nirwana.

A co sadzicie o Roksan Kandy ? Mozna go do 2 koła dostac na allegro. Caspiana słyszałem z moimi kolumnami więc moze kandy będzie podobnie brzmiał?

Drożej nikt go nie kupi za 1900,1500-1400 to średnia cena tych wzmacniaczy,za 1800 był model 2000 i tu kolega z forum go sprzedawał,nowy pma-1500 ae jak wszedł do sprzedaży kosztował 2400 zł,potem cena została wywindowana na 3 tyś.

proszę sprawdzić cena po podwyżce,nie ładnie tak kłamać,kolegów tu nie allegro.

Ukryta Zawartość

Oj chyba mowa o innym wzmacniaczu, Pma 1510 AE to koszt około 4500zł ale i za 3999zł lecz nie mają w sprzedaży .

A 2400 to chyba w likwidowanym sklepie, leżał bez pilota i po wystawowy.

Ukryta Zawartość

Oj chyba mowa o innym wzmacniaczu, Pma 1510 AE to koszt około 4500zł ale i za 3999zł lecz nie mają w sprzedaży .

A 2400 to chyba w likwidowanym sklepie, leżał bez pilota i po wystawowy.

Pisał pan o tym

Za 1990 zł proponuje Denona 1500AE,

o modelu 1510 ae pan nie wspomniał ten jest drozszy

1500 ae to wzmacniacz z lat 2007,a może i starszy

A jak gra exposure 1010 ? Można go akurat dostać poniżej 1500 uzywke

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Dorzuć grosza i bierz Accuphase E-206, tak jak Ty przerabiałem temat budżetówki w okolicach 3-5tyś za nowe ze sklepu i nic tak nie zagrało jak ten poczciwy Accu, jedynym wyjątkiem jest dość dobry Baltlab Epoca 2, natomiast Kandy niczym nie zaskakuje prawdziwy Roksan to tylko Caspian taka prawda.

No tak, ale to staroć i jak zacznie się sypać? Jest na allegro za 1800pln ale stan kiepski. Baltlab Epoca 2 to koszt 3,5 tys za nowy, Nigdy mnie nie będzie stac na tak drogi sprzęt.Chciałem kupić coś do 1000-1200pln, ale własnie dorzuciłem grosza i max moze byc 1500pln.

Wszelkie odsłuchy odpadają, bo kupując nowy w salonie niczym sobie nie polepszę bo w cenie do 1500 za nowy nic nie zagra lepiej niz mój marantz. Uzywek do 1500 jest jednak sporo. Dodam ze wzmacniacz ma grac dobrze przy niskich poziomach głośności, poniewaz lubię delektowac się muzyką, a nie słuchac sieczki az chata huczy.

Kupiłem Roksana kandy za 1400pln Po swiętach będę miał.

Kupiłem Roksana kandy za 1400pln Po swiętach będę miał.

No i pierwsze wrażenia to szok, różnica kolosalna, nisko schodzący bas, wspaniałe średnie tony, dużo szczegółów, stereofonia, muzyka wręcz oderwana od kolumn i wyciągnięta przed kolumny. Jednym słowem zakup udany. Jakieś recenzję napisze po dłuższym słuchaniu.

Wysłane z Xiaomi Note za pomocą Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.