Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamahy AX 396-kilka modeli do wyboru

kacy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chcę kupić dla syna jakieś monitorki do Yamahy AX 396 w cenie do 500 zł. Pokój ok 12 m2. Na portalu aukcyjnym znalazłem m.in

KEF Q15

Dali 102 Vinyl

I.Q MINI LADY S110

YAMAHA NS-G10

ARCUS AS-4

Kolumny B&W 302

MB QUART 500

Które z nich byłyby najlepsze do muzyki rozrywkowej, miały dobry, znaczy w miarę możliwości mocny bas?

Dziękuje za pomoc.

Mocny bas ? Żadne. Dodaj do nich subwoofer to będzie bas.

Ja bym brał Dali jako najbardziej uniwersalne. Albo Kefy żeby trochę ociepliły brzmienie

Dlatego napisałem "w miarę".

Znalazłem jeszcze ELTAX Monitor III za 330 pln. Jak się mają do tych dwóch?

Nic ciekawego... Generalnie w tej cenie nie oczekuj cudów.

Może lepiej gdybyś upolował jakieś duże podstawkowe Paradigmy z serii Monitor. Albo dokup do monitorów aktywny subwoofer.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Witam.Chcę kupić dla syna jakieś monitorki do Yamahy AX 396 w cenie do 500 zł. Pokój ok 12 m2

Proszę bardzo .

http://allegro.pl/infinity-beta-20-swietne-monitory-i4929989234.html

może takie maluchy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

test w audio około listopada 2013

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wharfedale to dobry trop, bo zazwyczaj z tego co pamiętam grają po cieplejszej stronie mocy.

Z opinii wynika, że wzmacniacz gra skrajami basma - łupie basem wraz ze skrzeczącą górą pasma.

Proponowałbym upolować coś podobnego do Tannoy M2, a najlepiej ten właśnie model, gdyż grają one dobrym środkiem, oraz nie brakuje im basu. Dźwięk się trochę zrównoważy, uspokoi tą Yamahę i basu na pewno Ci nie braknie w 12m2.

Polecam, bo sam mam zestawienie Yamaha + Tannoy.

Pamiętaj na przyszłość, gdybyś zmieniał wzmacniacz, że nie każda Yamaha gra basowo. Począwszy od serii A (nawet A-1000), przez AX-500, AX-700 - wszystkie miały fajny, kontrolowany bas, ale to nie były niskie zejścia. Mówię tylko o tych co słuchałem, bez AX-900 czy AX-2000. To tak nawiasem.

Kacy ! kupiłeś Bety-20 ? czy ktoś inny stał się szczęśliwym ich posiadaczem .

Nie, ktoś inny. Wolałbym coś z bass reflexem z przodu, bo będą stały przy samej ścianie.

Witam ponownie. Są teraz na allegro elac cls 6, canton karat 920 i nestor 303, kef coda 8 i mission m71i. Które z wymienionych byłby najlepsze i ile są warte? Dzięki za odpowiedź

Witam ponownie. Są teraz na allegro elac cls 6, canton karat 920 i nestor 303, kef coda 8 i mission m71i. Które z wymienionych byłby najlepsze i ile są warte? Dzięki za odpowiedź

Najprędzej Mission, reszty nie znam ze słyszenia, ale z Cantonem może być krew z uszu, patrząc na kopułkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.