Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry zestaw stereo dla początkującego..

demasoni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym rozbudować a właściwie poskładać jakiś przyjemnie grający zestaw stereo w rozsądnych pieniądzach do 3500PLN

Na obecną chwilę posiadam kolumny z tej aukcji, które zakupiłem po odsłuchu (bardzo przyjemny ocieplony dźwięk który przychodzi bardzo blisko)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muzyka jaką preferuje:disco lata 80, pop, ballady rockowe, gitary

Chciałbym aby muzyka wydobywająca się nie była natarczywa, po prostu takie przyjemne granie z fajnym basikiem, ciekawym wokalem tak żeby gęsia skórka się pojawiała :)

Pomieszczenie 16m2, kolumny stoją na stojakach 15cm od ziemi, są oddalone od siebie 1,5 metra, na obecną chwilę nie mam jak tego poszerzyć...

Wzmacniacze o jakich myślę to:

Musical Fidelity A1,A2

Creek 4330 mk2

Audiolab 8000S

Cd:

Rotel RCD 02

Ukryta Zawartość

Micromega Stage 3

oraz okablowanie:

INTERKONEKT ULTRALINK CALIBER CAL-05 0,5m

Przy wzmacniaczu skłaniałbym się w stronę Creeka 4330, oczywiście czekam na wasze propozycję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej

Wypróbuj coś z grundiga,starego telefunkena .Może być ciekawie.Fajne kolumny .

Jeżeli grają ciepło to nie ma co kupować dogrzanego wzmacniacza.Proponuję grundig v7000 na próbę.

Grundig High Fidelity

Dziękuje za zainteresowanie się moim tematem, bardzo chętnie zakupię taki wzmacniacz choć na obecną chwilę brak jakiegokolwiek egzemplarza na portalach aukcyjnych,

jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie w doborze sprzętu to proszę pisać, chętnie zakupię też odtwarzacz Cd i niekoniecznie musi kosztować 1000 zł, jak kolega mzawek podpowiedział można zacząć od niższej półki cenowej i czerpać satysfakcję z odsłuchu..

Po zakupie sprzedający zadzwonił że wystawił za niską cenę i chce 50 zł więcej dopłaty, zgodziłem się lecz dziś otrzymałem telefon że coś jest z mechanizmem wysuwania płyty i pan nie sprzeda uszkodzonego sprzętu, automatycznie nadal poszukuję odtwarzacza Cd i wzmacniacza..

Moim zdaniem do tych kolumn aż nadto będzie Onkyo 9711 lub Rotel RA-980BX. Ale jak chcesz koniecznie wydać więcej pieniędzy (niektórzy myślą że jak wydadzą więcej to na pewno będzie lepiej) to kup Audiolaba 8000S - tak do 1200 zł. CD kup jak już będziesz wiedział jaki masz wzmacniacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.