Skocz do zawartości
IGNORED

Większe monitory (odpowiednik kina domowego) - jakie ceny / czego szukać

lapsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie byłem pewien czy to temat dalej do PC Audio czy bardziej do dzialu Kina Domowego ale jako ze monitory odsluchowe maja chyba wiecej wspolnego z PC audio to napiszę tutaj, jeśli nie to preszę o przeniesienie.

Otóż zastanawiam się nad nagłośnieniem do dużego pokoju. Jeszcze nie zastanawiałem się nad jakimś konkretnym sprzętem, bardziej chodzi o to, że chciałbym coś bardziej liniowego. Nie wiem czy to reguła ale na podstawie kin domowych które słyszałem w swoim życiu doszedlem do wniosku że są one zazwyczaj przesadzone, strasznie upiększają i często po prostu wychodzi to bani, Jeden z moich znajomych władował kupe kasy w kino a nie da sie tego słuchać bo brzmi troche jakby wszystko powyzej 80Hz bylo 100x przyciszone.

Myślałem nad S3X-V, ale jak zobaczyłem cene to troche wróciłem na ziemię :D. Szukam raczej 2 kolumn, tylko do muzyki (filmy ogląda sie u mnie w domu może 2 razy do roku więc bez sensu) Nie myślałem nad tym czy aktywne czy pasywne. Budżet to jakoś tak 6 - 8k nie wiem na ile to realna kwota, jeśli ciasny budżet to też prosiłbym o info w jakim zakresie można dostać coś istotnie ciekawszego. Pokój ok 5.5 x 3.5 m, głośniki przylegajace do krotszej krawedzi.

Czy w ogóle przy takich założeniach powinienem przyglądać się konwencjonalnym kolumnom do kin domowych czy bardziej czemus w rodzaju monitorów średniego czy dalekiego pola? No i czy lepszy stosunek cena/jakosc beda mialy same kolumny czy kolumny + sub?

W małym pokoju uzywam teraz Behringerów B3031A i nie narzekam. Raczej nie naleze do rodzaju ludzi burzących w domu ściany muzyką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.