Jump to content
IGNORED

Zestaw 2.0 + wzmacniacz do PC

Jeffrey Nothing

Recommended Posts

Witajcie,

Na wstępie chciałbym się przywitać, gdyż dopiero co się zarejestrowałem.

Jest to jeden ze standardowych tematów, w którym będę poszukiwał porady na temat kupna sprzętu. Aktualnie grajdolą u mnie głośniki komputerowe - Microlab Solo 7C ( ładnie wyglądają i fajnie grają ), w połączeniu z kartą dźwiękową Asus Xonar D2. Jestem zadowolony z brzmienia - nie powiem, choć już minęło trochę czasu odkąd śmigam na tym sprzęcie i chciałbym sprezentować głośniki, a sobie kupić coś poważniejszego, co wystarczy na przyszłość.

Moi drodzy, jestem mega zielony w temacie, ale bardzo łatwo przyswajam informację i nie wykłócam się ze specjalistami, którzy radzą od serca, także będzie łatwo :)

Potrzebuję zestawiku, który będzie fajnie grał z moim PC ( podłączone pod wymienionego już wcześniej Asusa Xonar D2 ). Nie wiem jaki zestaw mi będzie potrzebny - czy dobrze będzie poprosić o poradę przy wyborze wzmacniacza i dwóch kolumn ?

Mój absolutny próg cenowy to 3,000 zł ( fajnie byłoby oscylować w granicach 2,5k a do 3k dobić jedynie jeśli coś będzie mega warte swojej ceny ).

To teraz trochę o użytkowaniu:

Słucham muzyki zarówno bezpośrednio z komputera (mp3 i flac), jak i z CD :) Gatunkowo przedstawia to się bardzo różnorodnie, gdyż łączę dwa fronty - metal ( głównie death,doom,black ) oraz elektronikę ( hardcore, electro, minimal ). W grę wchodzą także utwory post rockowe/ambient i inne tego rodzaju spowalniacze. Sporadycznie na komputerze oglądam filmy, gry to już kompletna rzadkość.

Nie stawiam na moc, na głębokie basu itd. bardziej interesuje mnie ładny czysty dźwięk ( choć nie powiem, fajnie kiedy czuć jak płuca wibrują przy czymś mocniejszym ).

Pokój w którym puszczana jest muzyka ma wymiary 3,5 x 5 i jest raczej nie zagracony ( jedna duża szafa i łóżko ).

Serdecznie porszę o pomoc i życzę Wesołych Świąt!!!

Ps. Jeżeli nie ma sensu wydawać takich pieniędzy na zestaw (biorąc pod uwagę wymiary pokoju czy możliwości karty dźwiękowej) to proszę o szczerą opinię, bez naśmiewania. Jak mówiłem, jestem zielony :) A gram dość głośno, bo nie ma kto się skarżyć :)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Guest numik

(Konto usunięte)

wzmak Rotela bym wziął, ewentualnie Roksan Kandy KA-1 mkiii, ale to 2xwiększy wydatek, przesadny do tego zestawu, a niezłego Rotela można mieć za 7-8 stów. Ja do takiej muzy polecam wszystkim jakieś używane Paradigmy, będziesz czuł, energię, moc, to coś (kopa), a czystość też zapewniona :)

Dziękuję bardzo za odpowiedź!

Nie wspomniałeś niestety o kolumnach, a tak jak wspomniałem w głównym poście potrzebuję zakupić cały zestaw, gdyż moje solo 7C mnie opuszczają :)

Co do samych zaproponowanych przez Ciebie wzmacniaczy, to chętnie rozejrzę się w internecie i zobaczę co to za sprzęt.

Zaznaczam jednak iż preferowałbym kupić nowe urządzenia - mam spaczenie, które uniemożliwia mi kupno używek - już kilka razy się przejechałem na tym.

Czy mógłbym prosić jeszcze kogoś o wypowiedzenie się i propozycje :) ?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.