Skocz do zawartości
IGNORED

Denonczy Onkyo? A może HK?

zebo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w kwestii wybory amplitunera.

Obecnie mam Onkyo Tx Nr807, ale dopadła go wada fabryczna w postaci uszkodzonego modułu HDMI. Kiedy go wygrzeję działa jakiś czas, ale mam już tego dosyć.

Kolumny jakie mam to zestaw Tonsil siesta w systemie 7.1.

Działa głównie na stereo (70%) reszta to filmy i koncerty.

Zastanawiałem się nad kupnem Denon AVR-X3000 za 2500zł. Jego nowsza wersja to X3100W który ma tylko dodatkowo wifi i bluetooth a kosztuje 4200zł - głupota.

Mimo że zraziłem się do onkyo może jednak możecie coś polecić dobrego za ok 3kzł, a może jeszcze inna marka?

dodam jeszcze że denon daje 3 lata gwarancji. Ma to być zakup na lata!

https://www.audiostereo.pl/topic/116999-denonczy-onkyo-a-mo%C5%BCe-hk/

,,nie wchodzil bym drugi raz do tej samej rzeki,,...mowa o onkyo,nawet te roczne sie sypia i jest ich pelno na portalach aukcyjnych z uszkodzonym hdmi

ja naleze do grona posiadaczy denona i chwale je sobie(bylo kilka)ale moje doswiadczenia byly ze starszymi modelami,1610,1910,2308,2807,3808 sa pozytywne,co do nowszych sie nie wypowiem.te ktore uzywalem dzialaly sprawnie

moduly wifi i bluetooth dokupisz za grosze i podlaczysz bez problemu(ja uzywam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tyle ze kosztowal mnie 5 funtow a nie 16 z przesylka za nowy ale to w uk.w pl kupisz tanio jak nie ten to podobny.dziala to calkiem dobrze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiałem się nad kupnem Denon AVR-X3000 za 2500zł. Jego nowsza wersja to X3100W który ma tylko dodatkowo wifi i bluetooth a kosztuje 4200zł - głupota.

Jak chcesz kupować tegoroczny model to najszybciej w lecie. Jak będziesz miał szczęście to kupisz za połowę ceny.

• 1 miesiąc później...

Obecnie te nowe modele Onkyo to bym nie kupował mimo wypasu,choćby nie wiem jaką kuszącą cenę chcieli by dać za niego.Moim zdaniem najlepiej udany (choć budżetowy oczywiście) amplituner Onkyo to był TX - DS 555. Tyle ,że te dobre czasy minęły dla tej firmy chyba bezpowrotnie.

A tu mowa o cenie ok. 3000 zł, hmm...Krzaku666 ma racje, Teraz to tylko Marantze się dobrze spisują w tej cenie, tylko w jakiej wielkości pokoju ma to grać, 25m2 to norma dla takiego sprzętu?

onkyo 555 to był stary klamot,już lepszy 575,a warte uwagi to były 898,i 989,marantz 6008 to akurat nic specialnego,i wcale nie jest wart uwagi,chyba że jakiś model wyprzedażowy za 2 tyś to tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.