Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 600zł, ampli 350zł

Mikserrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, potrzebuję pomocy odnośnie wyboru kolumn i amplitunera. Jestem naprawdę przeciętny co do audio ale drewnianego ucha też nie mam. Słucham głównie rapu, house czasem jakiś pop, ogólnie większość kawałków których słucham ma bas więc chciałbym aby w te kolumny dawały radę trochę go "wyprodukować". Zainteresowała nas nasza polska firma STX a dokładnie 2 modele F180(2szt używane za ~500zł) i F130(2szt używane za ~300zł). Czy możecie powiedzieć co o nich sądzicie? Warto się tym interesować? Czy może polecicie swoje sprawdzone kolumny? Oczywiście budżet i tak jest napięty a jeszcze potrzebuję wzmacniacza, najlepiej z możliwością rozbudowy do 5.1 ew. 2.1. Poświęcić na niego mogę ok 300-350zł. Spodobał mi się ten egzeplarz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wieżę mam Sony MHC RG440S ale to jest już dość leciwy sprzęt i dodatkowo znudził mi się,więc chcę go zastąpić czymś innym i dlatego myslę o tym. Proszę pokaż w takim razie co Ty byś wybrał w tych pieniądzach.

Kolejnu użytkownik, któremu się nie chce zapoznać z forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Temat do przeniesienia. Nie zaśmiecać!

Ukryta Zawartość

Kolego przede wszystkim to zestaw stereo - 2 kolumny i tyle. Ewentualnie możesz uzupełniać o subwoofer.

Znajdź sobie kolumny o dobrej podstawie basowej + do tego wydajny wzmacniacz (80-100W na kanał).

Przestaw się na stereo - i dopiero wtedy szukaj kolumn docelowych.

po pierwsze wszystko się da!!!tylko trzeba dużo czasu spędzić na aukcjach internetowych szukać okazji i się targować...większość nas zaczynała od podobnych kwot.tylko pytanie czy chcesz poświęcić pół życia na szukanie i wymienianie...?

proponuje szukać kolumn jbl es 30(dobry bas,skuteczność i dynamika)można je wyszarpać nawet za 400zł

odradzam wszelkich amplitunerów 5.1 !

kup wzmaczniacz stereo taki na jaki cię stać i który ci się podoba..byle nie żadne unitry :)

Ukryta Zawartość

Jak to okleisz fornirem, albo ładnie polakierujesz, masz kolumny za 600zł, jakich do 1000 nie znajdziesz.

Ukryta Zawartość

bez szpetnej robocizny, która będzie kosztowała 100-200zł, masz tu nowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.