Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha HTR-4066 - opinie

Slackbit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem teraz na kupnie amplitunera kina domowego i zastanawiam się nad modelem Yamaha HTR-4066. Trochę poszperałem z wujkiem Google i przyznam, że trudno znaleźć jakieś konkretne informacje na jego temat. Brak opinii i testów pisanych przez użytkowników. Dlatego zwracam się do Forumowiczów o poradę i wyrażenie swojej opinii. Interesuje mnie funkcjonalność oraz, a raczej przede wszystkim, jakość dźwięku i oczywiście stosunek jakości do ceny. Gdyby ktoś miał propozycje innego amplitunera w podobnej cenie z przyjemniejszym brzemieniem też będę wdzięczny za informację. Zastanawiałem się jeszcze nad Denonem AVR - X1000.

Rodzaj muzyki jaki będzie słuchany to przede wszystkim jazz, blues, rock, reggae i oczywiście dźwięk z filmów.

Ze względów budżetowych na chwilę obecną będą współpracowały z nim głośniki Pure Acoustics Supernova 5, które jak tylko fundusze pozwolą zostaną zmienione na coś dużo przyjemniejszego :).

Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/117134-yamaha-htr-4066-opinie/

W tej klasie sprzetu trudno rozwodzic sie nad dzwiekiem-chyba wystarczy ze bedzie gralo i nie zepsuje sie 2 dni po gwarancji-niczego wiecej bym nie oczekiwal

Zrobione to to z plastiku i cienkiej blachy a moc wyimaginowana nieprzekraczajaca 40 w przed samozniszczeniem

Gorszego sprzetu nie sposob kupic -chyba ze cos w klasie d albo miniwierza

W tej klasie sprzetu trudno rozwodzic sie nad dzwiekiem-chyba wystarczy ze bedzie gralo i nie zepsuje sie 2 dni po gwarancji-niczego wiecej bym nie oczekiwal

Zrobione to to z plastiku i cienkiej blachy a moc wyimaginowana nieprzekraczajaca 40 w przed samozniszczeniem

Dzięki za wyrażenie swojej opinii. Rozumiem zatem, że każdy amplituner w granicach ok 1200 zł to badziewie i nie wart kupienia. W takim razie może napisz, co jest godne polecenia za rozsądne pieniądze. W dzisiejszych czasach wszystko robi się z plastiku :(.

prawdę kolega prawi to badziew nie ziemski,zaręczam że jak kupisz starą toscę za 50 zł zagra to dynamiczniej,masz rację żaden nowy amplituner kina za 1200 zł nie jest wart zainteresowania,po co ci nędzny 5,1 nie lepiej kupić zwykły stereo amplituner,jak chcesz radio,jak nie to za 1200 kupisz już nie zły wzmacniacz.

Niby tak.

W tym momencie używam starego wysłużonego wzmacniacza Grundig Fine Arts V3, tylko skrzynki są niezbyt dobre :(. Dlatego stwierdziłem, że przyszedł już czas na jakieś zmiany. Wybór padł na amplituner kina domowego dlatego, że ma też być wykorzystywany zarówno z telewizorem, komputerem, odtwarzaczem Blu-ray i oczywiście do słuchania muzyki. Jak to w życiu bywa największą przeszkodą są oczywiście środki finansowe :( i to był powód wyboru sprzętu z takiej półki cenowej.

Więc może zadam pytanie trochę z innej strony. Czy opinia ta tyczy się konkretnie tego modelu Yamahy, czy może ogólnie Yamahy? Czy ogólnie wszystkiego w tej cenie? W takim razie z dwojga złego jaki amplituner kina domowego w tej cenie byłby najodpowiedniejszy?

Witam,

jestem teraz na kupnie amplitunera kina domowego i zastanawiam się nad modelem Yamaha HTR-4066. Trochę poszperałem z wujkiem Google i przyznam, że trudno znaleźć jakieś konkretne informacje na jego temat. Brak opinii i testów pisanych przez użytkowników. Dlatego zwracam się do Forumowiczów o poradę i wyrażenie swojej opinii. Interesuje mnie funkcjonalność oraz, a raczej przede wszystkim, jakość dźwięku i oczywiście stosunek jakości do ceny. Gdyby ktoś miał propozycje innego amplitunera w podobnej cenie z przyjemniejszym brzemieniem też będę wdzięczny za informację. Zastanawiałem się jeszcze nad Denonem AVR - X1000.

Rodzaj muzyki jaki będzie słuchany to przede wszystkim jazz, blues, rock, reggae i oczywiście dźwięk z filmów.

Ze względów budżetowych na chwilę obecną będą współpracowały z nim głośniki Pure Acoustics Supernova 5, które jak tylko fundusze pozwolą zostaną zmienione na coś dużo przyjemniejszego :).

Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc

Pozdrawiam

To dokładnie to samo co Yamaha RX-V475.

jak można napisać że klasa D to coś najgorszego,słyszał kolega brzmienie ice power bang olufsena np.w jeff rowland continuum s2?co do reszty wypowiedzi pelna zgoda-do muzyki tani amplituner kd się nie nadaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.