Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do kompa do 1500 PLN zestaw 2.0

Rzeznikus

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

Ze względu na ograniczenia przestrzenne używam audioengine a2 podpięte do zewnętrznego DAC (AKM4399 dual), które dokonują żywota. Szukam innych ciekawych głośniczków aktywnych na biurko. Od razu zaznaczam, że pomysł w stylu amp + pasywne nie wchodzi w rachubę ze względu na brak miejsca, podobnie sytuacja wygląda z głośnikami o gabarytach np. M-Audio AV40 (za duże). Szukam więc czegoś w stylu audio pro T8, scansonic s3, swans h2s i itd. Potencjalnie mogę postawić małe monitorki studyjne, ale tu nie mam żadnej wiedzy a czytenie recek jest obarczone ryzykiem. Mam pytanie co można w ogóle rozważać i czego posłuchać (W-wa + okolice). Dzięki z góry za podpowiedzi i sugestie.

Rzeznikus

Potencjalnie mogę postawić małe monitorki studyjne, ale tu nie mam żadnej wiedzy a czytenie recek jest obarczone ryzykiem. Mam pytanie co można w ogóle rozważać i czego posłuchać

Jak będziesz miał okazję (w Warszawie nie powinno być z tym chyba problemu), to posłuchaj A.D.A.M. A3X.

Kosztują niby więcej, niż chcesz wydać, ale może się okazać, że warto dołożyć.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jak będziesz miał okazję (w Warszawie nie powinno być z tym chyba problemu), to posłuchaj A.D.A.M. A3X.

Kosztują niby więcej, niż chcesz wydać, ale może się okazać, że warto dołożyć

Słuchałem wcześniej (i jest OK), ale problem jest z gabarytem (nie mieszczą się).

Moze Edifier Luna Eclipse plus cieplo brzmiacy DAC, np. Musical Fidelity. Zaoszczedzisz troche pieniedzy, a dzwiek jest co najmniej poprawny w kategoriach audiofilskich. Z malych kolumn PC Audio mozna polecic jeszcze Simple Audio, Focal XS Book, B&W MM1, Polk Audio Hampden, DT. Troche wieksze to Qacoustics BT3, Epoz Aktimate mini. Wszystko w kategoriach za ile uda Ci sie je kupic.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.