Skocz do zawartości
IGNORED

Korporacje - Jak rozkradaja nas i nasz system.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj ogladalem przypadkowo w TV program o podatkach a raczej o tym jak placa podatki korporacje.

I tylko się wqr...em na wieczor, bo qrde ta banda nie placi podatkow, to ze nie placa to jeszcze pol problemu ta banda jeszcze podczas stawiania swoich oddzialow albo obozow pracy i to doslownie (jak amazon) dostaje dotacje z budżetu (a wiec z naszych podatkow)

Tak ta banda nie tylko nie wnosi NIC do społeczeństwa (nie placi podatkow) to jeszcze okrada nas podatnikow (bo ich finansujemy)

Na prawde jestem już dość mocno wqr..y tym co wyprawiają te korporacje a najbardziej ze nie widać na razie rozwiązania problemu.

Okazuje się ze korporacje maja sposób na okradanie państwa z podatkow i nazwali sobie go "optymalizacja podatkow" a wiec sa to metody na tzw "co zrobić żeby nie zaplacic podatkow" No a co ciekawsze rzady Panstw maja wypisane w rejestrach zalegle podatki i korporacje ich nawet nie placa.

Można było się tez dowiedzieć z tego dokumentu ze tzw raje podatkowe to zorganizowany system okradania państw z podatkow a wiec jest to tzw zapoczatowany i finansowany przez korporacje sposób na nie placenie podatkow, TAKZE WSZYSTKO CO WIDZIMY I WIEMY ZE JEST NIEPRAWIDLOWE A NIKT Z TYM NIC NIE ROBI to tzw. korporacyjny twor na umożliwienie masowego okradania obywateli i państw przez korporacje!!!

I na koniec dochodze do wniosku ze jednak w przyszłości będzie musiala znow powrocic wladza dyktatorska i pewnie tak się stanie bo wolny rynek spowoduje ze korporacje stana się wladza a ta wladza w ogole nie dba o system i ludzi a wiec nie ma jak się rozwijać gospodarka (ps. już to się po części stało)

Mnie już solidnie wq..ja te legalne złodziejskie organizacje zwane korporacjami.

chwilowy brak działalności w audio.

Ale popracować za dobre pieniążki to by się chciało. Najwięcej na temat korporacji narzekają ludzie którzy nie mają żadnych szans by w nich pracować. Ciekawe ...

w ogole nie dba o system i ludzi

Korporacje nie mają za zadanie "dbania o system i ludzi" tylko wypracowywanie zysku poprzez dostarczanie konkurencyjnych cenowo produktów na rynek masowy. Dbać o " system i ludzi" ma państwo a nie prywatne firmy stworzone przez właścicieli do zarabiania dla nich pieniędzy. Jak komuś się nie podoba biedne państwo - to pretensje do rodziców i dziadków że się nie starali. Ale po co - lepiej znaleźć jakiegoś bogatego winnego - np. korporacje. Dlaczego nie oskarżasz ich że ci dzieci nie wychowały, chodnika nie wybudowały ani się starą matką nie zaopiekują ?

1. pracuje dla korporacji ale mimo tego mnie denerwuje to co się w nich dzieje, fakt pracuje dlatego ze inni mniej placa od korporacji ale w końcu inna maja 10000x mniejszy zysk wiec to oczywiste ze mniej placa, ale inni jakos placa podatki sa atakowani i sciaga się z nich wszystko a korporacje nie.

Co do reszty tez się nie zgadzam gdyż wystarczy ze będzie równouprawnienie żeby można było uczciwie konkurować i mieć cos z tego a nie biedny ma pomagać państwu korporacja ma ciagnac i przekupywać kraść niszczyc konkurencje itd(tak w tym dokumencie pewien drobny przedsiebiorca powiedział)

ludzie którzy nie mają żadnych szans by w nich pracować.

To jakiś zaszczyt jest, pracować w korporacji?

To już nie wystrczy, że kraj żązony jest jak korporacja?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po cichu,a już nawet nie kraj rozkradany jest przez żydowskie łapska,oni mają czas,oni poczekają,do roboty wystarczy im połowa narodu polskiego. Polskie firmy się zamyka, zastępują ich firmy zagraniczne gdzie polak tyra za grosze, i jest parobkiem we własnym kraju. Do tego to wszystko zmierza.

To jakby mówić że obozy koncentracyjne są złe - i przez przypadek w jednym z nich pracować ...

No wiesz, w ten sposób o Auschwitz wypowiadał się m.in, Rudolf Höß i sumiennie robił w korpo dalej.

Tylko problem powstanie dopiero wówczas, gdy dzisiejsze korpo upodobnią się do ówczesnych.

Póki co justas szanuj tych co robią w korpo za grosze abyś mógł złotym gównem mógł sr**.

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje że korporacje kradną lub nie płacą należnych podatków - powinien to natychmiast zgłosić do najbliższego urzędu skarbowego (wydział kontroli) albo do prokuratury. Jeżeli tego nie robi - jest współwinnym przestępstwa. Albo chory - na zawiść ...

że korporacje kradną lub nie płacą należnych podatków - powinien to natychmiast zgłosić do najbliższego urzędu skarbowego (wydział kontroli) albo do prokuratury.

Kradną - do US?

Masz kapitalne poczucie humoru.

Gdzie w takim razie zgłosić na US i prokuraturę?

Generalnie wróć z księżyca justas.

Żeby daleko nie szukać - kryteria diagnostyczne są tutaj. Polecam każdemu się zapoznać.

Wypisz wymaluj - typowy Polak głosujący na PIS ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Polecam dobry film o pracy w korpo. Niezbyt u nas medialnie lubiany.

No niezły, ale to nie była typowa korpo tylko firma inwestycyjna jadąca po bandzie, a na koniec jak zwykła piramida jawnie na minę swoich klientów wprowadzając by ich do końca wydymać.

Medialnie nielubiany, bo dla kogoś kogo finansjerka nie interesuje będzie mocno nudny.

Korporacje łatwo zwalczać - wystarczy nie kupować ich produktów. Nie kupuj samochodu, komputera, smartfona, telewizora plazmowego, nie korzystaj z usług banku, telewizji, internetu.

Korporacje padną jak muchy ...

...i tak padną, wieczne nie są.

Wolę być domniemanym paranoikiem niż cymbałem bez własnego zadania.

Jest tu jakieś zakłamanie. To jakby mówić że obozy koncentracyjne są złe - i przez przypadek w jednym z nich pracować ...

To byla tylko odpowiedz na twoje bledne rozumowanie "korporacje sa be ale duzo zarabiać by sie chcialo" jedno nie wyklucza drugiego. Korporacja korporacji nie rowna szczególnie na poziomie pracownika wykwalifikowanego nie zarzadu. Tutaj i poszanowanie pracownika jest i kasa często lepsza jak u konkurencji bo tutaj trzeba zapłacić bo jak nie to inny zapłaci. Nic to nie ma wspólnego z tym tematem.

Ale hipermarkety to tez korporacje a tam to typowe obozy czy taki slawny amazon a placic tez nie ma komu.

Więc korporacje kradną. Tylko nie moja - którą znam. Proponuję jednak zapoznać się z załącznikiem do postu 13.

Znów bledne wnioski a raczej dopowiadanie. Kto powiedział że moja nie kradnie.

Zacytuje zdanie z dokumentu bo jest dobre "wszyscy tak robią wiec i my - odpowiedz jednego z zarzadu korporacji"

Ja tym bardziej obserwuje co sie dzieje bo słyszę i widzę na codzień pewnie sprawy.

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje że korporacje kradną lub nie płacą należnych podatków - powinien to natychmiast zgłosić do najbliższego urzędu skarbowego (wydział kontroli) albo do prokuratury. Jeżeli tego nie robi - jest współwinnym przestępstwa. Albo chory - na zawiść ...

Sorry ale to jest myślenie mtore już na poziomie szkoły średniej powinno być opalone. Za duza kasa i za duzo rąk i plecow do poklepania po drodze nie da sie tak łatwo. No i do tego procederami tymi zajmuja sie najlepsi prawnicy dla korporacji.

Jak przyjdzie ktos do kontroli to zostaje zasypany masa niepotrzebnych papierów a to co trzeba jest ukryte jak będzie bardziej dociekliwy to sie mu oodsunie jakas slaba sprawę a przekrety i tak beda ukryte.

Ale wiele rzeczy sie zalatwia wcześniej i wykorzystujac luki prawne. Znam z autoosji.

Korporacje łatwo zwalczać - wystarczy nie kupować ich produktów. Nie kupuj samochodu, komputera, smartfona, telewizora plazmowego, nie korzystaj z usług banku, telewizji, internetu.

Nie padna bo to skorumoowana międzynarodowa organizacja połączona a wiec jak trzeba będzie do dofinansuja pozmieniaja prawo byle nie upadła. Jedna czy dwe ok ale poza wyjątkami to nie tak łatwo to zniszczyć.

Troche ciekawych linkow w temacie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto powiedział że moja nie kradnie.

Jeżeli nie zgłosisz tego do prokuratury - jesteś współwinnym przestępstwa.

Ale wiele rzeczy sie zalatwia wcześniej i wykorzystujac luki prawne

Wykorzystywanie luk prawnych jest zgodne z prawem.

Ukryta Zawartość

Co mam zgłosić jeśli jadą na lukach prawnych? Pisałem ze korporacje legalnie kradną obywatela zwykłego ściana ale korporacje nie.

Optymalizacja podatkowa w PL podobo jest przestępstwem ale nie dla korporacji z tego co sie dowiedziałem ostatnio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No niezły, ale to nie była typowa korpo tylko firma inwestycyjna jadąca po bandzie, a na koniec jak zwykła piramida jawnie na minę swoich klientów wprowadzając by ich do końca wydymać.

Medialnie nielubiany, bo dla kogoś kogo finansjerka nie interesuje będzie mocno nudny.

Dla mnie nudny nie był. Bardziej męczący i typowo finansjerski był Wilk z Wall Street.

Z tym , że zasady działania oraz sposób traktowania ludzi jest niezależny od rodzaju biznesu, jakim zajmuje się korporacja.

Tak przecież zorganizwowane są i działają wszystkie. Akurat te finansowe są najbardziej nośne, bo obracają wielkimi pieniędzmi i to typow na spekulacyjnych zasadach.

Zaraz zaraz a czy w tym kraju jest jakiś rząd ? Jakiś sejm ?

To nie ich psim obowiązkiem jest dbać o dobro kraju i obywateli ?

A jak się nie wywiązują to jest chyba coś takiego jak wybory idzie się i odcina świnkę od koryta...

Ale po co, lepiej narzekać.......

Zaraz zaraz a czy w tym kraju jest jakiś rząd ? Jakiś sejm ?

To nie ich psim obowiązkiem jest dbać o dobro kraju i obywateli ?

za takie żarty można się narazić na konsekwencje

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Dla mnie nudny nie był. Bardziej męczący i typowo finansjerski był Wilk z Wall Street.

Wilka jakoś jeszcze nie zdarzyło mi się obejrzeć, trudno mi się wypowiadać, ale z tego co czytałem w recenzjach to nafaszerowany był kabaretowym humorem dla typowego oglądacza. Jakieś rzucanie karłami do celu czy coś w tym stylu. "Chciwość" jest kompletnie wyprana z tego typu rozrywki, czyste korpo dialogi i jedna ciekawa "filozoficzna" rozmowa inżyniera od mostów na schodach przed wejściem do jego domu. W sumie ta rozmowa to dla mnie sedno tego filmu o korpo finansowych.

<br />Po cichu,a już nawet nie kraj rozkradany jest przez żydowskie łapska,oni mają czas,oni poczekają,do roboty wystarczy im połowa narodu polskiego. Polskie firmy się zamyka, zastępują ich firmy zagraniczne gdzie polak tyra za grosze, i jest parobkiem we własnym kraju. Do tego to wszystko zmierza. <br />
osobiscie wydaje mi sie ze wystarczysz ty i paru kolegow zatrudnionych jako szatniarze....jako calosc narodu polskiego.Firmy polskie sie zamyka...A kto zamyka koteczku..Zydzi??Parobkiem we wlasnym kraju mawiasz?A co za problem, załóz firme i zatrudnji paru parobków z innych krajów.Tyle ze wtedy trzeba miec te troche musgu i glowe na karku ..a nie kalesony i dyplom fryzjerstwa.Czyz nie nielocie? Widze ze zbliza sie 3obieg.Moze nawet to dobrze.Bedzie zabawa.Co do korporacji to taki luxemburg zrobił tak ze wszystkie wieksze nie płaca nic albo niewiele.Tam to dopiero parobstwo i rozkradanie....

Podobno tam tez kradną tylko PO drugiej.W nocy.

"Chciwość" jest kompletnie wyprana z tego typu rozrywki, czyste korpo dialogi i jedna ciekawa "filozoficzna" rozmowa inżyniera od mostów na schodach przed wejściem do jego domu

O to chodzi, ze takie życie jest wyprane ze wszystkiego, co ludzkie.

A inżynier "od mostów" po wielu latach latach pracy w korporacji za jedynie użyteczną rzecz zrobioną zawodowo w życiu uznał udział (będąc młodym inżynierem po studiach) w projekcie budowy mostu. Bo dzięki temu zaoszczędził ileś tam tysięcy godzin życia ludziom na przejazdy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.