Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner HK AVR 171 vs Denon AVR-X1100W

Daniel Długosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem na kupnie Amplitunera oraz dwóch kolumn frontowy które w przyszłości będę chciał rozbudować o kolumny tylne oraz centralną.

Co do Amplitunera rozważam zakup HK AVR 171 bądź Denon AVR-X1100W i do tego jak na razie tylko dwie kolumny frontowe, myślałem o Wharfedale Diamond 10.7, ewentualnie kolumny marki STX nie wiem dokładnie jaki model, gdyż osobiście wydaje mi się że STX-y będą z podanymi Amplitunerami grały gorzej. Pokój ok 25m2 podłoga panele, bez skosów itd. słuchana muzyka, jakiś POP, Polski ROCK, DANCE .

W przyszłości jak skompletuje 5.1 bądź 5.0 również filmy jak wspomniałem. Co o tym myślicie i co możecie doradzić ??

Pozdrawiam

Witam, z tego co zaproponowałeś wziąłbym DENONA i Wharfedale. Kiedyś miałem DENONA AVR 1804 i Wharfedale Crystal 30 i byłem bardzo zadowolony. Teraz też mam DENONA X2100W + CANTONY CHRONO 507 DC i z cantonów jestem bardzo zadowolony :)

Witam

Też zastanawiam się na modelem Denon AVR-X1100. Jak plasuje się ten aplituner do np. Pioniera VSX-923 lub Onkyo TX-NR525 pod względem funkcjonalności i jakości odtwarzanego dzwięku.

Denon w amplitunerach kinowych ma lepszy środek, Onkyo bardziej wyeksponowane skraje pasma i trochę sterylniejsze brzmienie ale w kinie efektowniej wypada. Pioneer poza serią LX już dawno przestał robić dobrze grające modele.

Witam jestem na kupnie Amplitunera oraz dwóch kolumn frontowy które w przyszłości będę chciał rozbudować o kolumny tylne oraz centralną.

Co do Amplitunera rozważam zakup HK AVR 171 bądź Denon AVR-X1100W i do tego jak na razie tylko dwie kolumny frontowe, myślałem o Wharfedale Diamond 10.7, ewentualnie kolumny marki STX nie wiem dokładnie jaki model, gdyż osobiście wydaje mi się że STX-y będą z podanymi Amplitunerami grały gorzej. Pokój ok 25m2 podłoga panele, bez skosów itd. słuchana muzyka, jakiś POP, Polski ROCK, DANCE .

W przyszłości jak skompletuje 5.1 bądź 5.0 również filmy jak wspomniałem. Co o tym myślicie i co możecie doradzić ??

Pozdrawiam

Daj sobie spokój z Wharfedale Diamond, ładnie to wygląda ale można spokojnie kupić lepsze kolumny (dźwiękowo). STX nikt prawie nie zna, z opinii nie wydają się taką rewelacją. Oczywiście mowa o lepszych modelach niż te najtańsze serie F czy coś takiego.

Taką dynamiczną muzykę świetnie grają Roth Oli 40 / Melodika BL40 (chyba w 100% to samo oprócz znaczka). Takiego fajnego basu nie mają żadne podłogówki w podobnej cenie, reszta też jest na ponadprzeciętnym poziomie.

Jestem prawie przekonany o kupnie aplitunera firmy Onkyo, nie wiem tylko który model TX-NR525 czy TX-NR535. Z informacji jakie znalazłem w sieci model 535 ma wbudowane wifi i bt. W modelu 525 pobór pradu wynosi 400W, natomiast w 535 330W. Róznica w ich cenie prawie żadna.

Poczytałem o tych Oli 40... i w sumie same pozytywne opinie i cena OK. Więc jeżeli zdecydował bym się na te głośniki to jaki Ampli byś polecił ?? Przypomnę że w przyszłości chciał bym dołożyć 5.1 lub 5.0 i czasami tak używać.

W podobnej cenie jest równierz Yamaha RX-V675, czy jest to model lepiej polecany od wyrzej wymienionych aplitunerów firmy Onkyo i Denon?

Ale do jakich kolumn zamierzasz podłączać ? Każdy amplituner gra trochę inaczej.

Ale do jakich kolumn zamierzasz podłączać ? Każdy amplituner gra trochę inaczej.

NA chwilę obecną mildton 80 i dokupienie na tył DIORA ZGB 602 plus jakiś centralny. W przyszłości może Jamo S628 lub inne w podobnej kwocie. Całość w pomieszczeniu 20m kw.

posiadam avc10se THX (nie posiada radia) i mogę polecić z czystym sumieniem ma 700w poboru i 21.5kg słuchałem też kilku innych danonków które kiedyś kosztowały krocie a teraz można je kupić w rozsądnych pieniądzach jeżeli nie zależy ci na bajerach to na takim sprzęcie można też posłuchać bez stresu stereo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.