Skocz do zawartości
IGNORED

2 czy 6 kanałów?????????????????

umek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie chcialem kupic swoj pierwszy pozadny amplituner i mam spory dylemat bo w podobnej cenie sa dwa modele DENONA AVR-1705 i DRA-295 z tym ze jeden jest 6 a drug 2 kanalowy, i oto moj problem. Czy miedzy tymi modelami bedzie duza roznica w brzmieniu i czy lepiej kupic stereo, bo zakup ma byc na dlugie lata a priorytetem ma byc jakosc odtwarzanej muzyki wiec jesl stereo bedzie duzo duzo lepsze to zrezygnuje z 6 kanalow. dziekuje za opinie:)

https://www.audiostereo.pl/topic/11672-2-czy-6-kana%C5%82%C3%B3w/

Zasada: najpierw czytamy o potem pytamy. A Ty widze z tych co wpadaja, pytaja i znikaja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i juz nie chce mi sie dalej... a wystarczy, patrz Pan, wpisac w wyszukiwarke slowa amp i stereo...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli to ma byc nowy amplituner to zdecydowanie 6 kanałowy:

1- najnowsze modele są strasznie tanie ze względu na dampingowe ceny producentów i zalew rynku np. Yamaha 650 za 1600zł

2- kupując amplituner 6 kanałowy na, jak pisałeś, długie lata, będziesz mógł cieszyć się DVDAudio/SACD

Jesli kupisz coś w komisie czy na Allegro to 2 kanałowy

1- za kilkaset zł kupisz super maszynę dobrej starej szkoły (sam opisywałem swojego Sherwooda jak i parę osób)- grube blachy, potężny transformator, świetne sankeny itd.

2- może ktoś jeszcze dopisze coś in plus dla wersji 2 kanałowej bo mi nic nie przychodzi do głowy

Pozdrawiam

Ja mysle ze to jest tak ze jezeli wydasz powiecmy 1000 na amplituner wielokanalowy i 1000 na stereo to wiadomo ze "tylko" stereo w tej cenie bedziesz mial leprze a w amp. bedzie te stereo gorsze ale za to bedziesz mial kd. a wiec mosisz sie okreslic czego tak naprawde chcesz. Czy pujsc na kompromis i miec jedno i drugie czy zrezygnowac i miec dobre stereo. Ja osobiscie poszedlem na kompromis ale teraz mi brakuje dobrego stereo bo filmów nie za wiele ogladam a muzy slucham duzo no i mam zamiar zaopatrzyc sie w oddzielny wzmak na stereo. Ale to jest tylko moje zdanie. Pozdrawiam

O ile nie masz umierającej bogatej ciotki w Stanach (albow Monako lub na Seszelach - byle bogatej) to zostaje Ci tylko stereo, bo skąd nagle weźmiesz taka kasę na komplet kolumn do kina domowego, skoro dziś masz do wydania niewiele więcej niż potrzeba na porządny sub do kina?

Osobiście dla mnie kino domowe jest cokolwiek śmieszne, bo obraz jest i tak płaski więc co to ma za sens? Zresztą i tak nie lubię kina akcji a dobrych filmów batalistycznych (z efektami) jest tyle, że mogę odżałowac na bilet do kina.

umek, stereo to jest to!

Zastanów się czy masz:

1. pieniądze na amplituner, dvd, 5 kolumn isubwoofer

2. odpowiednio duży pokój, aby to wszystko rozstawić

Na marginesie wydawanie bądz co bądz tak małych pieniędzy na amplituner do kina mija się z celem, transformator nie napędza dwóch kolumn lecz pięć a do gigantów nie należy.

Nawet nie wiesz ile się trzeba namęczyć, aby dwie kolumny dobrze zagrały w konkretnym pomieszczeniu a co dopiero sześć!

Dlatego większość "kin domowych" chodzi na pół gwizdka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.