Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa aux/tape we wzmacniaczu Technics SU-VX620

Vieniek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazję kupić ciekawy zestaw wraz ze wzmacniaczem Technics SU-VX620 po okazyjnej cenie, jednakże jak napisał właściciel sprzętu "terminal od aux i tape jest nie połączony z płytą główną" . Bardzo mi zależy na wejściu aux, gdyż sprzęt miałby pracować jako kino domowe w moim mieszkaniu studenckim. Czy naprawa złącza aux ew tape są możliwe w jakiś prosty sposób lub czy wyszłoby to w jakiejś niebotycznej kwocie? :D

nie posiadam zdjęcia, mam okazję kupić lecz sprzedający napisał to co wcześniej zacytowałem. Najprawdopodobniej wejścia aux oraz tape nie są podłączone w jakikolwiek sposób do płyty pcb

Gość rydz

(Konto usunięte)

Bardzo mi zależy na wejściu aux, gdyż sprzęt miałby pracować jako kino domowe w moim mieszkaniu studenckim

Jeżeli ma być kino , trzeba kupić amplituner wielokanałowy do tego przeznaczony , 620 jest wzmacniaczem dwu kanałowym do odsłuchu stereo .

Jeżeli ma nieczynne gniazda , to ktoś z jakiś / jakich ? przyczyn je odłączył .

Jaki to jest model samo 620 czy z dopiskiem - MK-II ?

Co wchodzi jeszcze do zestawu , jaka jest cena ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dokładnie ten zestaw

tzn, źle się wyraziłem, ma służyć do odtwarzania muzyki z telefonu/komputera :)

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pomyliłem model , myślałem że to SU-V-620 MK II jak w linku.

http://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-technics-su-v620mkii-japan-i4906423923.html

Nie kupił bym tego zestawu o którym piszesz .

ma służyć do odtwarzania muzyki z telefonu/komputera :)

Rozumiem że chcesz kupić wzmacniacz stereo + dwie kolumny , ile chcesz wydać ?

Gość rydz

(Konto usunięte)
Gość rydz

(Konto usunięte)

Akurat ten Cambridge to kiepski wzmacniacz, szczególnie do akademika. W środku pustka, końcówka na scalakach.

Noo , jeżeli w akademikach jest jak dawniej to każdy wzmacniacz / kolumny zajedziemy. :)

Scalak piszesz i pustka , wzmacniacze z przed lat w cenie tego Cambridga jak Sony / Rotel / Technics etc także wieją pustką , niekiedy większą / są wzmacniacze z wyższych półek cenowych a grają ! choć też w nich ubogo .

Kiedy coś szukam na alledrogo , staram się wyłuskać sprzęt zadbany , i od sprzedającego który nie posiada opinii negatywnych , tak było i w tym przypadku , oczywiście nie jestem jasnowidzem więc zawsze istnieje możliwość wtopy .

Takie tam kolumny jeszcze do akademika , może będą dobre .

http://allegro.pl/piekne-kolumny-quadral-quintas-135-s-zadbane-i4910256171.html

Powodzenia w poszukiwaniach .

Pozdrówko.

problem jest w tym, że to nie jest akademik :D wynajmuję mieszkanie, mam dla siebie pokój 5x5m :)

znalazłem wczoraj tego marantza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) całkiem pozytywne opinie na tym forum

Ukryta Zawartość

+ do tego może właśnie te kolumny co wstawił kolega wyżej quadrala? (chociaż trochę drogawe i nadruszyłyby znacznie mój budżet :( )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodziło mi o to, że wydajność prądowa tego Cambridge na scalaczkach nie powala. Osobiście uważam, że wzmacniacze Cambridge graja słabo, a najniższe modele do niczego się nie nadają.

Gość rydz

(Konto usunięte)

He , znalazłem recenzję , o scalakach coś jest :) recenzjami może nie warto zawracać sobie głowy , ale ponoć dawniej były bardziej wiarygodne .:)

Może on i słaby jest do 25mkw.

post-27371-0-53964100-1418908145_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.