Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do słuchania muzyki z laptopa do 2500zł pomieszczenie 22m

shpont

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Jak napisałem w tytule tematu poszukuje zestawu stereo Wzmaniacz + kolumny + Karta muzyczna do laptopa usb ( mam zintegrowaną ) Budżet którym dysponuję na zakupu używanego sprzętu to 2500zł . Obecnie słucham muzyki z jakiegoś starego kina domowego marki LG ;) więc niewiele ma to wspólnego z prawdziwym słuchaniem muzyki

Słucham bardzo różnej muzyki ( rocka , filmowej , hip hopu , elektronicznej , czasem klasycznej )

Wzmacniacz będzie podłączony głównie do laptopa mam w nim odtwarzacz cd i sporo muzyki w formacie FLAC ( za jakiś czas dokupię odtwarzacz cd) nie wiem jaką kartę muzyczną kupić , nie musi mieć bajerów do do oglądania filmów 7+1 5+1 ponieważ nie kręci mnie to w ogóle , czasem chciałbym podłączyć wzmacniacz do telewizora ale na pewno nie dla kinowych efektów.

Zastanawiam się między innymi nad takimi zestawami , napiszcie czy idę w dobrą stronę albo ewentualnie będę bardzo wdzięczny za wskazówki.

Kolumny Mission 33i do tego wzmacniacz Dual audiophile Concept lub Cambridge audio azur 640A , pioneer a 30 ew doradźcie co innego się nadaję.

Tannoy m4 i do tego wzmacniacz np audio azur 540 albo 640

Jakaś Yamaha Pianocraft ze ze streamerem

Jeśli macie koncepcję na inne zestawy to będę wdzięczny.

Zależy mi na przyjemnym dźwięku , nie będę słuchał muzyki bardzo głośno ,

poniżej zamieszczam plan pomieszczenia w którym będę słuchał muzyki

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc .

Tannoy M4 OK, ale można lepiej.

Możesz jeszcze pomyśleć o Acoustic Energy NEO 4 w podobnej cenie do M4 powinny być.

Powinieneś znaleźć Dali 450 lub Dali 104, które w tym metrażu będą idealne.

Wzmacniacze: Sony serii ES, np. 690ES lub 670ES - jeżeli do wymienionych Dali bądź Tannoy M4, to nie ma sensu pakować się w droższe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.